2022 Mercedes GLE vs GLS – Hvilken er bedst?

I dagens tid med hurtig urbanisering og effektivitet dominerer små SUV’er og crossovers markedet som de to mest populære biltyper i dag. Det betyder, at SUV’er som GLA, GLB og GLC nu er utroligt populære og bliver solgt langt bedre sammenlignet med GLE, G-vognen og GLS.

Det betyder ikke, at disse tre førnævnte små SUV’er er bedre, men snarere at de fleste mennesker anser dem for at være nok. Hvis man sammenligner GLA, GLB og GLC med GLE, GLS og G-vognen, vil man straks bemærke, at de tre sidstnævnte er bedre på næsten alt, bortset fra prisen selvfølgelig.

G-vognen er i en liga for sig selv, hvilket efterlader os med GLE og GLS. Disse to ligner hinanden påfaldende meget, men GLS er større, mere luksuriøs, har bedre motorer, mere plads og mere af alt muligt andet. Mercedes siger, at GLS er en S-klasse på stiletter, men i virkeligheden er den blot en større udgave af GLE.

Det betyder, at GLE efter min mening er et mere fornuftigt køb, da den koster mindre, har nok power og samtidig ikke er alt for stor. Der er næppe nogen, der vil sige, at GLE’en mangler plads alligevel. Alt i alt er GLS bedre, men GLE er mere fornuftig, og derfor vinder den i denne front-to-head-kamp.

2022 Mercedes GLE – Mercedes Benz SUV’en sweet spot

Indgangsversionen af Mercedes GLE350 starter ved 54.250 kroner, og den får den 2,0L turbo 4-cylindrede motor med 255 hk og 273 lb-punkts drejningsmoment, hvilket ikke er helt passende for så stor en SUV. Det er også værd at nævne, at GLE350 ikke leveres med AWD, da 4MATIC-optionen lægger yderligere 2.000 dollars oven i indgangsprisen.

  Mercedes W124 - Alt, hvad du behøver at vide

Det betyder, at GLE450 er den, du skal have, da den tilbyder 362 hk og 379 lb-punkts drejningsmoment fra sin 3,0L 6-cylindrede rækkemotor, og den får Mercedes 4MATIC-systemet fra fabrikken. Begge disse får Mercedes’ trofaste 9G 9-trins automatgear, der er både smidigt og afslappende at køre.

GLE er mere end stor nok til de fleste familier, selv med alle tre rækker sæder på plads. Designmæssigt ser den mere eller mindre identisk ud med GLS, både indvendigt og udvendigt. Den kører på samme måde som GLS med den tilsvarende motor, og den giver også en lignende benzinøkonomi.

Der er ikke så mange forskelle mellem de to, fordi GLE faktisk er stor nok til de fleste mennesker derude. Men hvis du vil have det maksimale ud af Mercedes SUV-oplevelsen, skal du gå efter den højeste GLS-model.

2022 Mercedes GLS – Mercedes SUV-flagskibet

Mercedes GLE450 på begynderniveau starter ved 77.850 kroner, og den får den samme kombination af drivlinje og gearkasse som GLE450. Hvis du er villig til at betale mere, kan du dog vælge den øverste GL580, der leveres med en BiTurbo 4,0L V8 med 483 hk og 516 lb-punkts drejningsmoment. Alle GLS-modeller leveres med 4MATIC som standard.

GLS får også 9G-gearkassen, hvilket betyder, at GLE450 og GLS450 er utroligt ens, næsten identiske. Dette er et tilbagevendende tema, når man tager meget på design, da de begge ser næsten ens ud, den eneste forskel er, at GLS er større.

GLS tilbyder også mere plads, både til passagererne og til lastrummet. Materialer af højere kvalitet er til stede i begge disse, men GLS føles mere premium. Man kan roligt sige, at den almindelige GLS ikke er en S-klasse på stylter, men Maybach-versionen kunne lige så godt være det.

  Er Mercedes E-Klasse bedre end C-klasse?

Maybach-versionen af GLS er det, som GLS burde have været fra fabrikken, da det er en ægte flagskibs-SUV.

Konklusion – GLE giver mere mening at købe, men Maybach GLS er den bedste

Hvis du ikke er Mercedes-entusiast, er der gode chancer for, at du ikke altid vil kunne se forskel på GLS og GLE. Hvis du ønsker en stor familie-SUV med plads til syv personer, er GLE mere end rigeligt.

Hvis du derimod ønsker de maksimale mængder af plads, kraft og pralende rettigheder, er det GLS, du skal have. Forskellene mellem de almindelige GLE- og GLS-modeller er ikke nok til at retfærdiggøre den prisstigning, der er nødvendig for at komme ind i en GLS, og derfor giver det generelt mere mening at købe GLE’en.

GLE bliver også tilbudt som en coupé-version, mens GLS udelukkende er en SUV. Tingene ændrer sig dog, når man vover sig ind på Maybach GLS-territorium, men prisen for en Maybach SUV er også svær at sluge.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes GLE mere effektiv end Mercedes GLS?

Hvis du sammenligner GLE350 med GLS450, er GLE’en markant mere effektiv. GLE450 er dog næsten det samme som GLS450, når det gælder effektivitet. V8 GLS-modellerne i topklassen er langt mindre effektive, men det er den samme historie med V8 AMG GLE 63 AMG GLE 63.

Begge disse er ikke klasseledende, når det gælder effektivitet, fordi de er alt for store. De fleste mennesker, der køber disse typer SUV’er, lægger alligevel ikke så meget vægt på MPG-resultater.

  Er Mercedes Maybach skudsikker?

Er 2022 Mercedes GLE en bedre chaufførbil end GLS?

Hvis du køber en stor luksus-SUV, er der stor sandsynlighed for, at du har planer om at køre chauffør med den, og til disse formål er GLS bedre, fordi den føles mere eksklusiv og er meget mere rummelig. Du kan få GLS med kaptajnsstole bagi, hvilket gør den meget mere komfortabel.

Dermed ikke sagt, at GLE heller ikke er god til VIP-transport, men GLS er simpelthen bedre.

Skal jeg købe en 2022 Mercedes GLS frem for en GLE?

2022 Mercedes GLE er næsten lige så god som GLS, mens GLS koster en del flere penge. Det er rigtigt, at GLS er en bedre bil, men ikke så meget, som du måske tror, især hvis du får modeller med sammenlignelige motorer.

Alt i alt, hvis du blot vil have den største, ondeste og mest imponerende, er GLS vejen frem, men hvis du vil have en stor bil uden at føle dig som en bus, er GLE samlet set det bedre valg.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z