2022 Mercedes GLA vs GLB

Kompakte SUV’er fra Mercedes sælger som en gal, og de mest populære af dem er GLA, GLB og GLC. Både den nuværende GLA og den nuværende GLB er blevet lanceret for kun få år siden, mens den nuværende GLC snart bliver erstattet af en helt ny model.

Som sådan giver det mere mening at overveje at købe enten GLA eller GLB frem for GLC, da de begge koster færre penge og samtidig er betydeligt mere up-to-date. GLA er dybest set en Mercedes A-klasse på stylter, hvilket både er en god og en dårlig ting. Det gode er, at GLA er den billigste Mercedes SUV, men det dårlige er, at den ikke tilbyder noget særligt i forhold til A-Klassen.

GLB er til gengæld et mere fristende tilbud, da det er en ægte Mercedes familie-SUV. GLB føles mere som et selvstændigt produkt med en klar markedspositionering, da den tilbyder mere plads til både passagerer og last. GLB er både højere, bredere og længere, hvilket får den til at føles som en SUV, mens GLA er en almindelig crossover.

Alt i alt er begge disse Mercedes SUV’er på begynderniveau imponerende, men man kan roligt sige, at GLB tilbyder en mere brugbar platform uden at være langt dyrere end GLA.

2022 Mercedes GLA – Mercedes SUV’en på entry-level niveau

Den nuværende, 2. generation af GLA virker meget mere lovende sammenlignet med den gamle, som var lidt af en blandet pose. Med en startpris på 36.400 dollars tilbyder GLA250 en 2,0L 4-cylindret turbo-motor med 4-cylindret motor med 221 hk og et drejningsmoment på 258 lb-punkt. Den leveres også med Mercedes’ 8-trins DCT-gearkasse med 8 gear og RWD.

  Mercedes AMG GT Pålidelighed

Hvis du ønsker at opgradere til 4MATIC AWD-systemet, skal du betale yderligere 2.000 dollars i tillæg til den udbudte pris. Designmæssigt har GLA bestemt masser af ligheder med A-Klasse hatchbacks, både med hensyn til størrelse og design.

Den ser urban-orienteret ud med et interiør, der helt sikkert er Mercedes’ premium-mærke værd. Selv om interiøret ser fantastisk ud, tilbyder det ikke det højeste kvalitetsniveau. Pladsmæssigt halter GLA efter GLB på næsten alle områder.

Du kan også gå efter AMG GLA-modellerne, som ganske vist er sjove at køre, men de har ofte en tendens til at blive solgt for over 55.000 dollars, hvilket er nok til at købe Mercedes GLE mid-size SUV’en på begynderniveau.

2022 Mercedes GLB – Mercedes familie-SUV på begynderniveau

For 38.600 dollars kan du opgradere til GLB, hvilket virker som et mere fornuftigt valg i betragtning af, at GLB er meget mere rummelig. GLB250 leveres med den samme drivlinje som i GLA, hvilket betyder, at du får den 4-cylindrede 2,0-liters turbo 4-cylinder, RWD og den 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling.

GLB250 4MATIC koster 2.000 dollars mere, og den følger samme idé som GLA250 4MATIC. GLB er meget bedre, når det kommer til praktiske forhold, da det 27,0 kubikfod store lastrum er en dværg i forhold til GLA, der kun har ca. 15,4 kubikfod lastrum.

Designmæssigt ser GLB ud og føles som en mere omfattende bil, da den er større i næsten alle dimensioner. Den sidder højere, hvilket giver den en mere SUV-agtig køreoplevelse, mens GLA stadig føles som en noget oppustet GLA. Designforskellene er endnu mere mærkbare, når du vælger AMG-udstyret.

  2022 Genesis GV80 vs Mercedes GLE

Alt i alt kører GLB næsten identisk med GLA’en, men GLA45 AMG er faktisk den mest dynamiske løsning af dem alle.

Konklusion – Du får mere for pengene med GLB

Disse to SUV’er er slående ens, fordi de er designet på den samme platform, og de drager fordel af en identisk Mercedes-drivlinje. De eneste store forskelle mellem de to er, at GLB’en tilbyder mere plads, en mere SUV-agtig køreoplevelse og et meget større lastrum.

GLA føles en lille smule mere dynamisk at køre, da den befinder sig på et hegn mellem at være en hatchback og at være en ægte SUV. Men hvis du er ude efter en dynamisk køreoplevelse, er du bedre stillet med Mercedes CLA Coupé.

Alt i alt virker GLB som et mere fornuftigt valg, fordi den lille prisstigning, der er nødvendig for at komme ind i en GLB, er logisk. Alt i alt er GLA’en Mercedes SUV’en på indgangsniveau, mens GLB’en er positioneret som et mere familievenligt alternativ, især når man tænker på, at du kan få GLB’en med syv sæder.

FAQ-afsnit

Er 2022 Mercedes GLA mere effektiv end GLB?

Selv om GLA og GLB har samme drivlinje, er der nogle mærkbare forskelle i effektivitet mellem de to. GLB vejer en smule mere, og den har en lidt højere luftmodstandskoefficient, hvilket betyder, at GLA’en faktisk er mere effektiv.

Det er ikke en særlig stor forskel, men for sammenligningens skyld kan vi sige, at GLA er den mere effektive bil. Den måde, du kører en af de to biler på, vil dog påvirke din brændstofeffektivitet en hel del.

  Skal jeg købe en brugt Mercedes A-Klasse?

Er 2022 Mercedes GLA mere populær end GLB?

Mercedes GLA er i sin anden generation, mens GLB først for nylig er blevet afsløret som en helt ny model, hvilket betyder, at flere mennesker kender til GLA’en. Som sådan er GLA faktisk mere populær, men dette kan ændre sig med tiden, da GLB synes at være et mere komplet produkt.

Verdenen af kompakte crossover SUV’er i luksusklassen er hot lige nu, hvilket betyder, at GLB er godt på vej til at blive et mere populært alternativ.

Er 2022 Mercedes GLA og 2022 Mercedes GLB gode terrængående biler?

Selv om Mercedes ynder at kalde begge disse SUV’er for SUV’er, er de ikke så utilitaristiske som de er. De kommer med dæk, der er vejbelastede, og et setup, der er rettet mod by- og motorvejskørsel. Selv om de begge er bedre offroad-biler end A-klassen, kan man roligt sige, at de ikke er skabt til offroadkørsel.

Som sådan kan du tage dem med på milde offroad-kurser, men du vil aldrig få lyst til at køre en ægte SUV, da kun G-klassen er den ægte Mercedes offroader-SUV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z