Almindelige problemer med BMW Z4

BMW Z4 er en af de bedste roadsters på markedet. Ikke alene yder denne bil fremragende, men den kommer også med et komfortabelt og stilfuldt interiør. Men hvad er nogle af de almindelige problemer, som BMW Z4-ejere bør kende til?

BMW Z4 2-dørs cabriolet kommer med flere almindelige problemer, som interesserede købere bør kende til, før de investerer i denne fremragende bil. Nogle af dem omfatter elektriske problemer, motorfejl, olielækager, defekt kølevæske, klirrende rat, defekt cabriolet-top og defekte dørhåndtag.

Hvad er nogle af de almindelige problemer med BMW Z4?

Elektriske problemer

På trods af at BMW Z4 er smuk og kraftfuld, har BMW Z4 en masse elektriske gremlins, som interesserede købere bør være opmærksomme på. Dette er synonymt med de fleste BMW’er. På BMW Z4 svigter viskermekanismen fra tid til anden. Andre elektriske dele, der har problemer, er køleblæseren og blinklyset.

Bemærk, at elektriske problemer er mere almindelige på ældre BMW Z4-modeller og ikke på de nyeste modeller.

Motorfejl

Et andet almindeligt problem i BMW Z4 er motorfejl. Når dette sker, går bilen i limp mode for at forhindre skader på katalysatoren, da brændstoftilstanden enten er for fed eller for mager. Det gør den ved at lukke elektronikken til transmissionen ned.

Ud over at brændstoftilstanden er for fed eller for mager, kan motoren også give fejltænding på grund af en defekt DISA-ventil. Hvis det er tilfældet, skal denne ventil udskiftes. Hvis det er DISA-ventilen, der er årsag til motorens fejltænding, vil du desuden normalt høre en raslende lyd fra motoren.

Defekt kølevæskesystem

Talrige personer har rapporteret, at nogle BMW Z4-biler fra 2003 til 2005 og 2008 har problemer med utæt kølevæske. Som følge heraf får det motorerne til at overophede. Kølevæsken er meget vigtig i en bil, da den beskytter motoren mod overophedning. Så hvis kølevæsken er utæt, får det motoren til at varme op.

  BMW X6 Pålidelighed

Klirrende rat

Det klirrende rat er et problem i nogle BMW Z4-modeller. En håndfuld BMW Z4-ejere fra 2003 til 2008 har klaget over dette problem. De rapporterede, at de kunne mærke et klonk fra rattet, når de bremsede.

I andre situationer kunne de høre en knækkende lyd, når de forsøgte at køre baglæns på grund af en defekt bøsning i den forreste styretøjsbøjle. Hvis din BMW Z4 har det samme problem, kan du udskifte den defekte del og afværge problemet.

Rust og korrosion på bremseledninger

Rust er et almindeligt problem i de fleste luksusbiler. BMW Z4 har også dette problem, og det er almindeligt på bremseledninger. Hvis din BMW Z4 har tilbagelagt over 40.000 miles, bør du kontrollere bremseledningerne, da der er stor chance for, at de er begyndt at ruste og korrodere.

Udskiftning eller reparation af bremseledninger i BMW Z4 er noget bekosteligt, da det er besværligt at fjerne ledningerne.

Olielækage

En olielækage er et almindeligt problem i næsten alle BMW’er. Men når det drejer sig om BMW Z4, var dette problem almindeligt i BMW Z4-modellerne fra 2003 til 2006. Brugere rapporterede, at deres motorrum producerede en brændende olielugt. Andre har rapporteret, at de har set olielækager fra passagersiden.

Defekt cabriolet-top

Dette er et af de største problemer i BMW Z4. Ikke kun er dette problem fundet i gamle BMW Z4-modeller, men også i nogle af de nyeste modeller. Folk har rapporteret, at de har problemer med at lukke den konvertible top. Nogle har endda prøvet at udskifte motoren og det hydrauliske system, men problemet er stadig mærkbart.

  BMW M3 Pålidelighed

Styretøj driver

Dette problem er almindeligt med BMW Z4-modellen fra 2007. Flere brugere har rapporteret, at rattet rykker til den ene side. Som følge heraf gør det kontrollen af cabriolet til en stor udfordring. Derudover har nogle brugere rapporteret om en gribende fornemmelse, der kan mærkes fra rattet, når man drejer.

Defekte dørlåse og -håndtag

Låsning og oplåsning af nogle BMW Z4-modeller er et problem. I nogle tilfælde nægtede de udvendige håndtag at åbne, men i nogle tilfælde blev både de indvendige og udvendige dørhåndtag defekte og besværlige at åbne. Dette sker som regel på grund af en defekt dørlås.

FAQ

Er BMW Z4 en god bil?

Det kommer an på. Hvis du vil have en praktisk bil, vil BMW Z4 ikke være en god bil for dig. Men hvis du vil have en luksuriøs og højtydende Roadster, vil BMW Z4 være en fin bil for dig. Desuden er den mere rummelig og komfortabel end de fleste biler i sin klasse.

Hvad er høj kilometerstand for BMW Z4?

Hvis du ønsker at købe en brugt BMW Z4 af høj kvalitet, er det afgørende, hvor mange kilometer bilen har kørt. Så hvis BMW Z4 har rundet over 250.000 miles, betyder det, at den er mere tilbøjelig til at udvikle alvorlige problemer, og du bør holde dig væk fra den. Selvfølgelig, medmindre du ønsker en klassisk bil.

  Hvilke problemer har Tesla?

Er BMW Z4 dyr at vedligeholde?

Ja, BMW Z4 er meget dyr at vedligeholde. Det skyldes, at den ikke er pålidelig, og at udgifterne til reparation og vedligeholdelse er ret høje. I gennemsnit skal du betale mindst 900 kr. for at reparere og vedligeholde en BMW Z4. Det er mere end de gennemsnitlige reparationsomkostninger for luksusbiler, som ligger på omkring 800 dollars.

Desuden melder BMW Z4 om flere problemer end de fleste af sine konkurrenter, såsom Porsche Boxster, Porsche Cayman, Audi TT, Toyota Supra og Chevrolet Corvette. Desuden er den endda langt dyrere at vedligeholde end en almindelig bil, som normalt har en gennemsnitlig årlig reparationsomkostning på omkring 650 $.

Hvad er det bedste år for BMW Z4?

Den bedste BMW Z4-model er 2011 BMW Z4 Roadster, Generelt er BMW X4-modeller fremstillet mellem 2009 og 2017 nogle af de bedste og mest pålidelige. Du bør derimod holde dig fra BMW Z4’eren fremstillet mellem 2003 og 2007, hvor den dårligste er BMW Z4 Roadster fra 2005.

Afsluttende tanker

Inden du investerer i denne kraftfulde og luksuriøse roadster, er det afgørende at kende nogle af de problemer, som du vil stå over for i løbet af ejerskabet af bilen. Nogle af de almindelige BMW Z4-problemer er olielækager, klirrende rat, defekte dørhåndtag, styretøjsdrift, motorfejl, defekt køleanlæg og elektriske problemer.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z