2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

2022 Mercedes GLA er den mest eftertragtede subkompakte SUV/crossover, der har tendens til at samle masser af interesse både fra eksisterende og nye Mercedes Benz-kunder. Audi Q5 er på den anden side en kompakt SUV, der både koster mere og tilbyder mere, men er prisforskellen nok til at retfærdiggøre det?

Til at begynde med mangler Mercedes GLA 2022 ikke ligefrem plads til at begynde med, og det er en nyere bil, fordi den kom ud med en komplet restyle i 2020. 2022 Audi Q5 er faktisk en opdateringsmodel, og denne generation af Q5 debuterede først tilbage i 2017.

Q5 er en større og mere komfortabel bil, der nemt kan rumme flere personer og mere bagage, samtidig med at den er højere oppe fra jorden og pakket med materialer af højere kvalitet. GLA er en urban SUV, der ikke er nær så rummelig eller komfortabel som Q5.

Stofmæssigt er Q5 en bedre bil, fordi den er et skridt opad i forhold til Audi Q3, som er den egentlige Mercedes GLA-konkurrent. Værdimæssigt er Q5 stadig en smule sjovere end GLA, selv om den koster 10.000 dollars. Q5 har været ude i et stykke tid, hvilket betyder, at du med større sandsynlighed vil støde på rabatter.

2022 Mercedes Benz GLA – Mercedes SUV’en på “entry-level” niveau

Med en startpris på 36.400 dollars er GLA250 den mest populære GLA-model med afstand. Den leveres med en 2,0L 4-cylindret motor med 4 cylindre, der yder 221 hk og giver et gennemsnitligt brændstofforbrug på 28MPG kombineret. Hvis du er villig til at betale 2.000 dollars mere, er Mercedes villig til at spænde et AWD-system på GLA’en, hvilket skulle gøre den mere kompetent.

  Hvilke Mercedes har en sportsindstilling?

Luksusmæssigt tilbyder GLA en masse stil og en anstændig mængde substans, hvilket betyder, at alt ser fantastisk ud, men det føles ikke altid fantastisk. Det vigtigste fokuspunkt i interiøret er opsætningen af et infotainmentsystem med to bredskærme, som vil imponere alle.

Pladsmæssigt er GLA’en ikke noget at skrive hjem om, da den tilbyder den dårligste lastekapacitet i sin klasse, mens siddepladsen i bedste fald er middelmådig. Køreoplevelsen er livlig, og GLA’en håndterer godt for en høj bil, samtidig med at den er overlegen komfortabel for sin klasse.

Alt i alt er GLA en fantastisk lille luksus-SUV til bykørsel, der også kan klare sig på motorvejen. Der er kun én motormulighed at vælge imellem, udover AMG-varianterne selvfølgelig, som er for dyre til at kunne anbefales.

2022 Audi Q5 – Audi SUV’en på “mellemniveau”

2022 Audi Q5 starter ved 44.100 kroner for en turboladet 2.0L 4-cylindret 4-cylinder, der yder 261 hk. Q5 tilbyder dog et par ekstra motorvalg, som også omfatter en hybridmotor med 362 hk og en 3,0L V6-motor med 350 hk, som er den højeste i rækken. Firehjulstræk er standard, hvilket mindsker prisforskellen mellem GLA og Audi med ca. 2.000 dollars.

Luksusmæssigt ser og føles den kompakte Audi Q5 mere omfattende end GLA, og det er ret tydeligt, så snart man sætter sig ind i kabinen. Interiøret er ikke lige så prangende som i GLA’en, men byggekvaliteten og de overordnede materialevalg er et klart skridt over GLA’en.

Pladsmæssigt slår Q5 nemt GLA’en, da den både tilbyder mere siddeplads og mere lastrum. Q5 er både længere og højere end GLA, hvilket betyder, at den føles større og mere dominerende at køre. Q5 er også mere velegnet til terrænkørsel, fordi den har større frihøjde.

  Audi Q5 vs. Audi Q3 - Hvilken er bedst?

Q5 er bedre udstyret fra fabrikken og er også en bedre familiebil takket være mere plads til en babystol og fordi dørene kan åbnes bredere.

Konklusion – Audi Q5 er den bedre bil, og den er samtidig også præmien værd

Mercedes GLA er en fantastisk bil, men Q5 er simpelthen bedre. Det eneste aspekt, som GLA gør bedre end Q5, er designet, især indvendigt, men det er en erhvervet smag, og det er ikke det samme for alle. På den anden side er Q5 større, mere eftertragtet, højere oppe i serien, mere komfortabel og mere rummelig.

Den tilbyder også en mere dominerende kørestilling med et bedre udsyn hele vejen rundt. Hvis du er i stand til at finde en Q5 med en anstændig udstyrsudrustning til en smule rabat, er Q5 en bedre bil, no-brainer. Men hvis du er fornuftig med dit budget, og du ikke har brug for den ekstra plads, størrelse, komfort og kvalitet, så vælg GLA’en.

FAQ-afsnit

Er Audi Q5 en mere pålidelig bil end Mercedes GLA?

Både Q5 og GLA ser ud til at være rimeligt pålidelige, men ingen af dem er i nærheden af toppen af deres segmenter. Det skyldes, at både Audi og Mercedes ønsker at lave biler med mange funktioner, der er mere fokuseret på innovation, luksus og stil end på pålidelighed og lang levetid.

Det betyder ikke, at disse biler mangler kvalitet, det betyder, at de er så komplekse, at det er svært for dem altid at fungere problemfrit.

  Hvilke Mercedes-Benz modeller er hardtop cabrioleter?

Er Audi Q5 mere sikker end Mercedes GLA?

Begge disse har en stjerne 5-stjernet sikkerhedsklassificering, hvilket betyder, at de bruger masser af software-troldmandskab til at hjælpe dem med at holde dig sikker i hverdagssituationer. Det er værd at nævne, at du skal bruge ekstra penge på både Audi og Mercedes, hvis du vil have alle de sikkerhedsmæssige klokker og fløjter.

Alt i alt er sikkerhed en prioritet for begge mærker, hvilket betyder, at alle deres moderne biler virkelig er sikre.

Har Audi Q5 en bedre værdi end Mercedes GLA?

Audi Q5 holder sin værdi bedre, fordi den hører til i en højere prisklasse, og de mennesker, der har en tendens til at købe Q5, er mere tilbøjelige til at beholde den i længere tid. Mange kilder på nettet oplyser, at Q5 ikke taber så hurtigt i værdi som GLA, hvilket betyder, at selv om Q5 koster mere, så holder den også værdien bedre.

Hele argumentet her handler alligevel om prisen, for Q5 er langt bedre end GLA. Audi Q3 ligger tættere på GLA, og det er ret tydeligt i det øjeblik, man kigger på prisen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z