BMW E90 (3-serie Sedan) – Alt, hvad du behøver at vide

BMW E90 3-serie er en storslået sedan, som også er en af de mest pålidelige BMW-modeller på markedet. Men da E90 3-serie er forskelligartet, er det vigtigt at vide noget om den, før du køber den. I denne artikel vil vi diskutere alt, hvad du har brug for at vide om denne subkompakte bil.

Historien om BMW E90 3-serie E90 3-serien

BMW E90 blev produceret mellem 2005 og 2011. Den var en redesign af BMW E46 3-serie, som var en af de mest succesfulde BMW-biler fra slutningen af 90’erne og begyndelsen af 2000’erne. E46-chassiset blev anset for at være et af de mest pålidelige, og mange tvivlede på, om E90 kunne udfylde dens sko.

Overraskende nok klarede BMW E90-chassiset sig endda bedre og blev en af de bedst sælgende sedaner i USA. Da BMW startede produktionen af E90, fik den en masse kritik af 3-seriebilen, da baglygten var dårligt designet.

Desuden bestod BMW E90 3-serien af forskellige karrosserityper, der giver interesserede købere et udvalg at vælge imellem. E90 var en sedan, E91 var en sportsvogn, E92 en coupé, E93 var en cabriolet.

Funktioner af BMW E90 2009

Udseende

BMW E90 har flere varianter og motorvarianter, men vores fokus er på 2009 BMW E90-modellen. Som de fleste BMW-sedaner er 2009 E90 smukt designet med en lille nyregittergrill. Derudover leveres denne subkompakte bil med 16-tommer hjul med et BMW-logo.

Sammenlignet med sine konkurrenter er 2009 BMW E90 en af de flotteste biler i sin klasse. Den konkurrerer favorabelt med Mercedes-Benz E-Klasse-modellen fra 2008. Og når det kommer til interiøret, ser denne bil luksuriøs og rummelig ud. Desuden leveres den også som standard med kunstlædersædeindtræk.

  Hvilken BMW er bedst til drifting?

Bemærkelsesværdige funktioner i 2009 BMW E90 omfatter lædersæder, læderrat, sol-/månedtag, fjernbetjent motorstart og meget mere. Den har også ekstraudstyr, såsom trægrå interiørbeklædning, navigationssystem, fartpilot, elektrisk liftklap og meget mere.

BMW E90 er en subkompakt bil med plads til fem personer. Bilen har en akselafstand på 108,7 tommer, en længde på 178,2 tommer, en bredde på 71,5 tommer og en højde på 55,9 tommer. Så alt i alt er det en praktisk bil og fin til en familie på fem personer.

Ydeevne

BMW E90 fra 2009 er måske ikke den bil i sin klasse, der yder mest, men den er meget pålidelig og yder usædvanligt godt. Denne bil blev udstyret med en 3,0-liters inline-6-gasmotor, der yder op til 230 hk og 200 lb-ft drejningsmoment. Desuden kan den levere en maksimal hastighed på 130 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 6,9 sekunder.

Derudover leveres BMW E90 med enten 6-trins automatgear eller 6-trins manuel gearkasse. Derudover har den et baghjulstræk, som ikke er særlig fremragende, men bedre end forhjulssystemet, der ikke er lige så effektivt som RWD under de fleste omstændigheder.

Komfort og last

Som tidligere nævnt er 2009 BMW E90 en dejlig og komfortabel bil med plads til op til fem personer. I modsætning til sin forgænger, BMW E46, er denne enhed større både indvendigt og udvendigt. For eksempel er benpladsen foran 41,5 tommer og bagpå 34,6 tommer. Hovedhøjden foran er 38,5 tommer og baghøjden 37,5 tommer.

Ud over at have en rummelig kabine har BMW E90 også rigeligt med lastrum, da den har i alt 12 kubikfod. Sammenlignet med nutidens lastrum ser det middelmådigt ud, men det var mere end tilstrækkeligt før i tiden.

  BMW 4-serie Pålidelighed

Brændstofeffektivitet

BMW mangler måske, når det kommer til pålidelighed, men den er fremragende, når det kommer til brændstofeffektivitet. For eksempel har 2009 BMW E90 en EPA-rating på 18 mpg i byen, 28 mpg på motorvejen og en kombineret mpg på 23. Hvis du sammenligner dette med konkurrenternes biler, vil du opdage, at den er brændstofeffektiv.

Pris

Hvis du ønsker at købe en brugt BMW-model og få værdi for pengene, er BMW E90 et fremragende valg. Denne bil har en startpris på omkring 33.500 kroner, hvilket er fantastisk i betragtning af de funktioner, som den tilbyder.

FAQ

Er BMW E90 værd at købe?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du ønsker komfort, pålidelighed, luksus og rummelighed, så er den nye E90 en fremragende bil for dig. Men hvis du ønsker ydeevne, kraft og avanceret teknologi, skal du kigge væk.

Hvad er det høje kilometertal på BMW E90?

Inden du betaler dine hårdt tjente penge på en brugt BMW E90, er det afgørende at tjekke, hvor mange kilometer bilen har kørt. Hvis bilen har over 200.000 miles, så kan den blive endnu mere problematisk, efterhånden som den bliver ældre. Uanset hvad bør en brugt bil af høj kvalitet være godt vedligeholdt og serviceret for at holde længe.

Hvad er de almindelige problemer med BMW E90?

Hvis du har til hensigt at investere i BMW E90, er det også klogt at overveje nogle af de udfordringer, som du vil møde undervejs. Derfor er det vigtigt at kende til de almindelige problemer, som BMW E90 står over for. Nogle af disse omfatter olielækager, problemer med den elektriske vandpumpe, defekte ratlåse og meget mere.

  2022 BMW X5 VS Volvo XC90 - Hvilken er bedst?

Er BMW E90 en pålidelig bil?

BMW E90 er en meget pålidelig bil. Takket være dens pålidelige N52-motor, der udvikler færre problemer sammenlignet med andre BMW-motorer. Som følge heraf vil føreren bruge mindre på reparation og vedligeholdelse, hvilket har tendens til at være dyrt, når der er tale om BMW’er. Alt i alt er E90 en meget pålidelig bil.

Er BMW E90 en god daglig chauffør?

Ja, BMW E90 er en perfekt daglig chauffør. Det skyldes, at bilen ikke går i stykker ofte som andre BMW-modeller. Desuden er den mere brændstoføkonomisk og yder på et højt niveau. Og med dens store kabineplads vil dine børn eller venner få plads i bilen uden problemer. Desuden har den rigeligt med lastrum til ordentlig opbevaring.

Afsluttende tanker

BMW E90 3-serie E90 3-serie er en af de mest pålidelige subkompakte biler på markedet. BMW E90 blev redesignet i 2005 og har levet op til sin hype. Desuden er den rummelig, komfortabel, luksuriøs og præsterer ret godt. Den er også brændstoføkonomisk, men har også et par problemer at tage fat på. Alt i alt er det en af de bedst brugte BMW’er på markedet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z