Almindelige problemer med Mercedes W140

W140 S-klassen er uden tvivl en af de bedste Mercedes-sedaner gennem tiderne og er helt sikkert en af de bedste tyske direktionssedaner i fuld størrelse nogensinde. W140 var banebrydende for en række teknologier, som i dag findes i mere almindelige biler som f.eks. parkeringsassistentsystemer, ESP, Xenon-forlygter og endda soft-close-døre.

W140 er bygget som en tank og vil sandsynligvis blive en fremtidig Mercedes-klassiker. Det betyder dog ikke, at W140 er helt uden fejl, for det er næsten umuligt. Et af de mest almindelige problemer med W140 er brændstofindsprøjtningsselen og A/C-kompressoren, der er utæt, især på modellerne fra før 1996.

PSE (Pneumatic System Equipment) har til opgave at styre el-låsene, el-ruderne og den elektriske bagklap, og alle disse dele er kendt for at fejle fra tid til anden. Den 5-trins gearkasse blev ikke leveret med en specifik serviceplan, hvilket betød, at risikoen for fejl er større.

W140 er en utrolig tung bil, hvilket betyder, at affjedringen også er tilbøjelig til at få problemer. Dette skyldes for det meste slidte forreste og bageste spoler. Alt i alt er W140 faktisk bygget som en tank, og den burde holde længe, men kun hvis du passer ordentligt på den.

Problemer med brændstofindsprøjtningssele

Brændstofindsprøjtnings-selvskaberne i modellerne fra før 1996 er tilbøjelige til at knække for tidligt, fordi de er fremstillet af biologisk nedbrydelige materialer, som ikke er beregnet til at holde evigt. Problemer som disse er kendt for at forårsage en kortslutning, som potentielt kan forårsage et utal af forskellige problemer.

  Almindelige problemer med BMW Z4

Disse problemer omfatter midlertidigt tab af effekt, ujævn tomgang, standsning eller manglende mulighed for at starte bilen overhovedet. Sørg for at kigge efter tidligere 1996-modeller, som benyttede en mere kvalitetsfremstillet sele eller endda modeller fra før 1996 med en udskiftet sele.

A/C-kompressor utætheder

Et andet problem, der er ret almindeligt med modeller fra før 1996, er den utætte klimaanlægsfordamper. Dette skyldes normalt, at der dannes korrosion på fordamperens forbindelser, og med tiden har de tendens til at skabe en lækage. For at løse dette problem skal du tage din W140 med til en uddannet Mercedes-specialist, da det er en ret vanskelig opgave at udføre.

Instrumentbrættet skal ud for at kunne reparere dette, så du skal være forberedt på at lade din W140 blive på værkstedet i lang tid. Dette er et af de mest stressende problemer i forbindelse med W140, men selv da er reparationen faktisk ret nem at udføre, men temmelig tidskrævende.

Pneumatisk system Udstyrsproblemer

PSE-pumpen har til opgave at styre lændestøtten, låsene, de bageste parkeringsstyringer, frigørelsen af bagagerumsklappen og vakuumet til HVAC-servoerne. Pumpen er dog også kendt for at fejle fra tid til anden, og en måde at bemærke dette på er, hvis dine dørlåse eller det elektriske lændestøttesystem ikke fungerer.

W140 har et helt separat system, der styrer de innovative døre med blød lukning, men dette system er også tilbøjeligt til at have lignende problemer.

Potentielle problemer med automatgear

Den 5-trins automatgearkasse, der findes i W140, blev ikke leveret med en specifik serviceplan, hvilket betyder, at du aldrig er 100 % sikker på, hvornår olieskiftet skal foretages. Hvis du undlader at skifte olie på det nøjagtige tidspunkt, øger du risikoen for at forårsage alle mulige problemer senere hen.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Som sådan skal du sørge for at beregne, hvornår du havde dit sidste olieskift af gearkassen, og du skal også sørge for at gentage det hver 40 000 miles eller deromkring.

Problemer med affjedringssystemet

Den højeste W140-model vejer næsten 5000 pund, hvilket betyder, at det er en utrolig tung bil, selv efter nutidens standarder. Al den vægt skal understøttes af et sofistikeret affjedringssystem, der skal kunne bære vægten i alle mulige miljøer, herunder dårlig vejkvalitet og aggressive bump.

De bøsninger, der findes i affjedringens underrammer, er kendt for at gå hver 150.000 miles eller deromkring, så sørg for at være meget opmærksom på disse systemer. Et andet affjedringsproblem, der plager W140, er den forreste og bageste spolekomponent, der har tendens til at gå i stykker efter et stykke tid. Du vil fornemme en betydelig mangel på affjedringskompleksitet, hvilket betyder, at ujævnheder vil gøre bilen mere urolig.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W140 en god bil?

Mercedes W140 er faktisk en af de bedste Mercedes-modeller gennem tiderne, og mange anser den for at være den bedste S-klasse gennem tiderne. I betragtning af, at S-klassen altid har været flagskibet i Mercedes-serien, og at dette er en af, hvis ikke den bedste S-klasse nogensinde, kan man roligt sige, at W140 faktisk er en rigtig god bil.

W140 havde så mange funktioner og innovationer, som var uhørt dengang. I dag er der så mange biler, der nyder godt af W140 og af det faktum, at Mercedes introducerede så mange bekvemmelighedsfunktioner med W140.

  Hyppige Mercedes 4Matic fejl og problemer

Er Mercedes W140 en sikker bil?

W140 S-klassen er bestemt en sikker bil, fordi den var den allerførste bil, der indførte elektrisk stabilitetskontrol. Ingen bil fra den tid tilbød næsten den samme mængde sikkerhedsteknologi som W140, hvilket betyder, at selv efter nutidens standarder er W140 en sikker bil.

De fleste crash-testorganisationer vurderede W140 med en topkarakter på 5 stjerner.

Er Mercedes W140 en fremtidig klassiker?

Store luksussedaner er ikke ligefrem de mest eftertragtede biler efter et par årtier, men de allerbedste af dem derude, som W140, kan potentielt blive klassikere. Faktisk er værdierne af disse stadig stærke, og de bedste eksemplarer derude har tendens til at stige i værdi med tiden.

Så hvis du støder på en god W140, skal du sørge for at holde den i god stand og med relativt få kilometer, for den kan tjene dig nogle penge senere hen. Det er utrolig svært at forudsige, om en bestemt bil vil stige i værdi eller ej, men W140’eren går helt sikkert i den retning.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z