Almindelige problemer med Mercedes W124

Mercedes W124 er helt sikkert en del af Mercedes’ katalog over de bedste hits gennem tiderne, fordi den har en ikonisk status i dag. Over-engineering, opmærksomhed på detaljer, pålidelighed og godt udseende er alle træk ved W124, som gør den til en moderne klassiker.

Mange mennesker overvejer stadig at købe W124 som enten projektbil eller daglig chauffør, men det er værd at nævne, at selv om W124 tilbyder en imponerende pålidelighed, er den ikke perfekt. Der er nogle problemer, der almindeligvis er forbundet med W124’eren, som vil blive diskuteret i netop denne artikel.

W124 er kendt for potentielle problemer med hovedpakninger, rust, fejl på brændstofpumpen, problemer med fordelerhætter, problemer med bagruder, problemer med ledningsnet, vinduesregulatorer, problemer med affjedring, problemer med kugleledninger foran, problemer med forsædekugler, tætninger på soltaget, vakuumlækager og problemer med tændingsrør.

Det er unødvendigt at sige, at en bil fra 1980’erne sandsynligvis vil opleve alle mulige problemer i 2020’erne, fordi bilen er så gammel. Det gør dog ikke W124 til et dårligt køb, for den koster stadig rimelige penge, samtidig med at den er en rimelig god bil, der giver dig et stykke Mercedes-arv.

Svigt i hovedpakningen

Næsten alle er klar over, at 1980’erne var Mercedes-motorernes guldalder, fordi de fleste motorer fra denne tid er kendt for at holde hundredtusindvis af kilometer uden større eftersyn. Men fejl på hovedpakninger var kendt for at forårsage problemer for W124-modellerne og især de 6-cylindrede modeller.

Dette problem begynder normalt at udvikle sig med en lille motorlækage, som senere forårsager svigt af hovedpakningen, hvis den ikke bliver behandlet i tide. Dette forværres også af høje temperaturer, hvilket betyder, at disse problemer kan løses, før der sker noget alvorligt.

  Mercedes W123 - Alt du behøver at vide

Korrosionsproblemer

Bilproducenter tilbyder i dag 10, 12 eller endda 15 års korrosionsgarantier, hvilket betyder, at de er klar over, at der kan opstå et korrosionsproblem senere hen. I betragtning af at W124’eren nu er mere end 30 år gammel, kan du potentielt opleve korrosionsproblemer med nogle W124-eksemplarer, som ikke er blevet beskyttet tilstrækkeligt.
Nogle W124-modeller var kendt for at bruge vandbaseret maling, hvilket betød, at der endnu lettere kunne dannes korrosion. Korrosion er et af de største problemer, som ældre Mercedes-modeller har, så sørg altid for at tjekke hjulkasserne og bilens underside, hvis du er interesseret i at købe en.

Problemer med ledningsnettet

I dag er der så mange virksomheder, der sætter en stor ære i at vise en mere bæredygtig fremtid ved at bruge mere bæredygtige udvendige og indvendige materialer. Mercedes fik denne idé tilbage i begyndelsen af 90’erne, fordi de besluttede at bruge bionedbrydelige ledningsnet til deres 90’er-biler.

Snart nok indså Mercedes, at disse sojabønnebaserede ledningsnet var alt for skøre og ikke kunne holde til tidens tand. Disse ledninger var kendt for at blive nedbrudt hurtigere end almindelige ledninger, især når de var i nærheden af varme metalkomponenter. Sørg for at kigge efter en bil med et udskiftet ledningsnet, det vil spare dig for et par hovedpiner.

Svigt i brændstofpumpen

W124’eren lider også af lejlighedsvise problemer med brændstofsystemet, især brændstofpumpen. Mange ejere klagede over, at W124’eren nogle gange udsender mærkelige hvinende lyde ledsaget af problemer med ydeevnen. Problemet peger for det meste på en defekt brændstofpumpe, et defekt brændstofrelæ og et defekt brændstoffilter.

  Almindelige problemer med Audi A4 B8

Hvis du støder på denne slags problemer, skal du sørge for at få bilen til service, da det potentielt kan forårsage mere alvorlige problemer senere hen.

Problemer med fordelerhætten

Hvis du støder på en W124, der har stået urørt i et stykke tid, bør du fokusere din opmærksomhed på fordelerhætten, da W124’s hætte er kendt for at ophobe fugt, hvis bilen har stået ubrugt i et stykke tid. Dette forårsager et utal af forskellige problemer, som enten gør det svært at starte bilen eller helt ude af stand til at gøre det.

Det bedste du kan gøre er at udskifte fordelerhætten helt, men sørg for altid at bruge enten Bosch- eller Mercedes-dele.

Problemer med affjedring

Det er ingen hemmelighed, at ældre Mercedes-modeller jævnligt lider af affjedringsrelaterede problemer, men det var mest tilfældet for de selvnivellerende W124 stationcar-modeller. De selvnivellerende affjedringskugler er kendt for at svigte efter et stykke tid, og hvis du fornemmer en ubehagelig kørsel og manglende dæmpning, kan dette potentielt være årsagen.

Du skal udskifte kuglerne, når du støder på disse problemer, hvilket betyder, at du også bør fokusere specifikt på enten Mercedes originale dele eller Bosch-dele.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W124 en pålidelig bil?

Mercedes W124 er en af de mest pålidelige og længst kørende biler, der nogensinde har prydet jordens overflade. Ingen bil er uden fejl, hvilket betyder, at selv den mægtige W124 kan give problemer, men det betyder ikke, at bilen ikke er pålidelig.

Der findes stadig utallige eksempler på kørende W124-modeller over hele verden, selv med mere end en million kilometer på uret. W124 er en ekstremt overkonstrueret bil, der kan holde længere end de egyptiske pyramider, hvis den vedligeholdes korrekt.

  Almindelige BMW sDrive problemer

Er Mercedes W124 en god bil?

W124 er faktisk en god bil, både fordi den er pålidelig, og fordi den giver en 100 % moderne-klassisk Mercedes-oplevelse. Mange mener, at W124 er en af de bedste Mercedes-klassikerbiler for nybegyndere af klassiske biler, fordi den sandsynligvis vil få dig til at forelske dig i Mercedes-biler af den gamle skole.

W124 kan stadig være en fornuftig daglig chauffør, men den mangler næsten alle moderne bekvemmeligheder. Uanset hvad er det stadig en dejlig bil at rejse i, som potentielt kan stige i værdi med tiden.

Hvor mange Mercedes W124-modeller blev der bygget?

Mercedes W124 var i produktion mellem 1985 og 1996, og der blev bygget og solgt mere end 2,7 millioner af dem over hele verden. W124 blev tilbudt som sedan, coupé, cabriolet eller som stationcar, og det er sikkert at sige, at alle disse versioner var populære dengang.

W124 solgte så godt, at den endda slog Mercedes-rekorden for den bedst solgte enkeltmodel af Mercedes på det tidspunkt. Der findes stadig mange overlevende W124-modeller rundt om i verden, hvilket er et vidnesbyrd om Mercedes’ uforgængelige guldalder fra 1980’erne, hvor Mercedes’ overmaskinearbejde var uopslideligt.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z