2022 Mercedes GLC vs GLE – Hvilken er bedre?

Mercedes laver nogle af de mest konkurrencedygtige premium executive SUV’er på markedet, fordi de i øjeblikket tilbyder en SUV til ethvert tænkeligt formål. Hvis du vil have den største europæisk fremstillede familie-SUV, skal du vælge GLS. Hvis du vil have den bedste terrængående maskine, skal du vælge G-vognen.

Men hvis du primært er interesseret i luksuriøse, komfortable familie-SUV’er, der kan det hele, bør du fokusere din opmærksomhed på enten GLC eller GLE. GLC er den lille til mellemstore familie-SUV, der nærmer sig slutningen af sin levetid og snart skal udskiftes.

GLE er en større SUV, der kommer med materialer af højere kvalitet, bedre interiør og udvendigt design, mere plads og mere af det hele. Mellem de to er GLE bedre, og næppe nogen kan sige noget andet. Det betyder ikke, at GLC ikke er god, men snarere ikke lige så god som GLE.

Uanset hvilken af de to der kildrer din smag, bør du vente lidt med at få den nye GLC, da den sandsynligvis vil blive den mest populære Mercedes SUV. I betragtning af, at den kommer til at være baseret på den nye C-klasse, kan man roligt sige, at den bliver fantastisk.

2022 Mercedes GLC – Mercedes SUV’en på mellemniveau

Med en startpris på 43.850 dollars ligger GLC solidt placeret i segmentet for mellemstore luksus-SUV’er, hvilket betyder, at den konkurrerer med Audi Q5, Volvo XC60, Porsche Macan og BMW X3. GLC300 leveres med en 2.0L 4-cylindret turbomotor med 4 cylindre, der yder 255 hk og 273 lb-punkts drejningsmoment.

***
Tjek også dette: Den perfekte gave til bilejeren!
***

GLC’en leveres med en RWD-opsætning som standard, men du kan opgradere den til 4MATIC-versionen for yderligere 2.000 dollars. GLC leveres med Mercedes’ trofaste 8-trins DCT-gearkasse, der passer smukt til GLC’ens luksuskarakter.

  Audi VS Mercedes Pålidelighed?

Designmæssigt er GLC tiltalende, men den virker en smule forældet sammenlignet med de nyeste Mercedes-modeller derude. GLC leveres med et interiør af høj kvalitet, men den mangler det helt nye Mercedes MB UX-infotainmentsystem MB UX.

Den kan ikke konkurrere med GLE, når det gælder plads, motorer, luksus, komfort eller ydeevne, men den koster betydeligt færre penge, og den er meget mere effektiv.

2022 Mercedes GLE – Den ægte Mercedes SUV

Ifølge nogle Mercedes-entusiaster er GLA, GLB og GLC ikke ægte Mercedes SUV’er, da de er alt for små og ikke er højt hævet over jorden. Det betyder, at GLE 350 til 56.150 dollars er en ægte Mercedes SUV, men den kommer med samme motor som GLC, som ikke er helt SUV-agtig.

Når det er sagt, så kommer GLE450 til 63.950 dollars med en 3,0L inline-6 turbomotor med mild-hybridteknologi, der svarer til sunde 362 hk og 369 lb-ft drejningsmoment. GLE350 på indgangsniveau leveres ikke med 4MATIC som standard, mens 450’eren gør. Alle versioner af GLE leveres også med den forbedrede 9G DCT-gearkasse.

GLE er længere, bredere og højere, hvilket betyder, at den giver både mere passagerplads og mere lastrum. Den føles også meget mere fyldig at køre, især med motorer i den højere ende som den, der findes i GLE450.

Designmæssigt ser og føles GLE mere førsteklasses ud med materialer af højere kvalitet, mere teknologi og bedre standardudstyr. Sikkerhedsmæssigt tilbyder den mere end GLE, men GLC-modeller med fuldt udstyret udstyr er sammenlignelige med GLE-modeller med fuldt udstyret udstyr.

  Holder Mercedes sin værdi?

Konklusion – GLE er en bedre bil i næsten alle henseender

Hvis størrelsen betyder noget, bør du vælge GLE, da den tilbyder mere af alt, især når det kommer til køreegenskaber og plads på vejen. GLC er også en god bil, men den mangler, når det gælder design, praktiske egenskaber, plads, teknologi og kvalitet.

De eneste aspekter, hvor GLC slår GLE, er pris, effektivitet og størrelse, men kun hvis du foretrækker mindre SUV’er. Den nye GLC vil snart blive afsløret, og den kommer sandsynligvis til at koste mindre end GLE. Hvis du ikke har travlt, og hvis du foretrækker mindre SUV’er, skal du derfor vente på den nye GLC.

Det er værd at nævne, at GLE altid vil være den mere luksuriøse model, uanset modelår. Den eneste forskel kommer til at ligge i teknologi, effektivitet og sandsynligvis sikkerhed.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes GLC mere effektiv end GLE?

Ifølge Mercedes kan GLC’en give 22MPG i byen og 27MPG på motorvejen, mens den større GLE kan give 19MPG i byen og 27MPG på motorvejen. Disse estimater er forbundet med 2.0L GLE350-modellen på begynderniveau, hvilket betyder, at hvis du vælger GLE450, vil dit kilometertal falde betydeligt.

GLE450 leveres ganske vist med mild hybridteknologi, men de batterier, der tilbydes, er ikke nok til at gøre en nævneværdig forskel i den virkelige verden. Som sådan er effektiviteten bedre med GLC’en, og den nye GLC vil sandsynligvis øge denne forskel yderligere.

  Hvilken model er den mindste Mercedes SUV?

Er 2022 Mercedes GLE bedre til at trække en bil end GLC?

Mange mennesker, der køber SUV’er, bruger dem som trækvogne, og det er her, at disse to Mercedes premium SUV’er adskiller sig meget fra hinanden. GLE er vurderet til en maksimal trækkapacitet på 3.500 lbs, mens den større GLE er vurderet til næsten 6.000 lbs. Hvis du er en person, der bruger en SUV til bugsering, skal du vælge GLE’en.

Disse forskelle skyldes hovedsagelig vægt, kraft og affjedring, fordi GLE’s chassis er designet til at kunne klare tungere belastninger end GLC’s. Det betyder, at det er langt mere overskueligt at trække en last på 2.000 pund med GLE, selv om GLC’en kan klare det samme.

Er 2022 Mercedes GLE en bedre familiebil end GLC?

GLE er en bedre familiebil, fordi den tilbyder mere plads, en mere isoleret kabine, flere rum, mere plads til montering af en barnestol og generelt en mere sikker bil. GLE leveres også med infotainmentskærme bagpå, som er perfekte, hvis du vil underholde dine børn på længere ture.

GLE oplever også mindre vind- og dækstøj, og GLE450 er en hel del mere støjsvag end alle versioner af GLC.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z