Hvilken indkomstklasse køber BMW vs. Mercedes?

Hvilken indkomstklasse køber BMW vs. Mercedes?

I USA kører en person fra middelklassen for det meste i biler fra mærker som Honda, Toyota eller Ford. Og nogle forskere har vist, at helt op til 61 % af de superrige personer også kører Hondaer, Toyotaer eller Forder.
Ifølge skattevæsenet er en “velhavende” husstand i USA en husstand, der tjener 250.000 dollars om året eller mere. Dette udgør 2 % af den almindelige befolkning. Selv om der ikke er mange af dem, der køber BMW’er og Mercedes-biler, synes Mercedes at være en mere populær bil for velhavende personer med dybe pengepunge.
BMW og Mercedes bliver begge købt af en lignende indkomstklasse, nemlig den øvre middelklasse og de velhavende personer. Den gennemsnitlige ejer af en BMW 7-serie har en husstandsindkomst på 184.000 dollars, men en gennemsnitlig ejer af en Mercedes S-klasse har en gennemsnitlig husstandsindkomst på 250.000 dollars.

Indkomstklasser, der køber luksusbiler

I kategorien med en husstand på under 100.000 dollars om året ejer kun 8 % af folk luksusbiler generelt, uden at BMW eller Mercedes specifikt nævnes. Det er ret indlysende, at denne indkomstklasse normalt ikke køber disse mærker, bortset fra nogle få modige personer, som sandsynligvis er overdrevent begejstrede for de pågældende mærker.
Mere end 50 % af den generelle befolkning i USA betragtes som middelklasse. Og dem, der er tættere på den velhavende indkomstgrænse på 250.000 dollars, er dem, der er mest interesserede i at købe luksusbiler. Mange forskere mener, at der for det meste er tale om ældre personer, der har besluttet at forkæle sig selv og deres familie med en luksusbil.
Mærker som Mercedes, BMW og Audi er mest populære hos bilister fra den øvre middelklasse, der tjener en husstandsindkomst på mellem 130 og 250.000 dollars.
I indkomstklassen på 250.000 dollars om året er luksusbiler ret almindelige, især hvis det er en person, der kører meget bil. Men mange af bilerne i denne klasse ligger også langt over en Mercedes eller en BMW. Og mærker som Bentley, Rolls Royce, Porsche, Ferrari eller Lamborghini er meget populære blandt entusiaster og yngre personer.

  Hvad er forskellen på Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

Demografi for Mercedes-købere

Mercedes-købere er som regel mænd, 45+ og tjener en løn på over 150.000 dollars om året. Disse tal er kun et generelt pejlemærke, men de synes at være sande i de fleste tilfælde. Mercedes er meget mere populære blandt midaldrende mænd end BMW’er.
Mange bilmærker har en tendens til at tilbyde billigere modeller til dem med en lavere indkomst, men det gør Mercedes ikke. Mercedes-modeller er normalt dyrere end resten af det segment, hvor den sælges.
Lexus er f.eks. også et premium-mærke med et højere prisskilt, men Lexus er et undermærke til Toyota, og i nogle tilfælde bliver Lexus’ tiltrækningskraft forringet på grund af det. Det samme gælder for Audi, da mange af de indvendige dele i en Audi deles med resten af Volkswagen-koncernen.
Så hvis du er en person, der kan lide at undersøge hver eneste del af dit interiør, kan du måske finde det samme rat i en Audi og en Bentley, eller de samme lyskontakter i en Audi og en Volkswagen Golf. Det gør Mercedes ikke, da Mercedes fremstiller hver eneste del udelukkende til en Mercedes.

BMW-købernes demografiske forhold

BMW’s demografi er lidt mere “fornuftig”, da mange BMW-modeller bliver købt af entusiaster, der strækker deres budget til at have råd til en BMW. Hvilket igen sænker den gennemsnitlige indkomstklasse for BMW til omkring 130.000 dollars pr. husstand.
BMW bliver mest købt af mandlige købere i alderen 25-54 år (40 % af kundegrundlaget). Så meget som 75 % af BMW-køberne har ikke børn, og så meget som 90 % af de nye BMW-købere ejer deres eget hus. Disse statistikker præsenteres med en fejlmargin på +/- 2,5 % ved et konfidensniveau på 95 %.
BMW-priserne er også meget forskellige for de forskellige udstyrsniveauer. En 2020 BMW 740i på entry-level koster omkring 86.000 dollars, og topmodellerne, såsom 2020 Alpina B7 BMW eller 760li, koster så meget som 180.000-200.000 dollars.

  Hvad er den bedste farve til en Mercedes Benz?

Yderligere ofte stillede spørgsmål om luksusbiler

#### Hvilken indkomstklasse køber Rolls Royce eller Bugatti?
Typiske Rolls Royce-ejere har en årlig indkomst på over 1 million USD, og 52 % af dem har en årlig indkomst på over 5 millioner USD. En procent af RR-ejerne har en årlig indkomst på under 500.000 dollars, og en gennemsnitlig RR-ejer er 55 år gammel. De fleste Rolls Royce-ejere kører selv i deres bil, og kun 3 % af dem er chaufførkørende.
Men hvad med en Bugatti-ejer? En typisk Bugatti-ejer er langt den rigeste af dem alle. Ifølge nogle rapporter fra nogle få år siden ejer en typisk Bugatti Veyron-ejer 84 biler, tre private jetfly og en yacht. For at sætte det hele lidt i perspektiv, så ejer en Bentley-ejer normalt “kun” 8 biler.

Sælger og koster Mercedes mere end BMW?

I gennemsnit koster en Mercedes Benz mere end en gennemsnitlig BMW, og i USA’s bilsalgsstatistik for 2020 lykkedes det Mercedes at slå BMW med et overskud på 18.000 biler. Det skyldes, at Mercedes har en bredere appel, da de fleste BMW-ejere vil overveje en Mercedes som et alternativ, men en sædvanlig Mercedes-ejer betragter ikke BMW som sådan.
Desuden formår Mercedes også at give bedre resultater med hensyn til pålidelighed, og Mercedes-biler als

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z