Hvad er Brabus for Mercedes-Benz?

I 80’erne var Mercedes-Benz’ fokus udelukkende på komfort og raffinement. Da Bodo Buschmann imidlertid ønskede en hurtig og raffineret Benz, førte det til Brabus’ fødsel. Men hvad er Brabus for Mercedes-Benz?

Brabus er et højtydende eftermarkedstuning- og restaureringsfirma for biler, der modificerer Mercedes-Benz til en speciel bil. Så det hjælper med at tune og opgradere Mercedes-Benz biler til nogle spændende, smukke og kraftfulde køretøjer. Så hvis du ønsker at forbedre din Mercedes stil og kraft, er Brabus den bedste mulighed.

Brabus’ historie

Brabus blev grundlagt af en Mercedes-kunde tilbage i 1980’erne. En tysk mand kendt som Bodo Buschmann ønskede, at hans Mercedes-Benz skulle være hurtigere og mere poleret end den almindelige Benz. Så da han bemærkede, at custom- og tuninghuse ikke kunne tilbyde det, han ønskede, oprettede han Brabus for at tilbyde sådanne tjenester.

Brabus GmbH arbejder med opgraderinger og ændringer af Mercedes-Benz’ interiør. Derudover forbedrer de bilens motor, så den kan levere mere kraft. Som følge heraf søger mange Mercedes-ejere, der ønsker en bil med mere kraft, efter Brabus.

Efter mere end 40 år i branchen har Brabus nogle bemærkelsesværdige bilmodeller, som de har tunet og opgraderet gennem årene. Nogle af de mest populære Mercedes Babus tunede biler omfatter 1996 Brabus E V12, 1988 3,6 S letvægtsbiler, 2005 Brabus SLR McLaren, Brabus Black Baron, 2008 Brabus Bullit og 90-hk Brabus Rocket.

Hvad er forskellen mellem Mercedes-Benz og Brabus?

Selv om Brabus tuner og opgraderer Mercedes-Benz-biler, er virksomheden ikke ejet af Mercedes. Mercedes-Benz er en producent af luksusbiler, mens Brabus er en eftermarkedsproducent af biler. Mercedes fremstiller luksuriøse og kraftfulde køretøjer, mens Brabus specialiserer sig i højtydende tuning og andre former for modifikationer.

  Porsche VS Mercedes Pålidelighed

Mercedes laver biler fra bunden, som omfatter A-klasse, C-klasse, CLS-Klasse, E-klasse, S-klasse og meget mere. På den anden side har Brabus specialiseret sig i tuning af Mercedes-Benz-, Maybach- og Smart-biler. Bemærk, at Brabus er den største tuner af Mercedes-Benz efter Mercedes-AMG-mærket.

Hvad er forskellen mellem Mercedes-AMG og Brabus?

Mercedes-AMG og Brabus kan synes at ligne hinanden, men de er meget forskellige. Begge disse mærker er højtydende tuningfirmaer. Deres hovedformål er at forbedre motorens ydeevne ved at øge hestekræfter og bevægelse. Derudover foretager de udvendige ændringer for at få bilen til at se mere spektakulær ud.

Disse to mærker er dog forskellige, idet Mercedes-AMG er under Mercedes-Benz-navnet, mens Brabus er et selvstændigt firma. Begge disse mærker har tidligere specialiseret sig i tuning og restaurering af Mercedes-Benz-biler, men Brabus specialiserer sig ikke længere kun i Mercedes-Benz.

I dag modificerer Brabus købte biler eller sælger modificerede biler, mens Mercedes-AMG fortsat er et højtydende mærke under Mercedes-Benz. Bemærk, at AMG blev overtaget i 1999, og at alle biler under dette mærke sælges under Mercedes-Benz. Så hvis du ønsker en Mercedes-AMG-model, kan du let finde den hos en Mercedes-forhandler, hvilket ikke er tilfældet med Brabus.

Hvor meget koster en Mercedes Brabus?

Det afhænger af det bilmærke og den model, du ønsker at få modificeret. Derudover spiller den type tuning og modifikation, du ønsker, også en rolle. Hvis du ønsker at forbedre din motor og stilen på din bil, kan du ende med at betale i over 20.000 dollars for deres tjenester.
For eksempel kan tuning af en 2018 Mercedes-Benz G-klasse G500 koste dig mindst 150.000 dollars. Husk på, at de oprindelige omkostninger ved køb af en G500 er omkring 123.000 dollars. Hvis du medregner prisen for Brabus-tuningkittet, kan dette beløb skyde op til omkring 150.000 dollars.

  Hvilken Mercedes har det største bagagerum?

Nogle af de ting, der vil blive opgraderet og restaureret på din G500, omfatter kulfiber, motorhjelm, kølergrill, dørhåndtag, logo, forlygter, fælge og dæk. Den mest bemærkelsesværdige opgradering er dog G500’s 4,0-liters twin-turbo V-8-motor, der får en enestående effektforøgelse med op til 78 hk og 74 lb-ft drejningsmoment.

En normal Mercedes-Benz G-500 yder 422 hk og 450 lb-punkts drejningsmoment. Efter motoropgraderingen vil den samme bil yde 500 hk og 524 lb-ft drejningsmoment. Sammen med den 9-trins automatgearkasse vil denne bil give en exceptionel acceleration fra 0 til 60 mph på kun 5,7 sekunder.

Selv om Brabus er et uafhængigt firma i forhold til Mercedes, er de pålidelige, da de tilbyder en 3 års eller 62.000 miles Brabus-tuninggaranti.

FAQ

Hvad betyder Brabus i sin helhed?

Brabus GmbH er en kombination af to navne – Bodo Buschmann’s og Klaus Brackmann’s efternavne. Brabus er altså afledt af Brackmann og Buschmann. Bemærk, at Brackmann kun var med i virksomheden, fordi den tyske lov kræver to personer til at starte en virksomhed. Efter at have dannet virksomheden solgte Brackmann imidlertid sine aktier til Buschmann.

Hvad er de mest ikoniske Brabus-modeller?

Siden dannelsen i 1977 har Brabus haft nogle fremragende forvandlinger, der har udviklet sig til ikoniske biler. Med så mange ombyggede biler under deres navn er der nogle biler, der bare skiller sig ud. Disse omfatter 1988 3.6 S letvægtsbiler, Brabus G63 6X6, 2005 Brabus SLR McLaren, 2008 Brabus Bullit, Brabus 900 og Brabus Rocket 900 Cabrio.

  Kan man bruge almindelig servostyringsolie i en Mercedes?

Er Brabus-biler det værd?

Det afhænger af, hvad du leder efter. Hvis du ønsker at modificere din Mercedes-Benz og forbedre dens motorkraft, er Brabus det værd. Derudover er Brabus ideel for dig, hvis du ønsker at forbedre din bils indvendige og udvendige udseende. Brabus tilbyder mere læder og tilpassede farver, der får din Mercedes til at se speciel ud.

Hvilken en er bedst – AMG eller Brabus?

Begge disse mærker gør et godt stykke arbejde med at tune og modificere din bil, men hvis du vil have en kraftfuld og overjordisk bil, er Brabus vejen frem. Desuden er AMG fabriks-tunet, mens Brabus tager det til et andet niveau. Alt i alt er Brabus lidt bedre end AMG, da de kan mere.

Hvad er forskellen mellem Mercedes Brabus og Mercedes AMG?

Brabus er et højtydende eftermarkedstuning- og restaureringsfirma, mens Maybach er en del af Mercedes-Benz’ sortiment. Derfor er Brabus forpligtet til at modificere og tuning af Mercedes-Benz biler, mens Maybach er en Mercedes-Benz-model.

Afsluttende tanker

Brabus hjælper med at tune og restaurere standard Mercedes-Benz-modeller til højtydende og specielle biler. I modsætning til Mercedes-AMG er Brabus dog et uafhængigt firma, der modificerer Mercedes-Benz-, Maybach- og Smart-biler. Brabus sælger allerede modificerede biler eller modificerer købte biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z