Brabus vs Mansory – de bedste Mercedes-tuningfirmaer

Brabus og Mansory er de to mest kendte tuningfirmaer, der har specialiseret sig i tuning af Mercedes-biler, men de går til værks på en helt anden måde. Brabus er officielt anerkendt af Daimler AG, hvilket betyder, at Mercedes anser Brabus for at være værd nok til at tuning af Mercedes-modeller.

På den anden side har Mercedes ikke officielt anerkendt Mansory på samme måde som de har anerkendt Brabus. Det betyder, at Mansory ikke er lige så forbundet med Mercedes som Brabus er. Brabus er også en Mercedes-licenseret restaurator af Mercedes-klassikere, og de tuner også Smart-biler, som også er ejet af Mercedes.

Brabus har tunet Mercedes-biler i mere end 40 år nu, mens Mansory begyndte at tune biler for ca. 30 år siden. Mansory-firmaet er mest kendt for sine ekstravagante, prangende og over-the-top designs, mens Brabus-firmaet er mest kendt for sine stealthy og sorte Mercedes-sedaner og SUV’er.

Alt i alt er det meget nemmere at kunne lide Brabus end Mansory, fordi Brabus tuner biler med mere klasse og stil. Mansory-biler er marmite-biler, hvilket betyder, at man enten elsker dem eller hader dem, mens Brabus-biler er lidt tilbageholdende og derfor ser bedre ud for de fleste.

Brabus – Det bedste Mercedes-tuningfirma og specialister i klassiske biler

Som tidligere nævnt er Brabus et firma, der er bundet til Mercedes af flere årsager end blot tuning. Brabus Classic er en Brabus-klassikerafdeling, der er officielt anerkendt af Mercedes som et licenseret firma, der specialiserer sig i Mercedes-klassikere.

Som sådan restaurerer Brabus Classic regelmæssigt de mest imponerende og værdifulde Mercedes-klassikere som f.eks. 300SL. Brabus Service GmbH er en af Daimler AG’s autoriserede Mercedes-servicepartnere. Smart-Brabus GmbH er et 50:50 joint venture-selskab, der ejes af Brabus og Mercedes, og som blev grundlagt i begyndelsen af 2000’erne.

  Kan man skifte grill på en Mercedes?

Det er ret indlysende, at Brabus er meget mere forbundet med Mercedes gennem service, restaurering af biler og tuning. Mercedes anerkender det mærkeimage, som Brabus bærer, fordi de konsekvent tilbyder fantastiske biler, der byder på masser af kraft, luksus, elegance og eksklusivitet.

Brabus Rocket fra 2006 er en stærkt modificeret Mercedes CLS-model, der faktisk registrerede en topfart på 225 mph, hvilket var latterligt dengang. Som sådan tilbyder Brabus konsekvent smagfuldt designede pakker, og det anerkender Mercedes.

Mansory – Det mest kontroversielle Mercedes-tuningfirma

Mansory blev grundlagt i 1989, og lige siden da har de beskæftiget sig med tuning af Rolls Royces, Ferrarier, Aston Martins, Bentleys, BMW’er, Lamborghinier, Audi’er, Porcher og selvfølgelig Mercedes. Mansory startede ud med mærker som Ferrari, Rolls, Aston og Bentley, og de begyndte også at tune tyske premium mærker et par år senere.

Mansory-firmaet er kendt for sine overdådige kreationer, som ofte omfatter grundige designafvigelser, prangende materialer som smedet kulfiber, masser af kraft og opsigtsvækkende udvendige lakkerier. Mange mennesker anser Mansory-biler for at være for prangende og unødvendige og mangle klasse og substans.

Det er sandt, at Mansory gerne skubber grænserne længere end de fleste tuningfirmaer, og det er det, der gjorde dem berømte i første omgang. Mansory strækker dog grænserne meget mere end Brabus gør, hvilket betyder, at Mansory-biler er mere kontroversielle.

Mercedes AMG – plejede at være det bedste Mercedes-tuningfirma

Hans Werner Aufrech og Erhard Melcher var to ingeniører, der arbejdede på udviklingen af Mercedes 300 SE-racermotoren for næsten 50 år siden, men kun indtil Mercedes helt indstillede alle motorsportsaktiviteter.

  Kan en tyk person køre en Mercedes?

Dette stoppede dog ikke disse to ambitiøse ingeniører i at færdiggøre den motor, som senere vandt det tyske touringvognsmesterskab 10 gange i træk. Som årtierne er gået, voksede forbindelsen mellem AMG og Mercedes, indtil Mercedes endelig købte en kontrollerende aktiepost i AMG tilbage i 1999.

Siden da har AMG været en del af Mercedes og har haft til opgave at designe AMG-motorer, som er de allerbedste og mest spændende Mercedes-motorer. AMG er en specifik tuningafdeling for Mercedes, hvilket betyder, at AMG-biler er, hvad M er for BMW og hvad RS er for Audi.

AMG har for nylig afsløret AMG Project 1, som er en fra bunden 100% AMG-model, der sandsynligvis vil blive husket for evigt, fordi det er den første bil, der har en ægte F1-motor i en landevejsbil.

FAQ-afsnit

Er det det værd at købe en Brabus?

Hvis du ønsker en eksklusiv og imponerende bil, der byder på masser af kraft, masser af luksus og masser af raffinement, er en Brabus Mercedes værd at overveje. Brabus tilbyder dig mange forskellige Mercedes-modeller, iterationer og pakker, der nemt kan tilfredsstille selv de mest krævende kunder derude.

Nogle Brabus-modeller som G-klassen Widestar eller Brabus Rocket vil også for evigt blive husket som nogle af de bedste Brabus/Mercedes-modeller nogensinde.

Er det det værd at købe en Mansory Mercedes?

Sammenlignet med en Brabus-Mercedes er en Mansory-Mercedes meget mere prangende og opmærksomhedskrævende, hvilket betyder, at Mansory-biler er lavet til bestemte typer mennesker, som faktisk er en minoritet, både fordi disse biler koster mange penge, og fordi de også er hadet af mange.

  Almindelige problemer med Mercedes W126

Alligevel, hvis du ønsker et eksklusivt stykke maskineri, der sandsynligvis vil tiltrække sig stor opmærksomhed selv i selskab med hyperbiler, så er en Mansory Mercedes den, du skal have.

Hvem laver dyrere biler, Brabus eller Mansory?

Mansory laver dyrere biler, primært fordi de laver mærker som Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini og endda Bugatti. Brabus laver primært moderne Mercedes-sedaner og SUV’er, men de laver også Mercedes-superbiler og sportsvogne. Som sådan tager Mansory kagen, fordi de ofte laver Bugatti-hyperbiler, der koster et par millioner dollars.

Mansory er mere et brand, en måde at tænke på og en måde at vise verden, at man er ligeglad med, hvad andre mener. Brabus er mere afdæmpet, de arbejder meget tæt sammen med Mercedes, og de følger en mere klassisk holdning, hvilket helt sikkert er en af grundene til, at Mercedes er så glad for Brabus. Uanset hvad, så laver både Brabus og Mansory dyre biler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z