Hvad er Distronic på Mercedes-Benz?

Mercedes Benz Distronic er et begreb, som Mercedes har opfundet for deres interne adaptive fartpilot. Mercedes Distronic blev introduceret tilbage i 1999 til W220 S-klassen, og det var et af de allerførste radarassisterede adaptive fartpilot-systemer i historien.

I dag kan du få Distronic i næsten alle nye modeller, herunder også i A-Klassen på begynderniveau. Der er et par forskellige Distronic-pakker, som du kan få. Det mest grundlæggende Distronic-system fungerer som en mere traditionel fartpilot, der ikke er designet til at stoppe dig helt.

Mercedes Distronic Plus-systemet er lidt mere avanceret, fordi det også er i stand til at få bilen til at standse helt. Hvis du vil have Distronic Plus-systemet, skal du dog også købe førerassistentpakken.

Mercedes Distronic Plus-systemet med styreassistent i topklassen giver det højeste niveau af autonomi, fordi bilen er i stand til at styre ved at holde dig mellem linjerne. Der findes dog nogle mere avancerede Mercedes-systemer til autonom kørsel, som f.eks. det system, der findes i den nye S-klasse.

Mercedes Distronic-system – Det grundlæggende

Det grundlæggende moderne Mercedes Distronic-system er designet som et mere traditionelt fartpilot-system med følgeafstande, det vil bremse dig, men ikke helt. Hvis du vil have ægte adaptive fartpilotfunktioner, skal du gå op til Distronic PLUS-systemet.

Dette system anvender avancerede sensorer og kameraer op til 120 mph. Når du aktiverer systemet, vil du se et grønt ratsymbol vises i kombiinstrumentet, hvilket betyder, at systemet er aktiveret med succes.

Systemet overvåger konstant alt, hvad der sker omkring dig, mens det lægger stor vægt på at holde dig mellem vognbanerne. Systemet er også i stand til at foretage mindre korrektioner af rattet, hvis du hele tiden holder hænderne på rattet.

  Top virksomheder, der minder om Mansory

Dette er det højeste Distronic Plus-system, som også omfatter styreassistent. Systemet fungerer perfekt, når du kører med konstant hastighed på motorvejen, men det er også et nyttigt system at have, når du kører i stop-and-go-trafik.

Mercedes Distronic-system – Teknologien

Mercedes Benz Distronic PLUS er et ret avanceret udstyr, der giver et ekstra lag af bekvemmelighed og sikkerhed. Systemet udnytter tre hovedradarer, den langtrækkende radar er placeret bag kølergrillen, og de to andre korttrækkende radarer er placeret i den forreste kofanger.

Kortdistanceradarerne kan scanne alt foran bilen op til 30 meter og samtidig udnytte en 80-graders scanningsvinkel, mens langdistanceradaren kan scanne op til 300 m i en 18-graders vinkel.

Disse radarer overvåger dine omgivelser konstant, og når bilen foran bevæger sig, følger din Mercedes med. Når systemet vurderer, at det er nødvendigt at bremse voldsomt, vil det ændre dig med et akustisk signal og en advarselslampe i kombiinstrumentet.

Mercedes tilbyder også et mere sofistikeret autonomt køresystem i den nye S-klasse kaldet Automated Valet Parking, som virtuelt kan parkere bilen uden nogen form for førerassistance. Det er endnu ikke sikkert, om dette system vil blive tilgængeligt i nyere mere tilgængelige Mercedes-modeller.

Mercedes Distronic-system – fordele og ulemper

Den største fordel ved dette system er bekvemmelighed, da det ophæver behovet for at betjene både gas- og bremsepedal hele tiden. Systemet fungerer godt, hvilket betyder, at det skulle gøre din rejse lidt mere komfortabel og mindre stressende, både i stop-and-go-trafik og på motorvejen.

  Hvilken Mercedes har en aktiv bagspoiler

Systemet øger også din generelle sikkerhed på vejen ved at holde øje med alt, hvad der sker omkring dig, og tilpasse din kørsel efter omgivelserne. Systemet er dog ikke perfekt, og der er et par ulemper, som du bør være opmærksom på.

Den første og mest indlysende ulempe er de omkostninger, der er forbundet med at få systemet. Hvis du vil have det højeste system, skal du også købe ekstra funktioner som f.eks. et køreassistentsæt. Desuden kan systemet nogle gange føles lidt for selvhævdende, hvilket ikke er noget, du ønsker, hvis du ikke er opmærksom på det.

Endelig er systemet ikke i stand til at holde dig helt sikker, og du skal derfor altid holde et vågent øje med alt, hvad der foregår omkring dig. Det er også værd at nævne, at Mercedes-modeller udstyret med Distronic klarer sig meget bedre, når det kommer til brugtmarkedet.

FAQ-afsnit

Er Mercedes Distronic det værd?

Hvis du tilbringer meget tid bag rattet både på motorvejen og i byen, og hvis du ønsker den højeste grad af komfort og brugervenlighed, er Distronic-systemet helt klart det værd. Hvis du ser systemet som en slags erstatning for din egen opmærksomhed, vil du blive skuffet, for det er kun et ekstra lag oven på din rumlige bevidsthed.

Som sådan vil nogle måske finde systemet grundlæggende eller arkaisk, men virkeligheden er, at bilproducenterne ikke kan tilbyde mere, fordi den nuværende lovgivning ikke tillader det. Systemet er faktisk nyttigt, især når det drejer sig om langdistancekørsel på motorvej.

  Kræver Mercedes premium benzin?

Er Mercedes Distronic bedre end Tesla Autopilot?

Begge disse systemer omtales ofte som førende i branchen af mange eksperter, men Teslas Autopilot tilbyder faktisk en mere sofistikeret og sammenhængende fartpilotoplevelse. Tesla er et teknologisoftwarefirma, der tilfældigvis også designer og bygger biler.

Det er ret indlysende, fordi AutoPilot er lidt bedre kalibreret og mere sikker. Dermed ikke sagt, at Mercedes’ system er dårligt, men det er ikke så sammenhængende som Auto Pilot er.

Er Mercedes Distronic sikkert?

Som tidligere nævnt er Distronic ikke til for at erstatte din opmærksomhed, men snarere for at supplere den. Som sådan er Distronic-systemet faktisk sikkert, hvis du holder hovedet koldt og er opmærksom på alt, hvad der sker omkring dig.

Systemet forhindrer dig i at køre ind i andre biler ved at bremse bilen, men hvis du ikke holder hænderne på rattet, vil systemet opfordre dig til at tage kontrollen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z