Almindelige problemer med BMW E90 (3-serie Sedan)

BMW E90 3-serie er en af de mest solgte BMW-modeller nogensinde. Denne bil er pålidelig, velbygget, kraftfuld, luksuriøs, komfortabel og praktisk. Men som de fleste BMW’er har den også flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Men hvad er nogle af de almindelige problemer med BMW E90 3-serie sedanen?

BMW E90 3-serie sedan har flere problemer, som en interesseret køber bør være klar til at møde i fremtiden. Nogle af disse problemer er olielækager, defekt højtrykspumpe, problemer med den elektriske vandpumpe, defekt ratlås, utæthed af ventildækselpakning, raslende lyde på ældre biler og meget mere.

BMW E90 3-serien har flere karrosserityper, herunder E90 for sedanen, E91 for sportsvognen, E92 for coupéen og E93 for cabriolet. Selv om alle disse karosserityper har deres problemer, oplever de fleste af dem lignende udfordringer.

Hvad er de almindelige problemer med BMW E90?

Olielækager

Dette er ikke et problem med BMW E90-serien, men såvel som alle BMW’er. I E90-serien lækker olie på grund af slidte pakninger. E90’eren leveres med to pakninger. Den første pakning er placeret mellem oliefilterhuset og motorblokken, mens den anden pakning er placeret mellem huset og oliekøleren.

Efter at have kørt med E90 i nogen tid bliver pakningerne hårde og skrøbelige, hvilket forårsager olielækage. Du kan dog afhjælpe dette problem ved at udskifte de slidte pakninger med nye pakninger.

Problemer med elektrisk vandpumpe

Dette problem opstår normalt på BMW E90-modeller med mange kilometer. Da E90 er udstyret med en sekscylindret motor, bruger den en elektrisk kølevandspumpe, hvis hastighed afhænger af motortemperaturen og belastningen. Efter nogen tid kan den elektriske motor, der driver kølevandspumpen, gå i stykker, hvilket får motoren til at overophede.

  Almindelige problemer med Mercedes GL450

For at løse dette problem skal du udskifte den udtjente elektriske vandpumpe til en ny.

Defekt højtrykspumpe

I nogle tilfælde kan højtrykspumpen udvikle problemer og få motoren til at gå i stå. Dette er almindeligt på turbomotorer, da de bruger et højtryksbrændstofindsprøjtningssystem. Dette system har normalt to fejl, som omfatter en højtrykspumpe, der fører til manglende effekt, kraftig tøven og dårlig acceleration.

En anden fejl er tilstoppede brændstofinjektorer, der opstår på grund af brændstof af dårlig kvalitet. Desuden kan en defekt højtrykspumpe medføre, at olien lækker internt, selv om dette ikke er særlig almindeligt.

Defekte VANOS-solenoider

Hver BMW E90-motor er udstyret med en variabel ventilstyring, som også kaldes VANOS. Selv om dette problem ikke er almindeligt, kan to solenoider, der betjener ventilstyringen, begynde at udvikle problemer, der skyldes olieslam. Som følge heraf fører det til problemer med at køre, at motorlampen tændes, og at der mangler et lavt drejningsmoment.

Heldigvis behøver du ikke at udskifte VANOS-solenoiderne, da rengøring er nok til at genoprette solenoiderne.

Ventildæksletpakning utæt

Et andet almindeligt problem, som du sandsynligvis vil opleve, mens du ejer en BMW E90, er en defekt ventildækseltætning. Efter at have været brugt i over lang tid kan ventildæksletætningen blive slidt, hvilket medfører, at der lækkes olie. Dette er normalt kendetegnet ved en stærk brændende lugt i bilens kabine.

Løse DISA-ventilklapper

Løse DISA-ventilklapper er kun almindelige på BMW E90-modeller med N52-motor, som f.eks. 325i-, 328i- og 330i-motorerne. Denne motor er udstyret med to DISA-klapper, der ændrer formen på indsugningsmanifolden. Efter at have været brugt i nogen tid kan disse klapper blive løse og ikke tætne ordentligt. Hvis de ikke udskiftes, kan de brække af og forårsage massive motorskader.

  Almindelige problemer med Mercedes S500

Raslende lyde

Mange BMW E90-ejere har også rapporteret om problemer med raslende lyde. Dette begynder normalt at ske, når de har tilbagelagt over 4.000 miles. En af hovedårsagerne til raslende lyde er det ekstreme slid mellem VANOS-akslen og cam gearet.

Defekt ratlås

Nogle E90-ejere har rapporteret, at nøglen ikke vil dreje, når de forsøger at starte bilen. I stedet lyser symbolet for rattelås på instrumentbrættet. Dette skyldes normalt en dårlig ratstamme eller computerproblemer.

FAQ

Hvad er den mest pålidelige BMW E90-model?

Den mest pålidelige BMW E90-model er BMW E90 328i-modellen fra 2009. Denne bil har haft færre problemer end andre BMW’er. Det skyldes, at den var udstyret med N52-motoren, som havde færre problemer og stadig er en af de mest pålidelige BMW-motorer nogensinde.

Hvad er den mindst pålidelige BMW E90-model?

Selv om hele E90 3-serie serien består af nogle af de mest pålidelige BMW-modeller nogensinde, er E90 335i den mindst pålidelige model. Det skyldes, at brugerne har registreret flere problemer end andre BMW E90-modeller. Alt i alt er det stadig en fremragende bil med fremragende funktioner.

Hvad er det høje kilometertal for BMW E90?

Da BMW E90 er en af de mest pålidelige BMW-modeller gennem tiderne, kan den få over 200.000 miles, hvis den vedligeholdes korrekt. Enhver BMW med over 250.000 miles anses dog for at have en høj kilometertæller, og BMW E90 er ikke en undtagelse.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt BMW?

Er BMW E90 dyr at vedligeholde?

BMW E90 er måske mere pålidelig end de fleste BMW-modeller, men udgifterne til vedligeholdelse er stadig høje. Sammenlignet med andre BMW’er er E90 dog ganske billigere at vedligeholde. Problemet er, at de fleste af de problemer, som BMW E90 står over for, er besværlige at håndtere, hvilket gør de samlede reparations- og vedligeholdelsesomkostninger høje.

Bottom line

Hvis du er på udkig efter en pålidelig BMW-serie, er BMW E90 det bedste valg. Desuden er bilen også komfortabel, kraftfuld, praktisk og yder en fremragende præstation. Den kommer dog også med nogle almindelige problemer såsom olielækager, defekte højtrykspumper, løse DISA-ventilklapper, raslende støj og meget mere.

Sammenlignet med andre BMW-modeller rapporterer BMW E90 færre problemer, hvilket gør den til en af de mest pålidelige BMW-sedaner på markedet. Ikke desto mindre kan det være ret besværligt og dyrt at løse de almindelige problemer, afhængigt af hvor den er placeret. Alt i alt er E90 en dejlig og pålidelig bil.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z