Mercedes GLE 350 vs GLE 450

Mercedes ML-klassen blev først introduceret i slutningen af 90’erne og varede over tre forskellige generationer, indtil den blev erstattet af GLE, som nu er i sin anden generation. Den første Mercedes GLE var ikke en helt ny model, da den mere var en opgraderet og opfrisket version af 3. generation af ML.

Nu i 2022 kan du købe GLE i et par forskellige konfigurationer. Entry-level RWD GLE350 kommer med en 4-cylindret motor, som er for mange lidt for kedelig og potentielt endda underdrevet. GLE 450 kommer med en betydelig prisstigning, men den byder på en 6-cylindret motor og 4MATIC AWD-systemet.

Hvis du kan lide GLE’en på grund af dens design, praktiske egenskaber og interiør, bør GLE350 tjene dig godt nok, især hvis du opgraderer til 4MATIC-modellen. Men hvis du vil have en ægte Mercedes luksus-SUV-oplevelse, skal du opgradere til GLE450, da den tilbyder en bedre og kraftigere motor.

Den 6-cylindrede motor, der findes i GLE450, føles simpelthen mere eksklusiv, mere jævn og mere passende for en så stor SUV. Når det er sagt, kan du, hvis du er ligeglad med motoren og bare vil have en Mercedes SUV, bruge prisforskellen mellem de to på ekstraudstyr.

2022 Mercedes GLE350 – En kompromitteret luksus-SUV i mellemstørrelse

At kalde GLE350 for kompromitteret er måske lidt af en strækning, men jeg mener faktisk, at en så stor og dominerende luksus-SUV burde komme med en motor, der er mere passende. Kompromiset her er dog simpelt, da Mercedes har besluttet at tilbyde GLE350 med en 4-cylindret motor til dem, der ønsker at spare et par ekstra penge.

Med en startpris på 53.150 dollars er GLE350 en del billigere sammenlignet med GLE450. GLE350 leveres med en 4-cylindret motor med 2,0 liter turboladet 4-cylindret motor, der yder 255 hk og 273 lb-punkts drejningsmoment. Den leveres også med et RWD-system, men du kan opgradere GLE350 til at tilbyde 4MATIC-systemet for 2.500 dollars mere.

  Bedste bil luftfriskere til Mercedes

Selv om den 4-cylindrede 2,0L-motor, der findes i GLE350, er kraftig nok til de fleste, er den ikke så raffineret eller smidig som den 6-cylindrede enhed, der findes i GLE450. Man ville forvente, at en 2,0L 4-cylindret motor ville være mere effektiv end den 3,0L 6-cylindrede motor, der findes i GLE450, men det er ganske enkelt ikke tilfældet i den virkelige verden.

Denne mindre motor skal arbejde hårdere for at drive en SUV så stor som GLE’en frem. Det betyder, at 3,0L V6 GLE’s 3,0L V6-motor simpelthen føles mere ubesværet uden at være mindre effektiv.

2022 Mercedes GLE450 – Det søde punkt Mercedes GLE

GLE450 starter ved 63.950 kroner, og den får den 3,0L turboladede V6’er med 362 hk og 360 lb-punkts drejningsmoment. Den får også mild-hybrid-teknologi, hvilket betyder, at elmotoren kan assistere den større V6’er, og derfor er den maksimale effekt i GLE450 på 362 hk.

GLE450 leveres også udelukkende med 4MATIC-systemet, hvilket betyder, at du ikke skal betale noget for at få en AWD-bil. Den 6-cylindrede motor, der findes i GLE450, er meget mere passende, fordi den giver en ubesværet køreoplevelse, der får bilen til at føles meget mere eksklusiv.

Hverken den 4-cylindrede 2,0L-motor eller den 3,0L V6-motor lyder særlig interessant, men niveauet af raffinement mellem de to motorer er mærkbart både under kørsel og i stilstand. Der er bare noget lidt mere specielt ved en SUV med en relativt stor motor, og de, der lægger mærke til disse ting, vil altid vælge GLE450.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

Selv om både GLE350 og GLE450 har samme maksimale trækkapacitet, er GLE450 i stand til at trække meget mere ubesværet.

Konklusion – GLE450 er den bedre bil for dem, der holder af

Når man sammenligner disse to, ser det ud til, at GLE450 er den klare vinder, fordi den er kraftigere, leveres med AWD som standard, er mere smidig, kan trække lettere, og fordi den er lige så effektiv. Men hvis du er ligeglad med nogen af disse ting, bør GLE350 tjene dig godt nok.

Der er også et par ekstra grunde til, at GLE350 kan være et bedre valg, fordi den er mindre skadelig for miljøet, og det kan sænke dine samlede driftsomkostninger sammenlignet med GLE450. De samlede CO2-emissioner, som GLE350 tilbyder, er nemlig mere håndterbare sammenlignet med GLE450.

Afhængigt af hvor du bor, kan dette gøre en massiv forskel med hensyn til dine omkostninger til registrering, forsikring og vægtafgift. Uanset hvad er GLE450 en bedre pakke, men kun hvis du går op i motoren og den overordnede følelse.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes GLE350 mere effektiv end GLE450?

Mercedes vurderer begge disse SUV’er med en lignende MPG-værdi. Det betyder, at de begge bør give henholdsvis mellem 20-25MPG. En GLE350 uden 4MATIC bør dog være mærkbart mere effektiv, hvis du ikke er tung med speederen.

GLE450 4MATIC er tungere, og den har en større motor, hvilket betyder, at MPG-resultaterne med GLE450 er ekstremt afhængige af, hvordan du kører bilen. Uanset hvad tilbyder GLE350 ikke en brændstoføkonomisk fordel i forhold til GLE450, da din MPG i højere grad afhænger af dine kørevaner end af de anførte MPG-resultater.

  Laver Mercedes elbiler?

Hvorfor tilbyder Mercedes en 2,0L 4-cylindret motor i 2022 Mercedes GLE?

Verden som helhed bevæger sig mod en mere bæredygtig fremtid, hvilket betyder, at biler konstant bliver mere og mere effektive, hvilket kommer med både fordele og ulemper. Fordelene er det faktum, at vores miljø bliver renere og bedre beskyttet, men ulemperne er biler, der bliver mere og mere kedelige.

Derfor tilbyder Mercedes GLE med en 2,0 l 4-cylindret motor, fordi det er den retning, som alle biler bevæger sig i. Som tiden går, kommer vi sandsynligvis til at se flere og flere 2,0L 4-cylindrede biler, selv i større SUV’er.

Giver det nogen mening at købe en V8 Mercedes SUV?

I takt med at downsizing og tvungen induktion bliver ved med at sprede sig over alle biler, synes det at købe en V8 Mercedes SUV mere udfordrende end nogensinde før. Driftsomkostningerne i forbindelse med disse typer motorer er langt højere, fordi disse typer motorer drikker meget mere brændstof og er dyrere at vedligeholde.

Der er dog ingen, der køber en V8 i 2022 på grund af fornuften, folk køber dem, fordi de elsker dem. Uanset hvor god og effektiv en 2,0L 4-cylindret motor kan være, vil en V8 altid føles mere fyldig, mere jævn og meget sjovere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z