Almindelige problemer med Mercedes W212

Nogle gange behøver du ikke at købe det nyeste og bedste for at nyde det, som et bestemt firma har at tilbyde, og W212 Mercedes E-Klasse er netop det. W212 var i produktion mellem 2009 og 2016, og den var en komplet redesign i forhold til den dengang udgående W211 E-klasse (2002-2009).

W212 har et mere moderne udseende ydre pakket med et teknologiorienteret interiør, der stadig ser og føles luksuriøst ud. Nogle mekanikere og Benz-entusiaster mener, at W212 også er en af de mest pålidelige moderne Mercedes-sedaner, mens nogle tør sige, at W212 er lige så velbygget som den legendariske W124.

Uanset hvad, er ingen bil perfekt, og W212-generationen af E-klassen var kendt for at lide af problemer såsom utætheder i servostyring, problemer med baghjulsaffjedring, brændstoflækager, vandpumpeproblemer og visse skader på polstring og sæder. W212’eren er nu næsten 20 år gammel, så du vil sandsynligvis opleve et problem her og der.

W212 rocker måske ikke din båd, hvad angår design, fordi den ser lidt for seniorvenlig ud, især sammenlignet med Audi C7 og BMW F10. Alt i alt er W212 den mest komfortable af dem alle og potentielt endda den mest pålidelige.

Servostyring lækker

Det sted, hvor styringspumpen møder væskeledningen, er tilbøjeligt til at revne efter et stykke tid, hvilket betyder, at du kan opleve lækager i servostyringen netop fra dette sted. Den nemmeste måde at opdage dette problem på er at lytte efter en mærkelig lyd, der kommer fra nærheden af styringspumpen.

Det er ikke så dyrt at løse dette problem, men nogle gange er det nødvendigt med en helt ny styringspumpe, og det kan nemt koste dig et par hundrede dollars. Alt i alt starter dette problem langsomt, så sørg for at lytte efter hvinende lyde, der kommer fra bilens forende.

  Bedste måde at rengøre Mercedes-lædersæder på

Problemer med baghjulsaffjedring

W212 fås enten med traditionelle spiraler eller det Mercedes Benz-mærkede AIRMATIC-luftophængssystem. De ikke-AIRMATIC-versioner er kendt for nogle gange at have problemer med niveau-sensorerne i baghjulsophænget, hvilket kan resultere i en stigning i kontakttrykket.

Dem med AIRMATIC-systemet nyder en mere komfortabel kørsel, men AIRMATIC-systemet kræver konstant vedligeholdelse for at fungere optimalt. AIRMATIC er undertiden kendt for at synke til den ene eller den anden side, hvis der er en lækage på grund af slidte luftledninger.

Brændstoflækager

Hvis du fornemmer en stærk gaslugt, når du nærmer dig din W212, lider du måske af en brændstoflækage. Disse kan nemmere fornemmes lige efter at have tanket bilen op. De fleste brændstoflækager i forbindelse med W212 er placeret nær brændstoffilteret, hvilket betyder, at brændstoffet potentielt kan lække ud i større mængder.

Talrige ejere klager over brændstoflækager på nettet, og det er der en god grund til, for en brændstoflækage kan føre til mere katastrofale problemer senere hen. Hvis du fornemmer en stærk benzinlugt, skal du sørge for at tage din bil til en erfaren mekaniker for ikke at skabe flere problemer.

Problemer med vandpumpen

Mange mekanikere derude mener, at et vandpumpeproblem er det mest almindelige problem i forbindelse med W212, som har tendens til at føre til overophedning, en løs vandskive eller endog damp, der kommer ud af køleren. Dette er ikke et lille problem, så sørg for at tage din bil ind til service, hvis du fornemmer, at din bil overopheder.

  Har Audi-biler mange problemer?

Du kan muligvis fortsætte med at køre din bil, selv om du oplever problemer med vandpumpen, ved blot at fylde tanken op, når det er nødvendigt. Dette giver dog kun mening som en kortsigtet løsning, hvis problemerne ikke er for alvorlige.

Skader på polstring og sæder

Alle Mercedes-modeller er bygget med de fineste materialer, herunder læder af høj kvalitet, træbeklædning i fuldkorn, aluminium og pianosort plastik af høj kvalitet. Sæderne i W212 er dog kendt for at revne efter et stykke tid, især den nederste del.

Resten af betrækket er kendt for at falme, hvis bilen har stået i solen i et stykke tid. Selv om det læder, Mercedes bruger, er blødt og ser godt ud, er det tilbøjeligt til at misfarve efter et stykke tid, især hvis du vælger en lysere farve.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W212 en god bil at købe?

Mercedes W212 er bestemt en god bil at købe, hvis du er på markedet for en forholdsvis overkommelig, men raffineret og pålidelig mid-size executive sedan. Audi C7 ser måske lidt pænere ud takket være et nyere design, mens F10 BMW måske er lidt mere sportslig at køre, men ingen af disse to tilbyder samme komfort som W212.

Som sådan skal du sørge for at finde en med ikke så mange kilometer på uret, hvis du vil høste de fleste fordele. W212 er en nedkølet, komplet pakketype af en bil, der tilbyder overlegen komfort og støjisolering, og derfor bør den overvejes, hvis du er på markedet for en sådan bil.

  Almindelige problemer med Mercedes 190E (W201)

Er Mercedes W212 pålidelig?

W212 Mercedes Benz E-Klasse synes at tilbyde anstændige pålidelighedsresultater generelt, men de redesignede W212-modeller (2014-2016) synes at være det bedste valg af alle. Alt i alt er W212 en ret pålidelig bil og en af de mest pålidelige moderne E-Klasse generationer af moderne tiders E-Klasse.

Nogle siger, at W212 er lige så pålidelig som W124, men det vil næppe nogensinde være tilfældet, fordi W124 ikke er nær så kompleks som W212.

Er Mercedes W212 sikker?

NHTSA belønnede W212 med 4 ud af 5 stjerner, hvilket betyder, at W212 faktisk er en sikker bil. W212 blev designet og bygget i den moderne tidsalder, hvilket betyder, at den nyder godt af mange aktive softwaresikkerhedsfunktioner, især i de omdesignede modeller.

Alt i alt er W212 en fantastisk bil, der bør holde dig, din familie og din hund sikre i de fleste situationer. Sørg dog for altid at holde et følsomt øje med alt, hvad der foregår omkring dig, for selv de sikreste biler derude er kun lige så sikre som dine køremanerer.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z