BMW X6 VS Mercedes GLC – hvilken er bedst?

At vælge mellem Mercedes og BMW er en win/win-situation. Det skyldes, at disse mærker har specialiseret sig i at lave nogle af de bedste og mest avancerede biler på markedet. Men hvilken bil mellem BMW X6 og Mercedes GLC SUV er den bedre bil?

BMW X6 tilbyder fremragende ydeevne, hastighed, håndtering og masser af plads. På den anden side tilbyder Mercedes GLC et flot design, et interiør af høj kvalitet, topsikkerhedsfunktioner og er mere effektiv. Så uanset hvilken bil du vælger, får du en luksuriøs kompakt SUV med fantastiske funktioner og ydeevne.

Det er dog vigtigt at bemærke, at Mercedes-Benz GLC er noget mindre end BMW X6. Ja, disse biler er kompakte SUV’er, men BMW X6 er lidt større og højere end Mercedes-Benz GLC. De har dog begge plads til op til fem passagerer og er meget praktiske.

Hvilken bil er bedre BMW X6 eller Mercedes GLC?

Udvendigt og indvendigt udseende

Mercedes-Benz GLC kommer med et traditionelt SUV-design, men den er ret mindre end den typiske SUV. Den har en omformet kølergrill og undervognsbeskyttelse, der passer til det agile udseende af denne kraftfulde tyske maskine.

Selv om BMW X6 også ser elegant ud med et agilt udseende, kan den ikke måle sig med Mercedes GLC. Afhængigt af din smag vil nogle mennesker måske foretrække den lave taglinje på BMW X6 og den store nyregittergrill. Alt i alt ser begge SUV’er spektakulære ud og vil få folk til at stirre på din bil, når du kører ned ad gaden.

Ud over det udvendige design er det indvendige design af Mercedes GLC også mere luksuriøst og eksklusivt end BMW X6’s. Det skyldes, at Mercedes bruger førsteklasses materialer sammenlignet med dem i BMW. Tværtimod er BMW’s interiør mere rummeligt end Mercedes’.

  Er Mercedes hybridbiler gode?

Desuden er BMW X6’s interiør bedre organiseret med et bedre infotainmentsystem end Mercedes GLC’s interiør. BMW X6 leveres med et 12,3-tommers digitalt førerdisplay med stemmestyring, HD Radio, Apple CarPlay, et lydsystem med ti højttalere og meget mere.

Mercedes GLC 300 har en akselafstand på 113,1 tommer, en længde på 183,3 tommer, en bredde på 74,4 tommer og en højde på 64,7 tommer. Den højere og større BMW X6 har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer.

Ydeevne

Mercedes GLC og BMW X6 er nogle af de SUV’er med de bedste præstationer på markedet. Men i dette tilfælde har BMW X6 en lille fordel. Det skyldes, at BMW X6 har en kraftigere variant end Mercedes GLC. Basisvarianten af Mercedes GLC er heller ikke så kraftig som basisvarianten af BMW X6.

Mercedes GLC300 kommer med to varianter: GLC 300 SUV og GLC 300 4Matic, mens BMW X6 har tre varianter: sDrive40i, xDrive40i og M50i. Mercedes GLC 300 og 300 4Matic er udstyret med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med en 9-trins automatgearkasse.

Desuden yder Mercedes-Benz GLC’en maksimalt 255 hk og 273 lb-ft drejningsmoment. Derudover er de to Mercedes-Benz GLC-varianter udstyret med et firehjulstræk, hvilket er afgørende for offroad-kørsel. De kan også accelerere fra 0 til 60 på 5,8 sekunder og har en topfart på 131 mph.

  Alt om BMW 335i pålidelighed

BMW X6’s basismodel er derimod udstyret med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med turbo, der yder op til 335 hk og 331 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 151 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,3 sekunder. Den mere avancerede model, BMW M50i, kommer med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med AWD-system.

Desuden yder M50i op til 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Den kan også accelerere fra 0 til 60 på 4,1 sekunder og har en topfart på 155 mph. Sammenlignet med Mercedes GLC klarer BMW X6 sig langt bedre.

Pris

Prismæssigt set er BMW X6 dyrere end Mercedes GLC. Dette er forståeligt, da BMW X6 kommer med mere plads og mere kraft. Basis BMW X6 koster ca. 67.300 dollars, mens Mercedes GLC300 koster ca. 45.000 dollars.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – Mercedes GLC 300 4Matic eller BMW X6 M50i?

BMW X6 M50i er den hurtigere bil, da den kan accelerere fra 0 til 60 på kun 4,1 sekunder og har en topfart på 155 mph. Under alle omstændigheder har Mercedes GLC 300 4Matic en topfart på 131 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,8 sekunder. Så BMW X6 accelererer ikke kun hurtigt, men den kører også hurtigere.

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Mercedes GLC eller BMW X6?

At vedligeholde en Mercedes-Benz eller BMW er ikke en nem ting. Det skyldes, at de kræver specialiseret værktøj og udstyr til at håndtere dem. Ikke desto mindre er det dyrt at anskaffe sig en certificeret BMW- eller Mercedes-mekaniker. Mercedes er dog stadig meget billigere at vedligeholde end BMW på grund af prisen på reservedele.

  Hvilken Mercedes SUV er en 7-sæders?

Hvilken bil er mere brændstoføkonomisk – Mercedes GLC eller BMW X6?

Mercedes-Benz GLC er mere brændstoføkonomisk end BMW X6. Mercedes GLC har en EPA-rating på 22 mpg i byen, 27 mpg på motorvejen og 24 mpg kombineret. Mens BMW X6 kommer med en EPA-rating på 21 mpg i byen, 25 mpg på motorvejen og 23 mpg kombineret.

Hvilken bil er bedst – Mercedes-Benz GLC eller GLE?

Mercedes-Benz GLC og GLE er to exceptionelle Mercedes SUV’er med varierende størrelser og ydeevne. Men hvis du vil have en kompakt SUV med topklassefunktioner og effektivitet, er Mercedes GLC det bedste valg. Hvis du på den anden side ønsker en luksuriøs, rummelig og kraftfuld SUV, er Mercedes GLE det bedste valg.

Resumé

Mercedes er den bedste bil for personer, der ønsker komfort, luksus, sikkerhed og effektivitet. Mens BMW er ideel til personer, der ønsker ydeevne, bedre håndtering, rummelighed og hastighed. Desuden er disse biler praktiske og perfekte til en familie. De er også pålidelige, men koster dig en del at anskaffe og vedligeholde.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z