Mercedes GL450 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes GL-klassen er en luksus-SUV i fuld størrelse fra Mercedes, der kan rumme op til syv passagerer, en hund eller to og en masse bagage. GL-klassen, eller den nu omdøbte GLS-Klasse Mercedes SUV, er rettet mod dem, der ønsker at maksimere plads og anvendelighed uden at ofre komfort, luksus og teknologi.

Den første generation af GL (X164) var i produktion mellem 2006 og 2012, og den blev senere erstattet af X166-generationen. X166 var i produktion mellem 2012 og 2019 og blev senere erstattet af GLS-Klassen som den nye Mercedes full-size luksus familie-SUV i luksusklassen.

Designmæssigt ligner X164 lidt en forøget version af mellemklassen ML, hvilket betyder, at den ser aggressiv, utilitaristisk og stilfuld ud. X166 ser lidt mere speciel ud takket være Mercedes’ nye forlygteteknologi, et mere pålideligt chassis og meget mere teknologi.

GL450 bruger en 8-cylindret motor, hvilket betyder, at den er placeret helt i toppen af Mercedes’ SUV-linjeup. Den tilbyder en overflod af plads, op til syv sæder og masser af lastrum. Værdimæssigt giver GL god værdi, men den koster dog en del penge at vedligeholde.

Mercedes GL450 – Drivlinjen

Den første generation af GL450 bruger en 4,7L V8-motor, der giver 335 og 339 lb-ft drejningsmoment. Den leveres udelukkende med Mercedes 7G-Tronic automatgear. Denne motor er kendt for sin trækkraft og ubesværet ydeevne uden at ofre smidighed raffinement.

Den 2. generation af GL450 bruger den samme motor, men kraften er øget til 362 hk og 406 lb-punkts drejningsmoment. Denne GL450 bruger en nyere, mere raffineret og effektiv transmission kaldet 9G Tronic-automatgearkassen.

GL450 er GL-klassen på indgangsniveau, men den tilbyder mere end nok trækkraft til de fleste. 450-modellen er også den mest effektive af slagsen, for begge disse GL450-modeller kan give et anstændigt resultat på 18-22MPG kombineret.

  Bedste lille Mercedes sedan

Mercedes GL450 – Design og chassis

Som nævnt i begyndelsen låner den første generation af GL450 sine designkendetegn fra den mellemstore ML-klasse. Det gør X164 ret aggressivt udseende med markante skuldre og en ret dominerende frontgrill. Kørehøjden er øget, men GL450 er ikke en helt igennem offroad-bil.

Den anden generation af GL450 har et mere moderne design takket være en helt ny kølergrill, nye LED multibeam-forlygter og en slankere silhuet. X166 ser ikke lige så aggressiv ud som X164, men den ser stadig imponerende ud for de fleste mennesker.

Chassiset og affjedringen i GL450 er primært skræddersyet til komfort og cruising. Karrosseriet har en tendens til at rulle en del, og hvis du kombinerer det med et højt tyngdepunkt og masser af vægt, vil du straks indse, at GL450 er en komfortabel SUV og intet andet.

Mercedes GL450 – Pålidelighed og almindelige problemer

Begge generationer af GL450 anses for at være pålidelige, men X166 er meget mere pålidelig end X164. Begge koster mange penge at vedligeholde, og korrekt vedligeholdelse er en nødvendighed, uden det vil disse SUV’er ikke kunne holde længe.

Uanset hvad, er de mest almindelige problemer, som disse SUV’er har tendens til at opleve, elektriske problemer, problemer med affjedring (især hvis de er udstyret med AIRMATIC-affjedring, den frygtede Takata-tilbagekaldelse i forbindelse med Airbag-problemer, motorproblemer og potentielle problemer med servostyringssystemet.

Mercedes GL450 – Værdi og funktionalitet

Du kan finde en meget brugt X164 GL450 med et højt kilometertal for omkring 10.000 USD. Det er ikke dem, du bør kigge efter, da de har en tendens til at være dyre at vedligeholde, selv om den oprindelige brugtpris virker fristende. Du bør bruge omkring 17k-$20k på en GL450 af første generation, hvis du vil have et relativt anstændigt eksemplar.

  Hvilken er den bedste Mercedes-motor?

Anden generation af GL450 kan fås for omkring 15.000 $ i den allersidste ende, mens de bedste X166 GL450-eksemplarer koster omkring 40.000 $ og derover. Du bør bruge mindst 27-32.000 dollars på en af disse, hvis du vil have et anstændigt eksemplar med ikke for mange kilometer på uret.

Rent praktisk er begge generationer af GL’eren bedre end alle andre Mercedes SUV’er derude. De tilbyder masser af plads, masser af rum og opbevaringsenheder, samtidig med at de tilbyder et fantastisk udsyn hele vejen rundt. De er designet med henblik på familiebrug, hvilket betyder, at det stadig er enormt gode familiebiler.

FAQ sektion

Skal jeg købe en Mercedes GL450?

Det afhænger af, hvor meget du er villig til at bruge på en ny bil, og om du overhovedet har brug for en så stor bil som GL. Du skal også huske på, at disse brugte luksus-SUV’er i fuld størrelse har en tendens til at koste ret mange penge at vedligeholde, hvilket du skal gøre, hvis du ønsker, at den skal holde.

Alt i alt er GL450 en fantastisk bil til familier, da den tilbyder masser af plads, samtidig med at den er en rigtig sikker bil. Den 4,7L V8 er mere end rigeligt for de fleste, og GL63 stormende V8-model er ikke rigtig nødvendig for sådan en ikke-dynamisk bil.

Er GL450 sikker?

Da de fleste SUV’er i GL- og GLC-klassen bliver købt af større familier, skal GL være sikker for overhovedet at kunne sælge. Derfor har Mercedes gjort sig store anstrengelser for at sikre, at GL opfylder alle moderne sikkerhedsstandarder.

  Hvilken Mercedes har en tredje række?

Den første X164-generation af GL450 er sikker, men den mangler mange af de moderne softwares sikkerhedsfunktioner. Den frygtede Takata-tilbagekaldelse gjorde disse relativt usikre med hensyn til airbags, så sørg for at kontrollere, om den model, du kigger på, er fri for disse problemer. Anden generation af GL450 er dog meget mere sikker uanset udstyrsniveau.

Er GL450 en god terrængående bil?

Alle generationer af GL450 kan klare sig selv, når det gælder mild og moderat terrænkørsel, men de er ikke terrænkørende SUV’er, slet ikke. De er alt for tunge, for lange og for store. Det betyder, at de primært er designet til vejbrug.

Uanset hvad, så burde GL450 være tilstrækkeligt for 99 % af folk, men hvis du ønsker en mere seriøs Mercedes off-roader, bør du fokusere din opmærksomhed på G-klasse SUV’en.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z