Er 2022 Mercedes AMG EQS en bil for korte bilister?

2022 Mercedes EQS 53 AMG + er den allerførste helt elektriske AMG, hvilket betyder, at denne version af EQS bliver en af de mest imponerende elbiler med ydeevne uden at ofre det, som den almindelige EQS er bedst til, nemlig luksus og komfort.

EQS er en luksus-sedan i fuld størrelse, hvilket betyder, at den nemt kan rumme både større og mindre passagerer. Selv om AMG-versionen af EQS er indstillet på at udfylde hullerne efter de to almindelige EQS-modeller med hensyn til ydeevne og direkte hastighed, er den stadig ikke lige så hurtig som de fleste af sine konkurrenter.

EQS er på ingen måde et lille køretøj, men takket være et smart firehjulsstyresystem kan EQS let manøvreres selv på trange steder. Den leveres med en solidt bygget og funktionsrig kabine, som er beklædt med materialer af høj kvalitet som læder, kulfiber eller sort pianodekorationer.

EQS klarer sig dog ikke helt så godt, hvad angår design og ydeevne. Det forreste rum kan ikke åbnes, hvilket betyder, at du ikke får et bagagerum foran. Bagsæderne er ikke lige så rummelige som dem, der findes i S-klassen, fordi gulvet er hævet for at rumme batterierne mere pænt.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Kort oversigt

2022 EQS 53 AMG+ EQS 53 AMG+ er den allerførste fuldt elektriske AMG-serieproduktionsmodel, hvilket betyder, at denne elektriske sedan til 160k-$180k er en meget vigtig bil både for Mercedes og AMG. Selv om Mercedes var en smule sent ude med en fuldt elektrisk bil bygget på et dedikeret elbilchassis, har de bestemt formået at gøre det værd at vente.

  Hvor lang tid tager det at producere en Mercedes?

EQS AMG kommer også med et 108 kWh Lithium-Ion-batteri, der er koblet til to elmotorer med en samlet effekt på 650 hestekræfter og 700 lb-ft moment. EQS AMG kommer også med en særlig overboost-funktion, der kun er tilgængelig ved lanceringen, og som midlertidigt kan give dig maksimalt 750 hk og 752 lb-ft drejningsmoment.

Det er nok til at drive EQS AMG til 60 mph fra stilstand på ca. 3,8 sekunder og nå en topfart på 155 mph. AMG-versionen af EQS leveres også med et væld af AMG-specifikke funktioner som f.eks. forstærket udvendigt design, AMG-fælge, AMG-specifik kølergrill, AMG-sportssæder og AMG-sportslæderrat.
Bilen leveres også med masser af AMG-specifik software såsom Race Start, AMG-specifikke præstationsmålere og meget mere.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + – Derfor skal du købe en

AMG-versionen af EQS er designet til dem, der ønsker at nyde en komfortabel og luksuriøs cruiser med ekstra mulighed for at nyde den på et snoet stykke vej. Med 650 hk på kranen føles EQS ikke underdrevet, den føles faktisk bedre end nogle af dens 1000-hestes rivaler, fordi du kan skubbe den mere trygt.

Ingen elbil på det nuværende marked kan komme i nærheden af det luksusniveau, som EQS tilbyder både indvendigt og udvendigt. Der er mere end 350 forskellige sensorer spredt ud over hele bilens indre og ydre for at overvåge alle aspekter af kørslen.

Bilen leveres endda med et high-end luftrensningssystem, der konstant overvåger den indvendige luftkvalitet. En af de mest omtalte funktioner i EQS er den gigantiske hyperskærm, som rummer tre forskellige berøringsfølsomme skærme bag en smuk enkelt glasplade.

  Hvilke Mercedes har en V12 motor?

EQS er den mest luksuriøse og mest komfortable elbil, der findes, og hvis det er noget, du ønsker, skal du sørge for at shortliste EQS.

Mercedes Benz EQS 53 AMG + Hvorfor du ikke skal købe en

Selvom EQS virker som en fantastisk bil fra næsten alle perspektiver, er det simpelthen ikke tilfældet. For det første tilbyder alle luksus luksus elbils-sedaner på markedet mere ydelse end topmodellen EQS AMG.

Selv om 650 hk næppe kan betragtes som underpowered, kan man ikke komme uden om, at nogle af de billigere konkurrenter er i stand til at ydmyge AMG EQS i en lige linje. Det andet åbenlyse problem med EQS er designet, fordi det ser malplaceret og direkte mærkeligt ud.

AMG-trimningen pifter tingene lidt op, men der er kun så meget, man kan gøre. Den største grund til, at man bør springe over at købe AMG-versionen af EQS, er dog, at de almindelige EQS-versioner simpelthen er bedre værdsat for pengene.

I betragtning af, at du ikke får overlegen ydelse og samtidig mister rækkevidde, er det bedre at gå efter EQS 450+ eller endda 580, fordi du får mere rækkevidde til en meget lavere pris.

FAQ-afsnit

Hvad er den mest rummelige elbil på markedet?

Tesla Model X er den mest rummelige elbil på markedet både med hensyn til passagerplads og lastrum. Model X kan også rumme passagerer af alle former og størrelser, hvilket betyder, at det er ret nemt at sidde komfortabelt i Model X.

Den førnævnte Mercedes Benz EQS er den mest rummelige elbil sedan, mens Lexus UX 300e er en af de mest rummelige crossovers til elbiler på markedet.

  Hvilke Mercedes har digitalt instrumentbræt

Hvad er den reelle rækkevidde for Mercedes Bent EQS 53 AMG + i den virkelige verden?

Mercedes har endnu ikke frigivet nogen endelige data om, hvor langt EQS AMG kan køre på en enkelt opladning, men det er sikkert at sige, at EQS AMG’s reelle rækkevidde i den virkelige verden skulle ligge på et sted mellem 277-330 miles. EQS 450+ formåede endda at klare rekordhøje 422 miles på en enkelt opladning, mens EQS 580 rækker omkring 365 miles.

Disse estimater for rækkevidden varierer meget afhængigt af kørselsmiljøet, og hvordan man har tendens til at køre bilen.

Er Mercedes Benz EQS bedre end S-Klassen?

Både EQS og S-klassen er designet til at konkurrere inden for et lignende marked for luksuslimousiner i fuld størrelse. S-klassen er faktisk et mere komfortabelt sted at være, især hvis du foretrækker at blive kørt med chauffør frem for at køre bilen selv.

EQS er ret lig S-klassen på en række forskellige faktorer som f.eks. komfort, størrelse og teknologi. EQS er dog en mere avanceret bil, og den repræsenterer det næste skridt for Mercedes Benz. Så hvis du er i stand til at udnytte elbilsplatformen fuldt ud, er EQS faktisk en bedre bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z