2022 Mercedes GLB vs GLC – Hvilken er bedst?

Mercedes er verdens førende mærke, når det kommer til premium executive cars fra alle segmenter. Dette tyske luksusmærke har i mere end 100 år lavet ønskværdige luksusbiler i alle former og størrelser, og Mercedes SUV-serien er i øjeblikket den mest populære Mercedes-serie.

Mercedes GLB er det, som Mercedes ynder at kalde en ægte familie-SUV på begynderniveau, hvilket betyder, at den tilbyder plads til op til 7 passagerer, en komfortabel og rummelig kabine fyldt med alle mulige luksuriøse og praktiske gadgets.

Mercedes GLC er en model i den højere ende, men da GLC endnu ikke er blevet erstattet af en helt ny model, er den ikke på samme niveau som den relativt nye GLB. Selv om GLC tilbyder materialer af højere kvalitet og et mere indtagende køreegenskaber, er GLB en bedre bil.

GLC bliver også tilbudt med en 4,0L AMG V8-bil, som er det mest præstationsorienterede valg i flokken. Den nye GLC er på vej, og den vil sandsynligvis blive baseret på den nye C-klasse, så det er en god idé at vente, før den nye GLC kommer, da den vil være meget bedre end den nuværende GLB.

2022 Mercedes GLB-klasse – Den ægte Mercedes familie-SUV på indgangsniveau

Mercedes Benz GLB starter ved 39.650 kroner for indgangsversionen GLB250, som er langt det mest populære valg i serien. Den leveres med en 2,0L 4-cylindret turbo med 4-cylindret motor, der yder sunde 221 hk og et drejningsmoment på 258 lb-ft. Hvis du vil have en AWD-version, skal du betale yderligere 2.000 dollars i tillæg til den krævede pris for 4MATIC-systemet.

  Bedste olie til Mercedes E350

GLB250 leveres med en 8-trins DCT-automatgearkasse, der passer smukt til GLB’ens karakter. Det er en smidig og effektiv gearkasse, som du sandsynligvis ikke kommer til at mærke under kørslen. Designmæssigt ligner GLB en mere firkantet udgave af GLA, hvilket betyder, at den låner nogle få designmæssige detaljer fra sine større brødre, GLE og G-Wagon.

Der, hvor GLB nemt slår GLC’en, er det indvendige design og funktionalitet, da den leveres med den nyeste Mercedes MB UX-infotainmentskærm, et flottere instrumentbræt og det nye Mercedes-rrat. GLB er en smule kortere sammenlignet med GLC, men den tilgængelige plads udnyttes bedre.

GLB får også alle de nyeste Mercedes-sikkerhedsfunktioner, mens GLC mangler de allernyeste. GLB fås også med syv sæder, mens GLC kun fås med fem.

2022 Mercedes GLC-klasse – Mercedes SUV’en på mellemniveau

Med en startpris på 44.900 kroner ville man forvente, at GLC slår GLB på de fleste områder, selv om det er en ældre bil, men virkeligheden er, at GLC simpelthen er forældet. GLC’en kommer også med en 2,0L 4-cylindret turbo, men den i GLC300 yder 255 hk og 273 lb-punkts drejningsmoment.

4MATIC fås også som ekstraudstyr med en prisstigning på 2.000 dollars. GLC’en er større, men ikke mere rummelig, da den kun fås med 5 sæder. De interiørmaterialer, der er brugt i GLC, føles en smule mere førsteklasses sammenlignet med GLB, og GLC føles mere kraftig og SUV-agtig at køre.

  Hvilken Mercedes har det største bagagerum?

Det overordnede design er dog en smule gammeldags sammenlignet med GLB, både udvendigt og indvendigt. GLC leveres med en lidt ældre Mercedes-infotainmentversion, og de skærme, der tilbydes, er ikke så avancerede eller futuristisk udseende.

GLC får næsten alle, men ikke de allernyeste Mercedes-sikkerhedssystemer, hvilket betyder, at GLB slår den, når det gælder sikkerhed.

Konklusion – GLB er bedre, men den nye GLC er på vej

Prisforskellen mellem GLB og GLC er ikke nok til at retfærdiggøre et køb af GLC frem for GLB. Det er sikkert at sige, at begge disse premium-SUV’er er imponerende og sandsynligvis vil tilfredsstille selv de mest indædte Mercedes-entusiaster.

GLB er dog nyere, den kommer med et mere tiltalende interiør og udvendigt design, den tilbyder mere siddeplads, nyere teknologi og mere sikkerhedspakke. GLC er lidt mere interessant at køre, den kommer med kraftigere motorer, og byggekvaliteten synes at være lidt bedre.

Alt i alt er det bedste, du kan gøre, at vente på den nye GLC, da den sandsynligvis vil være bedre end GLB’en. Hvis du har brug for en ny bil, skal du gå efter GLB.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes GLB mere effektiv end Mercedes GLC?

I dagens tid er effektivitet et virkelig vigtigt salgsargument, især når det gælder luksusbiler, da de har tendens til at tilbyde mere slagkraftige motorer. Selv om motoren i GLC er en smule kraftigere, er den vurderet på samme måde som GLB’en med en 22/29MPG by/udvejsscore.

GLB’en er vurderet til 23/32MPG by/vej, hvilket betyder, at den er lidt bedre end GLC’en. Selv om tallene giver en lille fordel til GLB, er forskellene så marginale, at den måde, du kører en af de to, sandsynligvis vil ophæve forskellen.

  Almindelige Mercedes ML350 problemer

Er 2022 Mercedes GLB en bedre familiebil end Mercedes GLC?

GLB er en bedre familiebil, fordi den udnytter den tilgængelige plads smartere, og fordi den også tilbydes som en syvsædet bil. Dermed ikke sagt, at GLC ikke er en god familiebil, men derimod at GLB ganske enkelt er bedre.

GLB fås også med flere familievenlige funktioner og også med mere sikkerhedspakke. Begge dele er godt, men GLB er markant bedre.

Hvornår kommer den nye Mercedes GLC ud?

Ifølge et par onlinekilder skulle den nye GLC se dagens lys inden udgangen af 2022, og den vil sandsynligvis komme til salg engang i 2023. Når det sker, vil kampen mellem GLB og GLC blive overflødig, da den nye GLC skulle være bedre på næsten alle områder.

Det betyder dog også, at den nuværende generation af GLC kan fås med ordentlige rabatter, og den vil sandsynligvis falde i værdi, hvilket betyder, at den vil være meget mere opnåelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z