2022 Mercedes GLA vs BMW X2

BMW X2 er en subkompakt SUV/Crossover, og Mercedes GLA er mere eller mindre det samme. Mellem disse to er der dog en del forskelle, da de begge gør det samme, men på forskellige måder.

BMW X2 ser meget mere sporty ud, da den tilbyder et mere aggressivt udvendigt design, hvilket også overføres til den måde, som X2 kører på. GLA tilbyder et mere interessant og vovet interiørdesign, der bare synes at tilbyde mere end X2, både hvad angår udseende og luksus.

X2 ofrer pladsen for udseendet, og det er ret tydeligt, så snart man tager et kig på X2. GLA på den anden side byder på en relativt høj taglinje, men den tilbyder heller ikke klassens bedste pladsniveau. Hvis du ønsker plads frem for alt andet, skal du vælge Audi Q3 eller BMW X1.

Alt i alt er BMW X2 en mere sportslig og dynamisk bil, der er sjovere at køre langsomt og hurtigt. På den anden side er GLA’en mere eftertragtet, da den tilbyder et køligere udseende interiør, samtidig med at den er en lille smule mere komfortabel.

Mercedes Benz GLA – Den mest eftertragtede lille SUV

Med en startpris på 36.400 kroner får du en GLA 250, der kommer med en 2,0L 4-cylindret motor med 221 hk. Hvis du betaler to tusinde mere, kan du opgradere GLA250 til at komme med et AWD 4MATIC-system, der vil gøre GLA’en mere kompetent og bedre i sne, mudder og isglatte forhold.

  BMW 328i VS 335i - hvilken er bedst?

GLA leveres også med 2 potente AMG-varianter i topklassen, der koster mere end 50.000 dollars, hvilket er utroligt dyrt for en subkompakt SUV fra Mercedes på begynderniveau. Alt i alt er det bedste valg i GLA-serien GLA250, især hvis den er udstyret med 4MATIC.

Mercedes GLA er bedre end BMW X2, hvad angår begærlighed, da flere mennesker tiltrækkes af GLA takket være dens design både indvendigt og udvendigt. GLA tilbyder et mere vovet look, især i AMG-udstyret, mens interiøret ikke er så konservativt og afstumpet som i X2.

Køremæssigt er GLA en smule mere komfortabel, mens den også nyder godt af et bedre udsyn hele vejen rundt. GLA er også vurderet med en bedre brændstofeffektivitet, men forskellene er så marginale, at de ikke er værd at nævne.

BMW X2- Det mere dynamiske valg af de to

BMW X2 starter ved 36.600 dollars, hvilket er næsten det samme som Mercedes GLA. X2 kommer med en turboladet 4-cylindret 2,0L-motor med 4 cylindre, der yder 228 hk. BMW xDrive AWD-systemet er også tilgængeligt som ekstraudstyr. Den øverste model X2 M35i yder 300 hk og starter ved 46.450 kr. og har en hel del standardudstyr.

Indgangsversionen 28i er dog mere end rigeligt for de fleste med det førnævnte xDrive AWD-system. Transmissionen i X2 er bedre end den, der findes i GLA, da den er mere problemfri og fortsætter traditionen med BMW’s overlegne automatiske transmissioner.

BMW X2 virker mere vovet udefra, fordi den er mere aggressiv og har en mere dynamisk følelse. Dette overføres også til kørslen, da X2 tager kurver meget bedre end GLA’en. X2 leveres med bedre udstyr fra fabrikken, især hvis man tænker på sikkerheden.

  Hvad er den hurtigste Mercedes Benz?

Selv om GLA ser mere luksuriøs ud indefra, er X2 langt bedre bygget. Som årene går, bliver forskellene i materialekvalitet mellem BMW og Mercedes mere og mere overdrevne. Selv om BMW normalt ikke kan matche både Audi og Mercedes, hvad angår interiørdesign, er BMW’s interiør faktisk bedre bygget.

Konklusion: Konklusion: BMW X2 er den bedre bil, men GLA vinder

Når man ser på de to som samlede pakker, vil jeg give fordelen til X2, fordi den er bedre bygget, er mere smidig at køre, ser bedre ud og giver en mere karakterfuld køreoplevelse med bedre basisudstyr.

GLA’en er dog mere eftertragtet, og det er ret tydeligt hvorfor, da interiøret i GLA’en nemt slår interiøret i X2’eren. Begge er ret ens i rumfang, men GLA føles mere rummelig takket være sin mere klassiske SUV-agtige form.

Selv om X2 føles mere dynamisk som basismodel, er GLA 45 AMG i topmodellen både stærkere og mere dynamisk end BMW XW 35i i topmodellen, selv om den koster en del mere. Flere mennesker vil vælge GLA’en, selv om X2 virker som en bedre pakke samlet set.

FAQ-afsnit

Er Mercedes-biler mere eftertragtede end BMW’er?

Mercedes-biler er faktisk mere eftertragtede end BMW’er, men forskellene er ikke så store, som de fleste tror. Mercedes fokuserer på stil, mens BMW’er har en tendens til at tilbyde mere substans, især hvis du sætter pris på dynamik og kvalitet.

  Mercedes AMG GLE Class Pålidelighed

BMW og Mercedes kan bytte slag så længe, da de er tæt på hinanden i de fleste segmenter. Mercedes-biler har en tendens til at være mere luksuriøse, især Mercedes-biler i den allerøverste ende. På den anden side føles BMW-biler bedre at køre, og de er generelt bedre bygget.

Er BMW X2 mere sikker end GLA?

Begge er 5-stjernede med hensyn til sikkerhed, hvilket betyder, at sikkerheden ikke spiller en stor rolle her. X2 leveres dog med mere sikkerhedspakke fra fabrikken, og det koster færre penge at udstyre X2 fuldt ud med alle sikkerhedsudstyret.

Sikkerhedsmæssigt er de næsten identiske, men X2 giver mere værdi for pengene, især i den lavere ende af markedet.

Er BMW X2 mere pålidelig end GLA?

Statistikken viser, at nyere BMW-modeller faktisk er mere pålidelige end Mercedes-modeller, men her er der kun lidt til ingen forskel. Både X2 og GLA burde kunne holde længe, hvis du passer ordentligt på dem.

De koster nogenlunde det samme at reparere, men BMW synes at være lidt dyrere. Når du overvejer alle disse aspekter, er vedligeholdelses- og pålidelighedsløbet mellem disse to tæt på hinanden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z