Hvilken indkomstklasse køber hybridbiler

Dekarboniserede køretøjer vinder hurtigt frem i hele verden med både elbiler og hybridbiler. Ifølge et par forskellige kilder overvejer mere end 54 % af amerikanerne enten en elbil eller en hybridbil som deres næste bilkøb, hvilket viser vækstmønstret for dekarboniseret transport i de seneste år.

Elbiler er stadig de dyreste af slagsen, fordi en gennemsnitlig månedlig betaling for en elbil er på omkring 550 USD, mens en tilsvarende hybridbils månedlige ydelse er så meget som 100 USD mindre. Det betyder, at hybridbiler er lidt mere tilgængelige sammenlignet med elbiler, hvilket betyder, at den amerikanske husstand med mellem- og højindkomst er mest glad for hybridbiler.

På den anden side køber de 10 % af husstandene i USA med hensyn til indkomst 35-40 % af alle elbiler, der sælges, af de 10 % af husstandene i USA, der har den højeste indkomst. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da de fleste købere af elbiler ejer flere biler, og det er dem, der kan tilpasse sig elbilstilen bedst.

Hvis vi ser på en husstandsgruppe med en indkomst på 175.000 dollars om året, køber de 21 % af alle solgte elbiler og kun ca. 12 % af alle solgte hybridbiler. Dette viser også, at den indkomstgruppe, der køber hybrider, er lavere sammenlignet med elbiler, men højere sammenlignet med biler med motoriseret udstødning.

Indkomstgrupper, der køber hybridbiler

Den gennemsnitlige kreditværdighed for en hybridkøber er ca. 741, hvilket betyder, at disse købere falder ind under gruppen med “meget god” kreditværdighed. Som et punkt i sammenhængen betragtes de, der har en kreditvurdering på over 750, som “fremragende”. Det er også værd at nævne, at en gennemsnitlig EV-kunde har en kreditværdighed på omkring 750.

Selv om de fleste mennesker forventede, at indkomstgrupperne, der køber elbiler og hybrider, burde være næsten identiske, er de ikke det. EV’er købes af mere velhavende indkomstgrupper, primært fordi mange af de mest eftertragtede EV’er på markedet har et betydeligt højere prisskilt sammenlignet med de mest populære hybrider derude.

  Er biler med soltag det værd?

Mange købere derude vender dog tilbage til ICE-biler, fordi de fleste hybrider ikke er så “værdiorienterede”, hvis man har tendens til at købe og sælge biler ofte. En undersøgelse viser, at en gennemsnitlig hybridbil koster 3700 USD ekstra i forhold til en tilsvarende bil med motor, hvilket betyder, at man skal bruge næsten 9 år på at tjene de ekstra omkostninger ind igen gennem brændstofbesparelser.

Dette giver kun mening, hvis du kan bruge en hybridbil til det, den er beregnet til. Faktorer som disse er vigtige, når det drejer sig om aldersgrupper, der køber hybridbiler, fordi de for det meste leaser og finansierer biler i en 3-5-årig periode.

Hvilke stater og byer i USA køber flest elbiler og hybrider?

USA som helhed viser en stor forskel både i de indkomstklassegrupper, der køber kulstoffri biler, og i de steder, hvor de normalt er bosat. Californien er den mest populære EV/Hybrid-stat i USA med en ret stor margin, som også har en tendens til at stige med tiden.

Desuden halter Washington og Florida efter Californien, hvad angår forkærligheden for biler med alternativt drivmiddel. San Francisco – Oakland – San Jose-regionen køber den største mængde af både hybrider og EV’er i hele USA.

Charlottesville i Virginia ligger efter SF-regionerne, hvad angår salg af hybrider og elbiler. Langt størstedelen af de byer og regioner i USA, der er mest EV/hybrid-orienterede, ligger i Californien. Det ser ud til, at kundernes efterspørgsel efter kulstoffri transport i disse regioner er den stærkeste, og at den sandsynligvis ikke vil aftage i den nærmeste fremtid.

  Har alle nye biler bakkameraer?

Logikken bag køb af hybridbiler – Er det det værd!?

De fleste mennesker tror, at de ved at købe en hybridbil både skåner miljøet og deres bankkonto, men det er meget mere kompliceret end som så. Selv om hybridbiler i teorien sparer dig penge i det lange løb, koster de ca. 3.200 kr. mere sammenlignet med en tilsvarende ICE-variant.

Så for at de kan være økonomisk gennemførlige, skal du tjene disse omkostninger ind igen, mens du ejer en hybrid, hvilket nogle gange kan være svært, hvis du ikke kan stole på hybrid-drivlinjen hele tiden. Som sådan tager det 6-10 år for gennemsnitlige hybridejere at opleve en nævneværdig besparelse, hvis de vælger en hybrid frem for en ICE-bil.

Der hvor hybridbiler dog rummer et betydeligt sæt fordele er, når man anskaffer dem som firmabiler, fordi de er langt billigere gennem offentlige skattelettelser. Som sådan afhænger det af den enkelte person, hvordan han eller hun har tendens til at anskaffe og bruge biler i det daglige, om det er værd at købe en hybridbil.

FAQ-afsnit

Hvilke aldersgrupper køber hybridbiler?

Ifølge nogle få undersøgelser er mere end 52 % af alle hybridbilkunder over 55 år gamle, hvilket betyder, at hybrider fortrinsvis foretrækkes af den ældre generation. EV-købere har tendens til at være lidt yngre, sandsynligvis fordi EV-sensationen er mere relevant for de yngre og mere velhavende kunder.

Dette er dog ikke overraskende, da aldersgruppen på 55 år og derover alligevel køber 44 % af alle nye biler. Mænd er også mere interesserede i at købe hybridbiler, da ca. 31 % af de mandlige kunder ønsker at købe en hybridbil som deres næste bil, mens ca. 26 % af kvinderne er interesserede i at købe en hybridbil som deres næste bil.

  Laver Mercedes en selvopladende hybridbil?

Hvad er ulemperne ved hybridbiler?

Ud over den førnævnte økonomiske logik bag hybridbiler har de også en række ulemper, som de fleste kunder ikke engang tænker over. Hybridbiler koster flere penge, de har en tendens til at give mindre effekt, samtidig med at de er tungere, og de er ikke så effektive på motorvejen.

Priserne for udskiftning af batterier er stadig høje, og tilgængeligheden af hybridbiler er ikke så omfattende. Endelig er de mere komplekse, hvilket normalt betyder, at de er dyrere at reparere, hvis noget går galt.

Hvorfor skal jeg købe en hybrid frem for en EV?

Hvis du er en person, der aldrig har oplevet en hybrid eller en EV, kan du med fordel vælge at købe en hybrid, fordi hybrider er den perfekte mellemvej mellem fuld elektrificering og en traditionel ICE-bil. Det giver dig mulighed for at teste vandene og se, om du er en person, der kan drage fordel af overgangen til en EV tidligt.

Hvis du kan maksimere brugen af en hybrid, kan du gå op til en fuld elektrisk elbil som dit næste bilkøb. Hvis du på den anden side ikke er en person, der har planer om at maksimere hybridaspektet, er du bedre stillet med en ICE-bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z