Mercedes C250 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes C250 var i produktion mellem 2012 og 2015, hvilket betyder, at Mercedes 250-motoren fås både i den sene W204-generation og den tidlige W205 C-klasse-generation. Denne luksus Mercedes kompakt sedan er stadig populær på brugtmarkedet over hele verden, men der er et par ting, du bør vide om den.

C250 bruger en 4-cylindret turbomotor med op mod 200 hk, hvilket gør den passende til en sådan størrelse. Designmæssigt ser W204 aggressiv og dominerende ud, især i AMG-form, mens ikke-AMG-modellerne ser meget mere afdæmpede og luksuriøse ud, især i sedan-form.

C250 er ikke den mest pålidelige Mercedes C-Klasse-model, og derfor var den kun tilgængelig i nogle få modelår. C250 har tendens til at opleve problemer med motoren, airbaggene, elektronikken og styresystemet.

C250 har mistet en del i værdi gennem årene, hvilket betyder, at de tidlige W204 C250’ere nu kan fås til en attraktiv rabat, mens de senere modeller stadig er dyre og tæt på den nye generation. Praktisk set tilbyder C250 plads, som du kan forvente af en kompakt Mercedes-sedan.

Mercedes C250 – Kraftværket

W204 C250 bruger en 1,8L 4-cylindret 4-cylindret turbo-motor med direkte indsprøjtning med 204 hk og 228 lb-punkts drejningsmoment. W204’eren leveres med baghjulstræk og en 7-trins 7G-Tronic automatgearkasse. W204 C250 kan levere op til 37MPG takket være Mercedes’ egen Blue Efficiency-teknologi.

Senere C250-modeller anvender en 2,0L 4-cylindret motor med 4-cylindrede linjer, der yder 211 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Kraften overføres også til baghjulene via en 7G-Tronic automatgearkasse. Mercedes siger, at C250 kan levere op til 44MPG.

  Hvad er billigere at vedligeholde, BMW eller Mercedes?

Begge disse motorer er rigeligt kraftige for C-Klasse chassiset, samtidig med at de er sofistikerede, effektive og støjsvage. 7G-Tronic er også smidig og effektiv, hvilket betyder, at køreoplevelsen i C250 er, som man forventer, at en Mercedes skal tilbyde.

Mercedes C250 – Design og chassis

W204 C250 ser meget mere aggressiv og tillidsvækkende ud, især hvis den er udstyret med AMG-pakken og hvis den er i coupéudgave. W204 Coupé AMG C250 er langt den mest aggressivt udseende C250-model af dem alle, mens en W204 sedan med en ikke-AMG-pakke er den mest afdæmpede.

Senere C250-modeller repræsenterer et stort spring, når det gælder sofistikeret design, da de inkorporerer mange high-end komponenter, som typisk var forbeholdt Mercedes-modeller i den højere ende. W205 C250 ser slankere og mere på linje med S-klassen end med E-klassen ud, og det er faktisk derfor, at så mange elsker den.

C250 er designet til at være komfortabel på vejen, hvilket betyder, at du bør være mere end tilfreds med den måde, C250 kører på. Hvis du vælger AMG-pakken, vil du straks bemærke en mere fokuseret affjedring og chassis-tuning, som gør C250 meget mere dynamisk og sjov at køre.

Mercedes C250 pålidelighed og potentielle problemer

Mercedes C250 er ikke den mest pålidelige Mercedes C-Klasse model, fordi den er plaget af flere motorrelaterede problemer såsom problemer med spændingsenheder, timingkædeproblemer og olielækageproblemer. C250-problemerne omfatter også problemer med styresystemet, elektriske problemer og airbagproblemer.

Airbagproblemerne er et ret velkendt problem for Mercedes-modeller fra denne æra på grund af den frygtede Takata-tilbagekaldelse. Nogle C250-problemer er kendt for at koste mange penge at reparere, hvilket er noget, du skal holde øje med, hvis du er interesseret i at købe en.

  Er Mercedes SLK en pige bil?

Mercedes C250 værdi og praktisk anvendelighed

Værdierne på Mercedes C250 er over det hele, hvilket betyder, at du kan købe en for så lidt som 15.000 dollars, mens de dyrere C250-modeller har tendens til at gå for omkring 30.000 dollars. Disse prisforskelle er for det meste forbundet med AMG-pakker, luksuspakker, den generelle stand og kilometertal.

Praktisk set er C250 det, man forventer af en kompakt Mercedes luksus-sedan. Den er mere end rigeligt til 4 voksne passagerer, mens 5 personer måske er lidt trangt. Hvis du vælger coupéen, får du en meget strammere kabine og en generelt mere fokuseret køreoplevelse.

FAQ-afsnit

Er Mercedes C250 en sikker bil?

Mercedes C250 er bestemt en sikker bil, både fordi den bruger avancerede crash-crumple-zoner, og fordi den er udstyret med mange topmoderne sikkerhedsfunktioner. Det er også værd at nævne, at sikkerhedsniveauet afhænger af de muligheder, du vælger, så sørg for at holde øje med disse, hvis du vil maksimere din sikkerhed.

Coupé og sedan er lige så sikre, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om sikkerheden med nogen af dem. Selv den sikreste bil på planeten kan ikke erstatte en udpeget og kontrolleret chauffør, så sørg for altid at være opmærksom på vejen.

Skal jeg købe en Mercedes C250?

Mercedes C250 er ikke den mest pålidelige Mercedes-sedan, men den er et underholdende perspektiv, fordi den fås i en række forskellige udstyrsniveauer og enten som coupé eller sedan. Hvis det lykkes dig at finde en til en nedsat pris, med ikke for mange kilometer på uret og med al den nødvendige servicehistorik, så giver det mening at overveje en.

  Hvad er den bedste Mercedes til gaderace?

Du skal dog være opmærksom på, at C250 koster mange penge at vedligeholde, og at nogle reparationsomkostninger har en tendens til at overstige dette bilsegment. Det hele afhænger af, hvilken model du kigger på, og om den pågældende model er velholdt.

Er coupé C250 bedre end sedan?

Som tidligere nævnt fås C250 enten som coupé eller sedan. Sedanen C250 tilbyder mere siddeplads, mere lastrum og to døre mere. Coupé C250 kører en smule lavere, og den føles mere fokuseret og sporty.

C250 fås faktisk også som cabriolet og stationcar, hvilket betyder, at du bør kunne finde en C250, der passer perfekt til dine behov.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z