2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

Siden lanceringen af BMW X7 er X6 ikke længere BMW’s SUV-flagskib, men mange mener, at X6 stadig er den allerbedste BMW SUV, der findes. Den nuværende, tredje generation af X6 er mere frygtindgydendeend nogensinde før, og alle tilgængelige X6-modeller leveres med stærke motorer og et godt standardudstyr.

Mercedes Benz GLE fås enten som SUV eller Coupe, og Coupe-versionen er mere eller mindre en direkte konkurrent til X6. X6 er dog en ægte selvstændig model, hvilket betyder, at den er baseret på BMW X5, men forskellene mellem X5 og X6 er betydelige.

På den anden side er forskellene mellem GLE og GLE Coupé minimale, så meget, at du måske ikke kan skelne dem fra hinanden, når du ser dem forfra. Uanset hvad, så er X6 en mere underholdende, mere speciel og mere spændende bil at køre i sammenlignet med GLE.

GLE er en mere familieorienteret SUV, der har til formål at tilfredsstille kunder, der søger effektivitet, plads, sikkerhed og stilhed. X6 er et mere ungdommeligt valg og henvender sig til dem, der foretrækker en spændende køretur frem for den relative underfundighed, som standard GLE tilbyder.

2022 BMW X6 – BMW’s flagskibs sports-SUV

BMW X6 starter ved 67.350 kroner for xDrive 40i-modellen, der tilbyder en 3,0L V6 med 335 hk og 330 lb-punkts drejningsmoment. Den V8-drevne M50i X6 starter ved 86.650 dollars og tilbyder en afstemt version af X6 M-motoren med 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment.

Hvis du er villig til at gå all out, kan du vælge X6 M, der tilbyder den komplette BMW M-division 4.0L twin-turbo V8-motor med mere end 600 hk og 553 lb-ft drejningsmoment til 109.595 dollars. Den højeste X6 M Competition koster 118.595 dollars og har 617 hk.

  Hvad betyder 4Matic på en Mercedes?

Alle BMW X6-modeller leveres med BMWs xDrive AWD-system og en 8-trins momentomformerautomatik. X6 kan ikke gå glip af, da den byder på en overflod af tilstedeværelse på vejen. Det er en stor, bred og høj SUV, der kan skræmme alle de varme hatchbacks væk fra overhalingsbanen.

Når du træder ind i X6, bliver du mødt af det allerbedste, som BMW har at byde på, hvilket betyder, at X6 tilbyder klassens bedste indvendige byggekvalitet og sans for detaljerne. Det er ikke den mest praktiske SUV derude, og den tilbyder heller ikke den klassiske SUV-visibilitet, men en X6 købes af helt andre årsager.

2022 Mercedes GLE – Den mere fornuftige løsning

Med en startpris på 56.150 dollars er 2022 GLE350 indgangen til ejerskab af en mellemstor Mercedes SUV, men mange anser 350’eren for at være lidt kedelig, fordi den bruger en 2,0L 4-cylindret motor med 255 hk og 277 lb-punkts drejningsmoment, og den leveres ikke med Mercedes 4MATIC AWD-systemet fra fabrikken.

Når det er sagt, bør du fokusere din opmærksomhed på GLE450 til 63.950 dollars, der leveres med 4MATIC AWD-systemet fra fabrikken og en 3,0L V6-motor, der yder 362 hk og 369bl-ft drejningsmoment. GLE 53 4MATIC+ til $74.150 tilbyder den samme motor med nogle ekstra AMG-bits til den tilbyder 429hk og 384lb-ft drejningsmoment.

Den eneste GLE-model, der kan konkurrere med X6, er dog V8-modellen GLE 63 AMG S, der koster 117.000 dollars, og den har samme effekt som X6 M. Standard-SUV’en GLE er meget mere praktisk, mere fornuftig og objektivt set en bedre SUV sammenlignet med X6.

  2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Den er også en bedre off-roader, den giver bedre udsyn, den er mere effektiv og billigere at vedligeholde. Men BMW X6 købes med hjertet, ikke med forstanden.

Konklusion – GLE er bedre, men X6 vinder

Næsten alle mulige parametre ud over kraft og ydeevne giver GLE overtaget, fordi GLE er billigere at købe, billigere at vedligeholde, mere effektiv, mere rummelig, mere familieorienteret, en bedre offroader og en bedre familiebil.

GLE er meget nemmere at køre, parkere og manøvrere på trange steder. Desuden tilbydes GLE med syv sæder, mens den anden sæderække i X6 lider under manglende hovedplads. Næsten alle aspekter peger i retning af GLE, men X6 vinder, fordi den føles mere speciel, mere unik, og fordi den er meget mere underholdende at køre.

FAQ-afsnit

Er BMW X6 mere pålidelig end Mercedes GLE?

At dømme ud fra et par online-kilder har X6 en bedre forudsagt pålidelighedsscore sammenlignet med GLE, selv om X6 er en del dyrere at eje. X6 er faktisk en af de dyreste BMW’er at eje, fordi den er så speciel og enestående.

For eksempel bruger X6 M 295 bagdæk, hvilket er latterligt for en SUV. For at få et lille stykke kontekst, Ferrari 458 Italia og den nye McLaren Artura bruger 295 sektionsdæk. Der er mange aspekter som disse ved X6, og det er derfor, at denne coupé sports-SUV koster så mange penge at vedligeholde.

  Er Mercedes GLA større end A-Klassen?

Hvorfor skal jeg købe BMW X6 frem for Mercedes GLE?

Du bør købe BMW X6 frem for Mercedes GLE, hvis du ønsker en sporty, attraktivt udseende gør-det-selv-type bil, der kan konkurrere med både SUV’er og sportsvogne. Store SUV’er i coupéudgave er virkelig en lækkerbisken, men de, der elsker stilen, har tendens til at elske alt andet ved dem.

X6 er meget mere speciel, mere underholdende at køre, og den byder på interiørmaterialer af højere kvalitet. Den er ikke en lige så god familie-SUV som GLE’en, men X6 er mere end brugbar til familietransport.

Hvorfor skal jeg købe Mercedes GLE frem for BMW X6?

Mercedes GLE familie-SUV’en er objektivt set en bedre bil sammenlignet med X6, fordi den tilbyder mere plads, den er billigere, mere anvendelig, giver bedre udsyn, den er ikke så stiv, og den koster færre penge i vedligeholdelse. GLE er det fornuftige, smarte mandlige valg.

Hvis du er Mercedes-entusiast, er der stor sandsynlighed for, at du ikke engang vil overveje BMW X6, især hvis du heller ikke bryder dig om SUV’er med coupéer. Når det er sagt, er der et utal af grunde til, at du bør købe GLE frem for X6.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z