2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupé

Hvis vi spoler tiden tilbage til 2007, da den første X6 kom ud, var alle helt forbløffet over, hvorfor sådan en “grim” SUV overhovedet eksisterer. Top Gear sagde, at X6 er ubrugelig, da den er for trang, for kompliceret og for dyr, samtidig med at den er unødvendigt stor og absolut skod, når det kommer til offroading.

Men 15 år senere ser vi en helt anden historie, da alle andre premium executive mærker som Mercedes, Audi, Porsche og selv nogle mærker på økonominiveau nu tilbyder mindst én SUV i form af en coupé. Det er ret indlysende, at BMW vidste, hvad de lavede med X6, da X6 er den sande pioner inden for coupe-SUV’er.

BMW tilbyder stadig X6, da den nu tredje generation af X6 er en betydelig, dominerende og tillidsvækkende bil at køre. Den 2. generation af GLE coupé er direkte rettet mod X6, men det virker som om X6 er en bedre bil generelt, da den føles mere speciel og mere autentisk.

Vi kan ikke løbe fra det faktum, at X6 startede hele trenden med store SUV-coupéer, men selv uden at nævne det, føles X6 stadig som et mere førsteklasses produkt.

2022 BMW X6 – Den første luksus coupé-SUV

2022 BMW X6 starter ved 67.350 dollars for entry-level xDrive40i-modellen, mens den mere kraftfulde X6 50i kommer ind på omkring 86.000 dollars. Den øverste BMW X6 M-model starter ved lige knap 110.000 dollars og er den kraftigste og mest frygtindgydende BMW SUV nogensinde.

Indgangsmodellen 40i får en 6-cylindret motor med 335 hk, M50i får en twin-turbo V8-motor med 523 hk, mens X6 M topper med 600 hk fra sin twin-turbo V8-motor. Alle BMW X6-modellerne leveres med BMW’s xDrive AWD-system og med en pålidelig og smidig 8-trins automatisk gearboks med drejningsmomentomformer.

  Kan BMW bruge Tesla Supercharger?

X6 ligner en tank og er efter min mening den mest imponerende coupé-SUV, der findes, selv sammenlignet med den vanvittige Lamborghini Urus. X6 anvender materialer af høj kvalitet, og der er ikke en eneste smule billig plastik nogen steder i X6.

X6 M er en fornøjelse at køre, og det er den bedste version af X6, men man kan roligt sige, at selv indgangsversionen 40i er mere end rigeligt. Der er noget lidt mere specielt ved X6 i forhold til GLE Coupé.

2022 Mercedes GLE Coupe – Mercedes Coupe SUV-flagskibet

Efter at BMW kom med X6, fulgte alle andre premium-mærker efter, men i øjeblikket er der næppe nogen af dem, der kan matche X6. Mercedes GLE 53 Coupe til 78.450 dollars er den billigste GLE Coupé-model, du kan købe i USA, og den leveres med den pålidelige 3,0L turbo-V6 med 429 hk.

GLE63 Coupé til 117.000 dollars byder på en 4,0L BiTurbo V8 med 603 hk, et Mercedes 4MATIC AWD-system og den 9G 9-trins automatgearkasse med 9 gear. GLE Coupé er som navnet måske antyder en coupéudgave af GLE SUV’en, og den er rettet direkte mod X6’eren.

GLE Coupé er dog en fantastisk bil, men den mangler i forhold til X6, da den kun får V8’eren med range-top-versionen. Det betyder, at du skal betale 117.000 dollars, hvis du vil have en V8 GLE, mens du kan få en V8 X6 for 30.000 dollars mindre.

  Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

GLE Coupé er en fantastisk SUV, da den ser flot ud, kører godt og er utrolig eftertragtet, men der er bare noget andet ved X6, da den er den bedste coupé-SUV, der findes.

Konklusion – BMW X6 er bedre

Som tidligere nævnt er GLE Coupé en fantastisk SUV, og det er svært at finde en fejl ved den ud over høje vedligeholdelsesomkostninger og en kompromitteret anden sæderække. Dette er en standard affære for store coupé SUV’er, hvilket betyder, at X6 lider af lignende problemer.

Alligevel er de fleste mennesker, der har tendens til at købe disse typer SUV’er, ligeglade med det, fordi de ønsker den mest imponerende sportsligt udseende SUV til salg. Som sådan er BMW X6, som de unge måske vil sige det – bygget anderledes. Der er noget ved X6, der gør, at den føles mere hjemme end i tilfældet med GLE.

Det kan skyldes, at X6 opfandt formlen med coupe-SUV’en, men det kan også skyldes, at en BMW er mere passende til at lave en sådan bil sammenlignet med en Mercedes. Desuden føles BMW’en også bedre lavet med materialer af højere kvalitet og mere opmærksomhed på detaljerne.

FAQ-afsnit

Er Audi Q8 bedre end BMW X6 og Mercedes GLE?

Audi kom noget sent til festen med Q8, men det ser ud til, at Q8 bliver solgt meget bedre sammenlignet med GLE Coupé og X6. Det skyldes, at Audi har gjort det lidt anderledes. Q8 er trods alt mere opnåelig og mere praktisk.

Q8 lider ikke under så mange praktiske kompromiser som de to andre, men alligevel mener de fleste, at X6 er den bedste SUV med coupé derude. De er alle tre imponerende, og det er svært at sige, at nogen af dem er dårlige.

  Hvad er den bedste Mercedes Sprinter-motor?

Er BMW X6 M hurtigere end Mercedes 63 S AMG GLE Coupé?

BMW X6 M og Mercedes Benz GLE AMG 63 S Coupé er utroligt ens, når det gælder 0-60 mph-tider og motorydelser. Det ser dog ud til, at X6 M har en lille fordel i forhold til GLE 63 Coupé, fordi den vejer en lille smule mindre og formår at lægge sin kraft bedre ned.

Det er værd at nævne, at både GLE Coupé og X6 kommer med fjollet brede dæk, hvilket betyder, at de burde kunne lægge kraften ned med lethed.

Hvorfor er BMW X6 M bedre end alle sine rivaler?

Det er fordi BMW opfandt coupé-SUV-segmentet, og fordi BMW perfektionerede det. Ja, GLE, Urus og Cayenne Coupé er fantastiske, men X6 føles simpelthen mere substantiel, mere aggressiv og mere spændende at køre.

Lamborghini Urus kan konkurrere med X6, og mange mener, at den er mere spændende, men for mig ser og føles X6 bare mere speciel i det hele taget. Det er også sikkert at sige, at kun Cayenne Coupé kan konkurrere med X6, når det gælder interiørkvalitet og konsistens i byggematerialer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z