Almindelige problemer med BMW iX3

BMW ix3 er i øjeblikket den bedst sælgende BMW fuldt elektriske bil. På samme måde er det den BMW med de fleste klager i løbet af det seneste år. På grund af dette er det værd at kende nogle af de problemer, som interesserede købere vil stå over for med denne fremragende fuldt elektriske kompakte SUV.

Nogle af de almindelige problemer, som BMW ix3-ejere skal forvente at opleve, er strømbatterifejl, skader på transmissionssystemet, motorfejllys tændt, elektriske fejl og bremsesvigt. Bemærk, at de fleste af disse problemer er blevet tilbagekaldt og udbedret af BMW.

Hvad er de almindelige problemer med BMW ix3?

Strømbatteri fejl

Strømbatterisvigt er det mest almindelige problem, som BMW ix3-ejere har oplevet. BMW har endda været nødt til at tilbagekalde nogle biler for at afhjælpe problemet. Tilbagekaldelsen skyldtes primært et dårligt svejsearbejde på batteripolerne. Som følge heraf forårsagede fejlen afvigelser mellem de faktiske og målte værdier for spænding/temperatur.

Dette problem var vedvarende på bestemte BMW ix3-modeller. Det skete, fordi bilen, når afvigelsesværdien oversteg den forudindstillede sikkerhedsværdi, aktiverede batterisystemets beskyttelsestilstand mod strømsvigt, hvilket igen udløste fejlkoder og alarmmeldinger.

På grund af disse ændringer afbrydes strømforsyningsbatteriets output og forårsager strømsvigt, mens bilen kører. Bemærk, at BMW allerede har tilbagekaldt 1.974 BMW ix3-biler med dette problem, så de gratis kan udskifte de strømbatterimoduler med svejsefejl.

Motorfejllyset er tændt

Et andet almindeligt problem med BMW ix3 er, at motorfejllyset tændes. Dette skyldes en tilfældig softwarefejl. Så hvis der sker en alvorlig ulykke, kan overspænding føre til, at kontrolenheder bliver beskadiget, hvis der sker en alvorlig ulykke. På grund af dette kan du se, at motorfejllyset tændes, indtil problemet er rettet.

  BMW X6 Pålidelighed

Ud over at motorfejllyset tændes, kan overspænding også forårsage fejl i din bil ved automatiske nødopkald, advarselslamper og køretøjsbelysning.

Skader på transmissionssystemet

Dette er et andet almindeligt problem med BMW ix3. Mange brugere har rapporteret, at fejl i transmissionssystemet vises og alarmeres af displayet. Når dette sker, vil bilen ikke køre eller oplade, og appen vil angive, at den ikke kan oplades.

Bremsefejl i bremsesystemet

Før du konkluderer, at din BMW ix3 har et bremseproblem, er det vigtigt at skelne mellem normal bremsestøj og unormal bremsestøj. En normal bremsestøj skal kunne høres, når du bremser, og den påvirker ikke bilens sikkerhed på nogen måde.

Tværtimod kan en unormal bremsning eller en bremsefejl give en enkelt stødlyd ved start af bilen eller bremsning. Dette sker normalt, hvis bremsedelene er løse, eller hvis bremsecylinderens styrestiftspænding er meget stor.

Hvis du oplever unormal bremselyd på grund af bremsesvigt i bremsesystemet, skal du muligvis tage din bil til et BMW-servicecenter for at få stillet en diagnose.

Elektriske fejl

Selv om elektriske fejl er almindelige i BMW-modeller, er dette helt anderledes. Den elektriske fejl på BMW ix3 skyldes en tilfældig softwarefejl. Og som tidligere nævnt kan det, hvis der sker en alvorlig ulykke, beskadige dele af det elektriske 12V-system, hvilket vil medføre elektriske fejl i bilen.

Hovedskyldneren bag dette problem er sensorsignalet i det elektroniske styresystem. Hvis det har et problem, vil det også påvirke transmissionssystemet. Dette problem kan dog løses midlertidigt ved at genstarte bilen flere gange. Alternativt kan du køre bilen langsomt og i limp mode.

  Almindelige problemer med Mercedes GL450

Desuden tilbyder BMW gratis reparationsservice til biler med dette problem, så længe bilen stadig er under garantiperioden. Men på grund af eftersalgssystemet elbiler erfaring, kan du være nødt til at vente i en lang periode, før problemet kan løses.

FAQ

Er BMW ix3 pålidelig?

Ja, BMW ix3 er mere pålidelig end de fleste af sine konkurrenter. Den blev rangeret som 21 ud af 29 luksusbiler, hvilket er enestående. Oven i købet rangerede den endnu højere end sin benzinmodpart, hvilket er en endnu mere imponerende bedrift.

Hvilken BMW ix3 bør du undgå?

I øjeblikket kommer BMW ix3 kun med to trims. Disse er premier edition og premier edition pro. Begge disse biler er exceptionelle og har oplevet de samme problemer. Du skal blot sikre dig, at den BMW ix3, du køber, har fået løst sine problemer i forbindelse med tilbagekaldelsen, da reparationerne er gratis.

Hvad er et højt kilometertal for en BMW ix3?

Da BMW ix3 stadig er ny på markedet, vil det være ret udfordrende at afgøre, hvor mange kilometer der er højt på den. Uanset hvad har de fleste elbiler en batterilevetid på omkring 10 til 20 år. Så over 100.000 miles bør være et højt kilometertal for en BMW ix3.

Er BMW ix3 billig at vedligeholde?

Sammenlignet med BMW X3 er denne bil billigere at vedligeholde. Det skyldes, at du ikke behøver at fylde bilen op på tankstationen, og det er billigere at lade den op. Desuden går den ikke i stykker ofte som sin benzinmodpart, hvilket betyder, at du vil bruge mindre på reparationer og vedligeholdelse. Ikke desto mindre er delene stadig dyre.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Hvilken er bedst?

Er BMW ix3 fuldt elektrisk?

Ja, BMW ix3 er fuldt elektrisk. BMW ix3 ligner måske BMW X3, men det er ikke en benzindrevet bil. Tværtimod kører den på et 80 kWh-batteri og yder op til 282 hk ved hjælp af den bagmonterede elmotor. Den kommer også med en fremragende rækkevidde på op til 285 miles.

Konklusion

Generelt set er BMW ix3 en fremragende kompakt SUV med en fremragende rækkevidde og rimelige præstationer. Den er også rummelig, luksuriøs og praktisk. Ikke desto mindre har denne bil nogle problemer, som du bør forvente, såsom batterisvigt, elektriske fejl, motorfejllys tændt, skader på transmissionssystemet og bremsesvigt.

Bortset fra disse udfordringer er BMW ix3 en fremragende bil for folk, der ønsker at skåne miljøet og spare på brændstof.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z