Er Mercedes GLA større end A-Klassen?

Mercedes Benz GLA er baseret på A-Klasse-platformen, hvilket betyder, at de to biler er identiske, når det gælder nøglefaktorer som motorer, teknologi, interiørdesign, effektivitet og pålidelighed. Men GLA er faktisk større end A-Klassen på flere måder end én.

GLA tilbyder en hævet kørestilling, og den føles mere substantiel bag rattet i forhold til A-Klassen. GLA tilbyder også mere siddeplads både bag rattet og på alle de andre sæder. Bagagerummet er langt fra klasseledende for begge dele, men GLA tilbyder dog lidt mere.

GLA er også et par hundrede kilo tungere end A-Klassen, og det vil du helt sikkert kunne mærke bag rattet, især i sving. Både A-Klassen og GLA er vurderet til lignende brændstoføkonomiske resultater, men A-Klassen skulle være en smule mere økonomisk i den virkelige verden.

Som nævnt er disse to virkelig ens. Så meget, at de på papiret næsten føles som den samme bil. I virkeligheden er de meget forskellige, så sørg for at læse denne artikel for at finde ud af, hvilken af disse to luksus luksus Mercedes-biler i luksusklassen du skal have.

Mercedes Benz GLA – Mere af Mercedes

Den tidligere generation af GLA blev ikke taget så godt imod, fordi den ikke var en ægte SUV-version af A-klassen. Den nye GLA har dog en tendens til at samle meget mere interesse, og de fleste anser den for at være en helt anden bil end A-Klassen.

Ved første øjekast tror man måske ikke engang, at de to faktisk er baseret på den samme platform, fordi den ene er en SUV, og den anden fås enten som hatchback eller sedan. GLA’en tilbyder mere plads hele vejen rundt, den tilbyder også bedre udsyn, en mere dominerende kørestilling, milde offroad-egenskaber og er mere eftertragtet.

  Hvad er Distronic på Mercedes-Benz?

GLA starter ved 36.400 dollars og fås med de samme motorer som A-Klassen. GLA er en bedre familiebil, da den giver nemmere ind- og udstigning, og den hævede position gør det lettere for dig at placere bilen gennem snævre bygader og smalle parkeringspladser.

Det var aldrig meningen, at GLA’en skulle køre seriøst offroad, men den er mere kompetent end A-Klassen, som sandsynligvis aldrig kommer til at se mudder eller snavs. GLA’eren er mere velegnet i forhold til A-Klassen, og det er derfor grunden til, at GLA’eren sælger meget bedre end A-Klassen.

Mercedes Benz A – Mercedes på begynderniveau

A-Klassen starter ved 33.950 dollars, hvilket er en betydelig rabat i forhold til GLA. For prisforskellen er du i stand til at udstyre A-Klassen med alle de nødvendige ekstraudstyr, hvilket betyder, at en velspecificeret A-Klasse koster mere eller mindre det samme som en GLA på begynderniveau, så hvorfor er der flere, der køber GLA’en?

Det er fordi GLA er en crossover/subkompakt SUV, og dette segment er i brand lige nu. Alligevel er det stadig svært at vælge GLA frem for A-Klassen, især fordi A-Klassen ser bedre ud, er mere dynamisk og fås i to forskellige karrosseriudformninger.

Indrømmet, i USA får du kun sedan-versionen, mens både sedan og hatchback fås på andre markeder. A-Klassen er mere støjsvag, bedre til langdistancekørsel og potentielt mere effektiv.

I virkeligheden får man mere værdi for pengene med A-Klassen, men folk vil stadig foretrække GLA, både fordi den giver en højere kørestilling, og fordi den har mere plads og er mere praktisk anvendelig.

  Er en brugt Mercedes S-klasse et godt køb?

Mercedes Benz biler på indgangsniveau

Der sælges i øjeblikket fire forskellige Mercedes-biler på entry-level-niveau i USA: A-Klasse sedan, CLA Coupé, GLA crossover SUV og GLB, den mindste Mercedes familie-SUV. Den nyeste af slagsen, GLB, koster 38.600 dollars, mens den mest stilfulde CLA koster 38.200 dollars.

Alle fire er baseret på den samme platform, hvilket betyder, at de er placeret under Mercedes Benz C-klasse og Mercedes Benz GLC-klassen. En Mercedes på begynderniveau var nærmest en joke, før den nyeste A-Klasse-model kom, fordi ældre A-Klasse, GLA- og CLA-modeller var Mercedes-mærket uværdige.

Denne generation byder på et betydeligt skridt opad både i luksus og kvalitet, hvilket gør dem på linje med resten af Mercedes’ sortiment. Alle fire byder på substans og er virkelig eftertragtede, så meget at de er de mest solgte Mercedes-modeller.

FAQ-afsnit

Er GLA mere sikker end A-Klassen?

Både A-Klassen og GLA er lige sikre, fordi de er bygget på den samme platform, og de nyder begge godt af de samme aktive sikkerhedsfunktioner såsom pre-sense, automatisk bremsning, lane keep assist, blindvinkelovervågning og adaptiv fartpilot.

Alle brancheførende crash-testorganisationer har tildelt begge med en stjerneagtig 5-stjernet sikkerhedsvurdering, hvilket betyder, at sikkerheden ikke bør være et problem, hvis du vælger bilerne korrekt.

Er GLB større end GLA?

GLB er faktisk større end GLA, men forskellene er ikke store. GLB anvender en mere klassisk kasseformet SUV-form, og Mercedes siger, at GLB er en ægte familie-SUV. Men som tidligere nævnt er størrelsesforskellene mellem disse to relativt marginale.

  Hvilken Mercedes har den højeste bugseringskapacitet

GLB tilbyder 40,7 tommer hovedhøjde foran, mens GLA tilbyder 39 tommer. GLB tilbyder også 0,4 tommer mere benplads til de forreste passagerer. GLB har også et større bagagerum og kan endda fås med en tredje sæderække, som kun er forbeholdt små børn.

Er CLA mere sporty at køre end A-Klassen?

CLA er faktisk positioneret som den mere førerorienterede løsning af slagsen, især i AMG-udgave. A-Klassen kan ikke engang fås med den komplette AMG 35/45-pakke, fordi den pakke er forbeholdt CLA. Alt i alt er CLA meget mere dynamisk og ser også bedre ud.

CLA er også lavere til jorden, og den har en lidt lavere taglinje. Det er ret tydeligt, at Mercedes har positioneret CLA som den mest dynamisk følese indgangsversion af Mercedes coupé-sedanen på begynderniveau, mens A-klassen mere er en almindelig sedan.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z