2022 BMW X4 vs Mercedes GLC Coupé

BMW X4 er BMW’s SUV-coupé på entry-level niveau, som er den samme historie som med Mercedes GLC Coupe. Disse to findes, fordi BMW kom med X6 tilbage i 2007, og fordi Mercedes besluttede sig for også at tilbyde GLE i coupe-form.

Mellem disse to er X4 sjovere at køre, tilbyder materialer af højere kvalitet og lidt mere indvendig plads. X4 er en mere førerfokuseret bil, hvilket er tydeligt i det øjeblik, du stiger ind i X4. GLC er en mere klassisk Mercedes luksusbilsfortolkning, hvilket betyder, at den er designet til komfort.

De motorer, der tilbydes, er relativt sammenlignelige, men dem i GLC virker lidt mere underholdende, fordi du kan købe GLC’en med en BiTurbo V8. Med hensyn til pålidelighed ser X4 ud til at klare sig meget bedre, fordi den er en af de mest pålidelige BMW SUV’er, mens GLC klarer sig meget dårligere i de fleste hitlister og undersøgelser.

Alt i alt er X4 en bedre bil takket være dens mere engagerende kørsel, interiørmaterialer af højere kvalitet, mere plads og en mere pålidelig platform. GLC er stadig en vidunderlig bil for dem, der blot ønsker at cruise uden at udforske bilens dynamiske evner.

2022 BMW X4 – førerens valg

2022 BMW X4 bliver tilbudt med tre forskellige motorkonfigurationer. Entry-level X4 xDrive 40i starter ved 51.800 kroner, og den får en 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4-cylindret motor med 248 hk. Den næste i rækken er X4 M40i til 62.400 dollars, der får en 3,0L V6-motor med 382 hk, mens topmodellen X4M, der starter fra 73.600 dollars, får en 3,0L inline 6-motor med op til 503 hk.

  Hvad er den bedste gamle BMW at købe?

Alle X4-modeller får en 8-trins automatgearkasse, der er både smidig og effektiv. Det vigtigste salgsargument for X4 er dens førerfokuserede tilgang. X4 er sjovere at køre og generelt mere dynamisk sammenlignet med GLC, som er mere en luksus-SUV.

X4 er også mere rummelig på både den forreste og anden sæderække. BMW tilbyder materialer af højere kvalitet i hele kabinen, mens designet måske føles en smule for ordinært. X4 er en effektiv bil, der kan klare både familietransport og performancekørsel.

Med hensyn til pålidelighed synes X4 at være bedre end GLC, fordi X4 er en af de mest pålidelige BMW SUV’er derude.

2022 Mercedes GLC – Muligheden for komfort og stil

GLC300 er GLC-modellen på entry-level, der får en 2,0L 4-cylindret turbomotor med 4 cylindre med 255 hk og en pris på 52.500 kroner. Alle GLC Coupé-modeller kommer med Mercedes’ 4MATIC AWD-system, og alle får også den 9G 9-trins automatgearkasse, som både er effektiv og problemfri, når du går gennem gearene.

AMG 43 GLC Coupe får en AMG-forbedret 3,0L V6 med 385 hk og en pris på 66.500 kr. Topmodellen GLC63 AMG får en 4,0L BiTurbo V8 med op til 503 hk og koster 84.500 dollars. GLC 63 tilbyder den bedst klingende og føles mest velkørende motor af alle X4- og GLC-modellerne.

Det gør dog ikke GLC til præstationskongen, for GLC er mere skræddersyet til en komfortabel kørsel. Designet virker mere elegant og sammenhængende, når man sammenligner med den relativt råbende X4 til sammenligning.

Interiørdesignet er velsagtens en smule mere tiltalende i GLC’en, men det tilbudte rumfang er dårligere. Endelig er pålideligheden et aspekt, hvor X4 slår GLC’en med lethed.

  Hvad er BMW's modstykke til Brabus?

Konklusion – BMW X4 er den bedre bil

Takket være et mere aggressivt udvendigt design og et interiør af højere kvalitet virker X4 som en mere imponerende pakke. Desuden er X4 både mere rummelig og mere pålidelig, hvilket i sig selv er nok til at gøre X4 til et mere fornuftigt køb.

GLC er måske en smule mere eftertragtet og ser bedre ud for nogle, men alligevel gør X4 sit arbejde bedre. Hvis du elsker en sporty kørsel, vil du straks blive tiltrukket af X4, da den tilbyder en mere førerfokuseret tilgang. Men hvis du blot ønsker en komfortabel, føjelig og nem at leve med luksus-SUV, er GLC’en den rette for dig.

Dermed ikke sagt, at X4 ikke er en komfortabel bil, men snarere at GLC altid bare er en luksusbil, hvilket betyder, at du ikke engang har lyst til at presse den så hårdt. Alt i alt er det begge to fantastiske SUV’er, men X4 virker som en bedre pakke samlet set.

FAQ sektion

Er 2022 BMW X4 mere effektiv end Mercedes GLC Coupé?

Indgangsversionerne på 2,0L af GLC og X4 er næsten identiske, når det kommer til effektivitet, og det er en lignende historie med de 6-cylindrede 3,0L-motorer. Den højeste V8 GLC 63-motor i serien er den mindst effektive løsning i flokken med en del margin.

Man kan roligt sige, at X4 og GLC er mere eller mindre ens, når det gælder effektivitet, hvilket betyder, at den måde, du kører på, sandsynligvis vil være vigtigere end de estimerede MPG-tal, der er anført for hver model.

  Mercedes modelnumre forklaret

Er 2022 BMW X4 billigere at vedligeholde end GLC Coupé?

Et par troværdige onlinekilder vurderer, at BMW X4’s driftsomkostninger ligger på omkring 6.500 kr. i de første fem år af ejerskabet, mens GLC’en koster lidt mindre til sammenligning. Begge er premium executive SUV’er med masser af gadgets og funktioner, hvilket betyder, at du bliver nødt til at vedligeholde dem, hvis du vil have dem til at holde.

Selv om X4 har et bedre forventet pålidelighedsresultat, giver det kun mening, hvis du rent faktisk vedligeholder den korrekt.

Er BMW X4 mere populær end GLC Coupé?

Det er ret svært at konkurrere med nogen Mercedes-model, når det gælder popularitet og begærlighed, da intet andet premium executive-mærke tilbyder en sådan brand appeal. Som sådan er det ret sikkert at sige, at GLC faktisk er en mere populær mulighed, men X4 er ikke langt efter.

Der er noget i sagens natur mere specielt ved at se en trepunktet stjerne på motorhjelmen, især for de uindviede beskuere. Det er derfor, at GLC’en hele tiden presser højere salgstal, selv om den ikke rigtig er bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z