Hvilken BMW er bedst til drifting?

Hvilken BMW er bedst til drifting?

De fleste BMW-sedaner og 2-dørs coupéer er udstyret med baghjulstræk, hvilket er ganske velegnet til drifting. Der er dog en BMW-model, som de fleste drift-entusiaster elsker at starte med. BMW M3 E36 er den perfekte bil til drifting, og oven i købet er den også relativt billig.

BMW M3 E36 – den perfekte bil til drifting

Når man taler om drifting, står køreglæde og pålidelighed øverst på dagsordenen, medmindre man er professionel og deltager i konkurrencer. Mange erfarne driftere har fortalt, at de begyndte deres rejse som racerkører eller drifter i en BMW M3 E36. Den er en perfekt blanding af både pålidelighed og kraft.

BMW M3 E36 er tredje generation af 3-serie BMW, som blev udgivet i 1990. M3-versionen har en pumpet motor, der kan passe til alle dine sportsbehov, men er mest kendt til drifting. Hvis dit budget er på under 10.000 dollars, kan du overveje at glemme M3’en og i stedet købe en E36 328i med manuel gearkasse. Hvis du svejser diff’en, vil den gøre det næsten lige så godt.

Men hvis du sigter efter den bedst mulige entry-level BMW til drifting, er BMW M3 E36 den perfekte bil. Den har en 3,0 L benzin straight-six-motor med en lige seksmotor på 3,0 liter, der yder 243 hestekræfter og et drejningsmoment på 225 lb-feet, og den koster lige under 10.000 til at starte med. M3 E36 tager 5,5 sekunder at nå fra 0 til 62 miles i timen og er i stand til at nå en topfart på 155 miles i timen.

M3 E36 opstod i 1986 og blev inden for kort tid en af de mest berømte driftmaskiner gennem tiderne. Anden generation af M3 blev en realitet i 1992 med M50TU-motoren, som blev implementeret i både E36 og E34.

  Passer et Mercedes hjul til en BMW?

BMW M3 E36 Dimensioner, affjedring og bremser

BMW M3 E36 vejer ca. 3175 lbs og har en længde på 174 tommer og en bredde på 63 tommer.
M3 er udstyret med en forreste affjedring af MacPherson Struts w Springs and Dampers Anti-Roll bar, og en bageste affjedring af Multi-Link Z-aksel w Springs. Med hensyn til bremserne i E36 er de ganske pålidelige med forreste 12,4-tommer indre ventilerede skiver, to flydende rotorer samt ABS. De bageste bremser er 12,3 tommer indre ventilerede skiver og ABS, samt.

BMW M3 E36 Motoreffekt og omdrejningsområde

Lige så stiv som denne bil ser ud på ydersiden, er den lige så stiv, hvis ikke mere stiv, på indersiden. Den drives af BMW S50- og BMW S52-motorer med lige sekser. Med et maks. omdrejningsområde på 7400 og et meget godt drejningsmoment på 236 ved 3600 omdrejninger pr. minut er denne BMW perfekt egnet til en driftmaskine. Ikke overraskende for drift-entusiaster leveres BMW M3 E36 med en 6-trins manuel gearkasse.
M3 var oprindeligt baseret på en E-30 3-serie platform, og i dag er det ikke let at finde en solid platform, stor kraft og manuel gearkasse på samme tid. Denne bil giver det hele for en nybegynder, der vil begynde at drifte.
BMW E36 er ret billig, når den købes brugt. Og bortset fra det har den en meget pålidelig motor. Og hvis du ikke får M-versionen, kan du altid få et indsugningsmanifold fra en 325 E36, så kan du måske sætte nogle ekstra hestekræfter ind.
De andre mulige motorvarianter, udover M, er 1,6 L – 1,9 L benzinmotorerne og dieselmotorerne med turbolader på 1,7 L og 2,5 L, som kan være vanskeligere at drive og ikke anbefales til nybegyndere.
E36 fås med 5-trins manuel, 6-trins manuel, 4-trins automatisk og 5-trins automatisk gearkasse. Til drifting er den bedste løsning den 5-trins manuelle gearkasse.

  Porsche vs. BMW: Pålidelighed

BMW M3 E36 pålidelighed

Når du køber en af disse brugt, skal du være opmærksom på kilometertallet på køretøjet. Mange brugere rapporterer ofte om vandpumper og hovedpakninger, der er stærkt beskadiget efter aggressivt brug. Og mange E36-køretøjer har oplevet aggressive bilister i årenes løb.
Husk på, at mange af disse køretøjer er blevet kørt helt op til 200k plus miles, og det kan påvirke ydelsen. Og trods det, at der på trods af at der står mere end 200 hestekræfter på motorspecifikationerne, kan det i virkeligheden være noget i retning af 180 hk i sidste ende. Motoren er kendt for at være ret uforgængelig, og endnu mere billig at reparere. Da modellen oversvømmer markedet, er der masser af reservedele at købe fra.

Spørgsmål om drifting med en BMW

Hvad er andre egnede BMW’er til drifting?

Næsten alle BMW’er med baghjulstræk og tilstrækkeligt drejningsmoment og hestekræfter er egnede til drifting. Ud over E36 er de mere egnede modeller E30, E46, E90 og E92. Men generelt er E30- og E36-motorerne mindre komplicerede end andre og meget nemme at reparere. Ikke nok med det, men de er også langt mere pålidelige end nyere modeller.

Hvorfor bruges nyere BMW-modeller mindre til drifting end gamle modeller?

Nye BMW-modeller er mindre pålidelige, koster mere og er sværere at reparere. Bortset fra det holder de sjældent samme kilometerstand. Det nytter ikke noget at få en kompliceret motor, som koster mere og yder lidt mere, når man kan få det samme resultat for et væsentligt mindre beløb.

  Hvad er den bedste lille BMW SUV?

Hvilken er den mest pålidelige BMW, du kan drive med?

Hvis du kan finde en ældre benzin-BMW med en V8 på 4,2 L eller 4,4 L, skal du vide, at det er nogle af de mest pålidelige motorer, der nogensinde er produceret, og til ingen overraskelse producerer en så stor motor også nok drejningsmoment og hestekræfter til, at du kan drifte. BMW’erne fra 1996 til 2006 er også generelt de mest pålidelige modeller, der er produceret.

Kan du drifte BMW’er med automatgear?

BMW’er med automatgear kan drives, men ikke så let som BMW’er med manuel gearkasse. Automatiske biler kan aldrig give samme præstationer i drifting som manuelle biler. Du kan drifte en automatisk bil ved at bruge håndbremsen eller drifting-nødbremsen. Begge disse anbefales ikke til begyndere. Kør sikkert.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z