BMW X5 – Alt, hvad du behøver at vide

BMW X5 er en af de bedste mellemstørrelse luksus-SUV’er på markedet. Denne bil kan prale af fremragende ydeevne og enestående håndtering. Den er også meget luksuriøs med high-end teknologiske funktioner. Desuden har den også et klasseførende infotainmentsystem og kan rumme op til syv passagerer.

På trods af at den har flere fantastiske funktioner, er det vigtigt at forstå både fordele og ulemper ved BMW X5, før man investerer i den. Vi har præsenteret alt, hvad du har brug for at vide om BMW X5, så du kan træffe en informeret beslutning.

Historien om BMW X5

BMW X5 er en mellemstørrelse luksus crossover SUV fremstillet af BMW. Denne bil fik sin debut i 1999 som E53-modellen. Desuden var det BMW’s første SUV, og den var udstyret med et firehjulstræk. Desuden har den første generation af modellen mulighed for enten at vælge en manuel eller automatisk gearkasse.

I øjeblikket er BMW X5 i sin 5. generation. Den første generation blev lavet mellem 2000 og 2006, den anden generation mellem 2007 og 2013, den tredje generation mellem 2014 og 2018, og den fjerde og nuværende generation startede i 2019 til i dag.

Funktioner af BMW X5

Udseende

BMW X5 er en flot bil med stilfulde funktioner, der adskiller den fra almindelige SUV’er. Takket være funktioner som en stor nyregittergrill, panoramaglas-soltag, store alufælge med BMW-mærke og adaptive LED-forlygter. Selv om de ser elegante ud, har Audi Q7 og Porsche Cayenne et mere adræt udseende end X5.

Med hensyn til interiørdesign og finish er BMW X5 i topklasse. Ikke desto mindre er den ikke bedre end Mercedes GLE, Audi RS Q8 eller Genesis GV80. Disse kommer med et lidt mere sofistikeret interiør end X5. Ikke desto mindre har den det bedste infotainmentsystem, og kun GLE har mere avanceret teknologi.

  Er brugte BMW'er pålidelige?

BMW X5 leveres med sæder på første, anden og tredje sæderække. Sæderne på første og anden række er meget komfortable og har plads til voksne uden problemer. Men det valgfrie sæde på tredje række er ret trangt og kun egnet til børn.

Interiøret i X5 er i topklasse med masser af luksuriøse funktioner. Nogle af disse funktioner omfatter opvarmede forsæder, automatisk klimaanlæg med to zoner, eljusterbare forsæder med hukommelse, et instrumentbræt i læder, en elektrisk bagklap bagtil og meget mere.

Ydeevne

BMW er populær for at tilbyde den ultimative køreoplevelse. BMW X5 er et sandt vidnesbyrd om dette ordsprog. Bilen er en af de bedste præstationer i sin klasse. Den er kraftigere end basismodellerne Mercedes-Benz GLE, Volvo XC90 og Genesis GV80.

BMW X5 har tre forskellige drivlinjer; sDrive40i/xDrive40i, xDrive45e og M50i. Basismodellerne er sDrive40i, som står for baghjulstræk, og xDrive40i, som står for firehjulstræk. xDrive45e er en plug-in hybrid, mens M50i er ydelsesvarianten.

Basismodellerne yder maksimalt 335 hk og et drejningsmoment på 331 lb-ft. De kan accelerere fra 0 til 60 på 4,8 sekunder og har en topfart på 151 mph. På den anden side leverer plug-in-hybridmodellen maksimalt 389 hk og 443 lb-ft drejningsmoment. Den kan bevæge sig fra 0 til 60 på 4,7 sekunder og har en topfart på 146 mph.

Mens BMW X5 M50i, som er ydelsesmodellen, yder maksimalt 523 hk og 553 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder. Det er hurtigere end mange af dens konkurrenter.

  Er BMW X6 en pålidelig bil?

Bemærk, at alle tre drivlinjer er udstyret med 8-trins automatgear og et firehjulstrækssystem.

Komfort og lastrum

Hvis du ønsker en luksuriøs mellemstor crossover-SUV, er BMW X5 et fremragende valg. Den er meget rummelig med masser af lastrum. Den eneste bil, der kan konkurrere med den med hensyn til rummelighed og komfort, er Mercedes GLE, som har lignende specifikationer.

BMW X5 leveres med en mulighed for tredje række, som er noget trang og kun egnet til børn.

Brændstofeffektivitet

BMW X5 er en af de mest brændstoføkonomiske biler i sin klasse. Med sin inline-seks-motor går denne bil hoved mod hoved med den firecylindrede Mercedes GLE og den firecylindrede Audi Q7. Den har en EPA-rating på 21 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen og en kombineret 23 mpg.

Sikkerhed

Det er også en af de sikreste biler på markedet, selv om Mercedes GLE har lidt mere avancerede sikkerhedsfunktioner. Denne enhed kan prale af automatisk nødbremsning, vognbaneadvarsel og overvågning af blinde vinkler med cross-traffic alert som standard.

Pris

Prisen på BMW X5 er næsten den samme som dens nærmeste konkurrent, Mercedes GLE-klassen. Basisversionen af BMW X5 koster 60.600 dollars, mens basisversionen af Mercedes-Benz GLE-klassen koster 57.000 dollars. Så X5 er dyr med få kroner. Men når det kommer til reparation og vedligeholdelse, er GLE langt billigere.

FAQ

Er BMW X5 en god investering?

BMW X5 kan være en god investering, hvis du ønsker en kraftfuld, sikker, luksuriøs, komfortabel og rummelig mid-size luksus crossover SUV. Men hvis du er på udkig efter en mere pålidelig mellemstor SUV med et stilfuldt og luksuriøst interiør, er BMW X5 ikke noget for dig.

  Bedste brugte BMW hatchback

Er BMW X5 en pålidelig bil?

Det afhænger af årgang og model. Ikke desto mindre kommer denne bil med en masse problemer sammenlignet med sine konkurrenter. Derfor rangerer den lidt under gennemsnittet med hensyn til pålidelighed. Oven i købet er de fleste modelår ikke pålidelige, og kun nogle få er pålidelige. Så den er upålidelig.

Hvad er de almindelige problemer med BMW X5?

BMW X5 er måske nok en kraftfuld og luksuriøs mid-size SUV, men den kommer med et væld af problemer. Disse omfatter motoroverophedning, motorstop, motorfejl, slid på dørhåndtag, tab af bremsekraft, knirkende bagklap og meget mere.

Mere om BMW X5 problemer.

Konklusion

Generelt er BMW X5 en af de bedste mellemstørrelse luksus-SUV’er til pengene. Den er kraftfuld, rummelig, sjov at køre, sikker og med meget avancerede funktioner. Den er også kraftfuld, og kun få konkurrenter slår den, f.eks. Audi Q7 og Porsche Cayenne.

Selv om denne SUV har mange positive egenskaber, er det også den mindst pålidelige BMW-model på markedet. Alt i alt præsterer den usædvanligt godt og giver værdi for pengene.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z