Er Volvo-hybridbiler gode?

Alle nye Volvo’er er enten hybrid- eller elbiler, og de er alle enestående i deres respektive kategorier.

Siden deres engagement i elektrificering begyndte i 2017, har Volvo kun produceret hybrid- eller fuldt elektriske biler. De producerer to typer hybridbiler. Den første er en mild hybrid og den anden er en plug-in hybridbil. Mild-hybridversionen fås i alle Volvo-modeller, mens plug-in-versionerne fås i premium-modellerne.

Volvo’s hybridteknologi

Volvo har produceret hybridbiler siden 2017. Virksomheden har et komplet sortiment af hybrid- og elbiler, hvor mildhybridbiler er standard. Mild-hybridbilerne har til formål at give bedre brændstoføkonomi med færre kulstofemissioner.

Plug-in-hybridbilerne har et stort batteri, der kan lagre elektrisk energi, så bilen kan køre udelukkende på batteriet. Batteriets rækkevidde er på op til 18 miles, hvilket betyder, at den er nyttig til bykørsel. PHEV’erne har vist sig at være ekstremt gode i brændstofforbrug. PHEV XC40-modellen bruger to gange mindre brændstof og har meget lave CO2-emissioner.

Mild-hybridteknologi

Volvos mild-hybridbiler bruger et lille batteri til at accelerere bilen og give en jævn kørsel. Mild-hybridbilernes batterier kan ikke køre hele bilen på batteriet alene, men de bruger 15 % mindre brændstof end konventionelle motorer, så de er økonomiske og miljøvenlige.

Volvo bruger et 48-volts batteri i alle mild-hybridbiler. Batteriet oplader sig selv via et regenerativt bremsesystem. Batterierne giver også bedre hjælp til start/stop-knappen.

Mild-hybridmodellerne har en fremragende brændstoføkonomi. S60 T5- og T6-drivlinjerne, som er mild-hybridmodeller, giver et gennemsnit på henholdsvis ca. 23 og 21 km/l. S90 T6-drivlinjen giver et kilometertal på 21 mpg i byen og 32 mpg på motorvejen. Selv om dette ikke er bedre end fuld hybridbiler eller PHEV’er, er mild-hybrider stadig et bedre valg end konventionelle biler med motor med ICE.

  Skal jeg købe en 10 år gammel Volvo?

Plug-in hybridteknologi

Volvos plug-in-hybridbiler bruger et batteri og en konventionel forbrændingsmotor. Bilen er dog i stand til at køre udelukkende på batteri. Volvos opladningsmodeller er baseret på plug-in-teknologi. De har alle et lithium-ion-batteri, som kan køre op til 18 miles udelukkende på batteriet, afhængigt af bilens størrelse.

Batteriet kan oplades med et opladningsværktøjssæt i hjemmet, der følger med bilen som standard, eller du kan bruge en hurtigoplader. Bilernes batterier har også en lang levetid på omkring 10 år. Volvo S60 Recharge giver en brændstoføkonomi på op til 69 mpg, mens XC90 giver en brændstoføkonomi på op til 55 mpg.

Volvo Hybrid bilmodeller

Volvo hybridbiler er usædvanligt praktiske, og de er vurderet som nogle af de bedste i deres kategorier. Her er vurderingerne af Volvo-bilmodellerne:

  • Volvo S60 – samlet bedømmelse 8.3/10
  • Volvo S90 – samlet bedømmelse 7.9/10
  • Volvo V60 – samlet bedømmelse 8.3/10
  • Volvo V90 – samlet bedømmelse 8.8/10
  • Volvo XC40 – samlet bedømmelse 8.4/10
  • Volvo XC60 – samlet bedømmelse 8.4/10
  • Volvo XC90 – samlet bedømmelse 8.1/10
    Dette viser tydeligt, at Volvo-biler er blandt de bedste. Sikkerheds- og luksusfunktioner er altid et pluspunkt, når man køber en Volvo. Hybridmodellerne giver det maksimale niveau af Volvo-sikkerhed og er også økonomiske.

Elektrificerende Volvo

Volvo har været en af de få bilproducenter, der fokuserer på at elektrificere deres biler fuldstændigt. De indledte deres elektrificeringskampagne i 2017, og siden da har de afviklet dieselmotorer og erstattet alle fossilbrændstofbaserede motorer med hybridmuligheder.

  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Ganske vist er mild-hybridbiler ikke den perfekte løsning for miljøet, men de er stadig billigere end PHEV’er, og de udleder mindre kulstof end konventionelle motorer. Volvos PHEV’er reducerer kulstofemissionerne med op til 66 %. Det gør de samtidig med, at de har en endnu bedre motorydelse og en hurtigere acceleration.

Bedømmelse

Volvo-hybridbiler er bestemt gode. Virksomheden har masser af god erfaring med at lave hybrider nu. Med introduktionen af XC40 Recharge vil de desuden forbedre deres hybrid- og elteknologi endnu mere. De har endda tænkt sig at introducere endnu en elbil, C40 Recharge. Alt i alt er det at købe en Volvo hybridbil en endnu bedre mulighed end mange andre hybrider på grund af dens overlegne sikkerhedsfunktioner.

FAQ

Er milde hybridbiler dyre?

Mild-hybridbiler reducerer kulstofemissionerne med næsten 9 % og kan give en bedre brændstoføkonomi end normale fossilbrændstofbaserede motorer gør. Bilerne er dog ikke helt elektriske. De vil stadig have brug for mere brændstof end andre fuldhybridbiler eller PHEV’er. At de har et batteri gør dem lidt dyrere end konventionelle biler med motor med elektrisk motor, men de er helt sikkert billigere end andre hybridtyper.

Hvor meget brændstof sparer mildhybrider?

Mild-hybridbiler kører ikke udelukkende på elektricitet og har stadig brug for benzin. Bilens motor slukkes, når der ikke er brug for den i mild-hybrider. Den driver så tilbehøret og minimerer behovet for motoren, hvilket sparer på brændstoffet. Alt i alt sparer mild-hybrider op til 10 % brændstof, afhængigt af bilproducenten.

  Hvilken Volvo har massagesæder?

Er hybridbatterier dyre?

Hybridbatterier er dyre og ligger på mellem 1.000 og 6.000 dollars, afhængigt af dit køretøj. Hybridbiler kan dog hjælpe dig med at spare op til 35 % på brændstofudgifterne, og endnu mere i PHEV’er. De koster også mindre at vedligeholde. Det er stadig nødvendigt at skifte batteriet i din bil nogle gange, da det ellers kan påvirke din bils generelle sundhed.

Kører plug-in-hybridbiler kun på elektrisk energi?

Plug-hybridbiler kører både på elmotorer og forbrændingsmotorer. Batteriet oplades på to måder, først ved at tilslutte en oplader og dernæst ved hjælp af bilens regenerative bremsesystem. Bilen kører derefter udelukkende på batteriet i op til en vis rækkevidde, som varierer afhængigt af biltypen.

Hvis du ikke ønsker at køre på elmotoren, kan bilen køre på enten forbrændingsmotoren eller det elektriske batteri, hvilket kan spare brændstof ligesom en fuld hybridbil. Alt i alt er PHEV’er et godt alternativ til fuldt elektriske biler.

Hvorfor er elbiler så vigtige?

Hele transportsektoren er ansvarlig for op til en femtedel af de samlede CO2-emissioner i verden. En forbedring af bilteknologien kan reducere kulstofemissionerne eksponentielt. Ved at satse på elektrisk energi kan man endda reducere kulstofemissionerne på andre måder, f.eks. ved mindre udvinding og produktion af benzin.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z