Hvad er BMW’s modstykke til Brabus?

Brabus er et eftermarkedsmærke for oprustning og restaurering, der kan forvandle din Mercedes fra en almindelig bil til en kraftfuld og cool bil. Desuden opgraderer Brabus kun Mercedes-Benz. Men hvad er BMW-ækvivalenten til Brabus?

BMW-ækvivalenten til Brabus er Alpina. Alpina Burkard Bovensiepen GmbH & Co. KG er en bilproduktionsvirksomhed, der er beliggende i Buchloe i Landkreis Ostallgau i Bayern, Tyskland. Denne virksomhed designer og sælger højtydende versioner af BMW’er.

Mens Brabus kun er opmærksom på at forbedre Mercedes’ ydeevne, fokuserer Alpina på både ydeevne og luksus. Alpina tager og fremstiller BMW-modeller og modificerer alle fronter. Så køberen får en fuldt modificeret bil, der også yder en fremragende præstation.

Laver Alpina BMW Alpina?

Nej, Alpina fremstiller ikke BMW Alpina. Men de bygger motorerne i hånden, og interiøret kan hentes fra Alpina-gearet i stedet for BMW’s traditionelle læderindtrækninger og syninger. Det er derfor, at de fleste Alpina-modeller ser anderledes ud end high-end BMW’er.

Alpina fremstiller altså deres motorer, interiør og dele. Når de har lavet disse dele, sender de dem til samling på en BMW-fabrik. Når bilen er blevet samlet, sendes den tilbage til Alpina, klar til salg.

Hvordan er BMW Alpina sammenlignet med BMW M Sport?

Alpina fokuserer på ydeevne og komfort, mens M Sport fokuserer mere på ydeevne. Så hvis du ønsker en fremragende bil til banen, vil du elske M Sport. Men hvis du ønsker en prestigefyldt og kraftfuld bil, er Alpina det bedste valg.

Derudover er Alpina mere kraftfuld end BMW M Sport. Den kraftigste BMW M er f.eks. M5 CS med en 4,4-liters twin-turbo V8-motor. Denne bil leverer op til 627 hk og 5533 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på op til 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 2,8 sekunder.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

I modsætning hertil kan Alpina B7 L Biturbo AWD med en 4,4-liters V8 Bi-Turbo-motor med 4,4 liter V8-motor levere op til 600 hk og et drejningsmoment på 590 lb-ft. Den har også en topfart på 205 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder.

Så selv om M5 CS er hurtigere på kvartmilen med en forskel på 0,7 sekunder, er Alpina B7 altså noget hurtigere med en tophastighed på 205 mph sammenlignet med 155 mph.

Hvilke andre firmaer tuner BMW’er?

Ud over Alpina er der også andre firmaer, der tuner BMW’er. Nogle af dem omfatter Hamann Motorsport, Bimmerworld og Dinan. Bemærk, at alle disse firmaer er forskellige i det, de tilbyder. Derfor er det afgørende at identificere din smag, præference og budget, før du beslutter dig for, hvilket restaureringsfirma du skal vælge.
Her er en kort beskrivelse af, hvad hvert firma specialiserer sig i:
Hamman Motorsport
Hamann Motorsport fokuserer på at skabe eksklusive biler. I modsætning til Alpina tuner de også andre luksusmærker som Audi, Porsche, Lamborghini, Rolls Royce, Bentley og meget mere. Deres biler er kendt for deres body kits, lavprofilspoilere, flerdelte alufælge og skivebremser med tolv stempler.
Bimmerworld
Bimmerworld er måske ikke lige så populær som Hamman Motorsport eller Alpina, men det er stadig et fremragende BMW-tuningsfirma. Det startede med at sælge BMW-dele, før det udvidede sig til at tunere BMW’er. Dette firma er populært for at levere reservedele, præstationsdele og løbsdele. Det er også kendt for at levere high-end bremsesystemer.
Dinan
Dinan er en amerikansk tuner. Denne virksomhed skaber, producerer og markedsfører high-end og high-performance BMW-dele og -systemer. Deres biler er sjove at køre og meget pålidelige. Desuden tilbyder Dinan den bedste garanti blandt BMW-tunere.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

FAQ

Hvordan kan den hurtigste Brabus sammenlignes med den hurtigste Alpina?

Den hurtigste Brabus-model er Brabus 900 Rocket. Denne bil er udstyret med en 6,3 V12 Biturbo-motor med en 6,3 V12 Biturbo-motor, der yder op til 900 hk og et drejningsmoment på 922 lb-ft. Den har også en topfart på 205 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,2 sekunder.

På den anden side er den hurtigste BMW Alpina Alpina B7 L Bi-Turbo AWD med en 4,4-liters V8 Bi-Turbo-benzinmotor med 4,4 liter. Denne motor yder op til 600 hk og 590 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 205 mph, hvilket er på niveau med Brabus 900 Rocket.

Alpina B7 L Bi-Turbo er dog ret langsom til den kvart mil, da den kan accelerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder. Så Brabus 900 Rocket er lidt hurtigere og mere kraftfuld end Alpina B7. Ikke desto mindre er den også ret dyr.

Hvad er nogle af forskellene mellem Brabus og Alpina?

Både Brabus og Alpina er tuningfirmaer. Den første forskel er, at Alpina kun tuner BMW’er, mens Brabus kun tuner Mercedes-Benz. Desuden fokuserer Brabus mere på kraft, mens Alpina fokuserer mere på kraft og luksus. Bemærk, at BMW Alpinas er kraftigere end M Sport og også mere luksuriøse.

En anden stor forskel mellem disse to mærker er, at Brabus-biler er dyrere end Alpina. Så Brabus er for de få eksklusive, der har råd til at betale den høje pris for en opgraderet Mercedes.

  Hvad er den mest pålidelige BMW-model?

Ejer Mercedes Brabus?

Nej, Mercedes ejer ikke Brabus. I modsætning til Maybach, som er et tysk bilmærke, der senere blev opkøbt af Daimler AG, er Brabus et uafhængigt firma. Desuden køber Brabus Mercedes og tuner det derefter. Så Mercedes nyder godt af Brabus, da de specialiserer sig i tuning af deres biler. På den anden side sælger Brabus tunede Mercedes-modeller.

Hvad svarer Brabus til Audi?

I modsætning til Mercedes, der har Brabus, og BMW har Alpina, har Audi ikke noget specifikt firma, der tuner sine biler. Men hvis du leder efter en ækvivalent til Brabus, er Audi RS den bedste mulighed. På den anden side svarer Audi S til Mercedes AMG og M Sport for BMW.

Laver Alpina BMW Alpina?

Selv om nogle dele fremstilles hos Alpina, er det ikke alle BMW Alpina-dele, der samles og fremstilles på en Alpina-fabrik. I stedet giver Alpina-bilkonfiguratoren dig mulighed for at vælge en hvilken som helst aktuel BMW Alpina-model og angive de ekstraudstyr, du ønsker. Desuden kan du gemme din bilkonfiguration eller sende den til en BMW Alpina-partner, som du foretrækker.

Bottom line

Alpina er det samme som Brabus. Alpina fokuserer dog mere på ydeevne og komfort, mens Brabus kun fokuserer på ydeevne. Desuden er Alpina billigere end Brabus, men det tilbyder mere. Udover Alpina kan du også vælge andre BMW-tuningsfirmaer som Bimmerworld, Hamann Motorsport og Dinan.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z