Mercedes ML320 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes ML320 var i produktion mellem 1997 og 2005 for den første W163-generation, og den ML320, der fulgte efter, var W164, som ophørte med at blive produceret i 2011. Den første generation af ML320 er nu en ret gammel bil, og den er heller ikke den mest pålidelige, mens W164 stadig er en anstændig bil.

Begge bruger en 6-cylindret motor med op mod 200 hk, et AWD-system og en automatisk gearkasse. Den 1. generation af ML320 fås også med en 5-trins manuel gearkasse på visse markeder. Alle disse ML320-motorer er smidige og passende for så stor en bil, men de oplever problemer med køling og remskiver.

Designmæssigt er 1. generation af ML tam og enkel, mens 2. generation er meget mere aggressiv og utilitaristisk, både indvendigt og udvendigt. Chassiset og affjedringen er skræddersyet til den komfortable side af sagen, men det betyder ikke, at ML ikke er en god terrængående bil.

Værdimæssigt kan begge fås til en virkelig fristende pris, men høje vedligeholdelsesomkostninger og pålidelighedsproblemer har en tendens til at tegne et andet billede. Rent praktisk er begge disse biler meget rummelige for de fleste mennesker, både hvad angår siddepladser og lastrum.

Mercedes ML320 – Kraftværket

Den første generation af ML320 bruger en 3,2L V6-motor med 218 hk og 228 lb-punkts drejningsmoment. Den leveres med et permanent AWD-system, der også gør den til en værdifuld off-roader. Standardgearkassen til 1. generation af ML320 er en 5-trins automatgear, der passer ret godt til W163 ML320’s karakter.

Anden generation af ML320, W164-generationen, bruger en revideret version af den samme motor for at tilbyde en 3,5L slagvolumen, der er god nok til 272 hk og 258 lb-ft drejningsmoment. W164 tilbyder også en mere sofistikeret og effektiv 7-trins automatgearkasse og et permanent AWD-system.

  Almindelige problemer med Mercedes GLB

Den første generation af ML320 kan give omkring 17 MPG kombineret, hvilket ikke er så effektivt, mens den anden generation kan give en mere anstændig 20 MPG. Alt i alt skal du køre disse på en ret behersket måde for virkelig at opleve 17 eller 20MPG.

Mercedes ML320 – Design og chassis

Den første generation af ML320 ser ret enkel og tam ud, hvilket betyder, at den ikke er så dominerende. AMG-versionerne har dog en tendens til at pifte det ydre design op og gøre det mere dominerende, mere SUV-agtigt.

Anden generation af ML320 ser meget mere dominerende og luksuriøs ud med stærke lænder og udtrykte hofter. Interiørmæssigt er begge modeller udstyret med lædersæder og smart designede kontakter, men den anden generation ser generelt meget mere luksuriøs ud.

Begge er designet som komfortable familie-SUV’er, hvilket betyder, at de tilbyder en afdæmpet og kølig køreoplevelse. De oplever dog en hel del rulning af kroppen og pitching under opbremsning, hvilket gør dem uvillige til performancekørsel.

Mercedes ML320 – Pålidelighed og potentielle problemer

Den første generation af ML320 er ikke den mest pålidelige SUV derude, ikke engang på nær et stykke vej. Men anden generation er faktisk bedre, men kun hvis den vedligeholdes korrekt og rettidigt. Uanset hvad, skal du huske på, at begge har tendens til at opleve alle mulige motorrelaterede problemer, problemer med styresystemet og elektriske problemer.

  Mercedes GLE 350 vs GLE 450

Modeller med luftaffjedring er også tvivlsomme uden korrekt vedligeholdelse, mens alle former for lækager også kan skabe alle former for problemer. Ingen af disse to er en pålidelighedsmester, hvilket betyder, at du er nødt til at vedligeholde dem, hvis du ønsker, at de overhovedet skal holde.

Mercedes ML320 – Værdi og praktisk anvendelighed

Den første generation af ML320 kan fås for peanuts, men vedligeholdelsesomkostningerne kan nemt ophæve det på kun et år. Anden generation har en mere rimelig pris, hvilket betyder, at du nemt kan få en for 10.000 dollars. Du skal dog købe en nyere model med få kilometer på uret, hvis du vil have den som din daglige chauffør. Disse vil koste dig et par tusind ekstra.

Praktisk set er ML320 mere end anstændig, uanset om det er W163- eller W164-generationen. Der er masser af plads til op til 5 passagerer, og det tilbudte lastrum er også mere end anstændigt.

FAQ sektion

Skal jeg købe ML320?

Du bør overveje at købe W164 ML320, men kun hvis du vil have den, kan lide den og kan vedligeholde den ordentligt. 1. generation af ML320 er egentlig ikke så god, især ikke hvis den har mange kilometer på uret. I betragtning af at disse har en tendens til at blive kørt til hjulene falder af, er chancerne for at finde en med få kilometer begrænset, i hvert fald ikke til en billig pris.

Som sådan bør du fokusere din opmærksomhed på 2. generation af ML320. Den er meget mere pålidelig, og den kan stadig bruges i dag.

  Mercedes-AMG C63 Pålidelighed

Er ML320 en sikker bil?

Begge generationer af ML320 er sikre i betragtning af deres alder. Det betyder, at de tilbyder en tanklignende byggekvalitet, selv om de mangler alle de moderne sikkerhedsfunktioner. Anden generation af ML320 er meget mere sikker, men heller ikke så sikker som de fleste moderne SUV’er er.

Mercedes har altid fokuseret på at lave sikre biler, og disse to er ingen undtagelse. Men hvis du vil have den sikreste Mercedes SUV-oplevelse uden at betale store summer, bør tredje generation af ML-klassen være det rette valg.

Er ML320 en god offroad-bil?

Begge generationer af ML320 kan klare sig godt på en offroad-bane, men man kan roligt sige, at ingen af de to er egentlige offroadere. De er designet og bygget til brug på landevejen, skoleture, motorvejscruising og fodboldtræning. De er født til at tilbringe deres tid på vejen, selv om de ånder for offroadbaner.

Mercedes ved, at næppe nogen hverken vil eller vil tage en luksus-Mercedes SUV ud af de slagne veje, og Mercedes ved også, at de fleste Mercedes SUV-ejere ønsker komfort, stilhed og ubesværet ydeevne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z