Mercedes C240 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes C240 var i produktion mellem 2001 og 2007, og i den periode lykkedes det Mercedes at sælge et ton af dem. C240 kommer med en 2,2L V6 med 170 hk, hvilket er et ret anstændigt tal for en kompakt luksus-sedan fra 2000’erne.

C240 kommer med baghjulstræk og enten en 5-trins automatgear eller en 6-trins manuel gearkasse. Designmæssigt ligner C240 enhver anden Mercedes fra den tid, hvilket betyder, at den ser stilfuld, men relativt gammeldags ud i dag.

C240 er faktisk en pålidelig bil, men mange ejere klagede over airbagproblemer, elektriske problemer, utætheder, problemer med motorremme og remskiver samt generel træthed og slitage af trim. Hvis du vedligeholder C240 korrekt, kan du dog sandsynligvis presse et par hundrede tusinde kilometer ud af den.

Værdimæssigt er C240 nu stjerneklar, da du er i stand til at købe et anstændigt eksemplar for et sted mellem 5.000 og 8.000 dollars. Det er også en ret praktisk bil, der kan transportere op til fire voksne personer med al deres bagage uden problemer.

Mercedes C240 – Drivlinjen

C240 blev først introduceret i 2001, og mange mennesker var hurtige til at købe den. En af grundene til, at C240 var så populær, er, at den kommer med en ret potent motor i betragtning af dens størrelse og markedspositionering. V6’eren, der findes i C240, er smidig og raffineret, hvilket passer til en bil med et trepunktet stjernemærke.

De 170 hk og 177 lb-punkts drejningsmoment er perfekt til C240-chassiset. Motoren er primært tunet med henblik på komfort og jævn lineær acceleration, hvilket betyder, at den ikke er rykkeragtig eller vanskelig at køre. Den 5-trins automatgearkasse passer også godt til 2,2 V6’eren, fordi den er lige så raffineret og sofistikeret.

  Er en Mercedes GLA en god bil?

I den periode tilbød Mercedes ikke 4MATIC-firehjulstræk til mindre modeller som C-Klassen, hvilket betyder, at C240 udelukkende er en baghjulstrukket bil. Der var også en manuel gearkasse til rådighed, men denne var mere populær i Tyskland og resten af Europa.

C240 giver omkring 24 MPG kombineret, hvilket er anstændigt selv efter nutidens standarder. Alt i alt er C240’s drivlinje både raffineret og smidig, men den begejstrer dig ikke på nogen måde.

Mercedes C240 – Design og chassis

C240’s design er helt på linje med E-Klassen fra den tid, hvilket betyder, at den ligner E-Klassen, men er lidt mere kompakt. Det er en god ting, når du ville købe C-Klassen, men ikke det bedste, hvis du ville købe E-klassen.

Interiørmæssigt ser C240 godt ud selv efter nutidens standarder, da den byder på en hel del teknologi såsom sædevarme, digital A/C, navigation og et ret godt stereoanlæg. Med hensyn til chassis og affjedring er C240 en luksusbil, og den kører som en luksusbil.

Det betyder, at C240 ikke er skabt til weekendens canyon crushere, da den slet ikke tilbyder et spilbart chassis. C240 kører lidt ligesom den nuværende C-klasse gør, hvilket betyder, at den ikke forsøger at være sportslig, men fokuserer på smidighed og luksus.

Mercedes C240 – Pålidelighed og potentielle problemer

Som nævnt i begyndelsen kan C240 holde flere hundrede tusinde kilometer, hvis du passer ordentligt på den. Det betyder, at du konstant skal foretage al vedligeholdelse som f.eks. kontrol og udskiftning af alle væsker, udskiftning af tændrør og filtre.

  Mercedes vs BMW pålidelighed, hvilken er mest pålidelig?

C240 har dog sin del af problemer, og de mest almindelige er forbundet med airbags, motorremme og remskiver, motorkøling, utætheder, elektriske problemer og generel slitage af interiøret. Problemet med airbaggen er relativt almindeligt, og det peger normalt på for følsomme sensorer til udløsning af airbaggen.

Elektriske problemer omfatter problemer med udvendig belysning, elektrisk soltag, problemer med elektriske vinduer, indvendige gadgets og tilbehør. Indvendig slitage og misfarvning er også almindelige problemer, især for biler med lysere indvendige farver.

Mercedes C240 – Værdi og funktionalitet

En anstændig C240 kommer til at koste dig mellem 5.000 og 8.000 dollars, hvilket faktisk er en billig pris. Dette skyldes, at der er mange C240’ere rundt omkring, og ingen er egentlig så begejstrede for dem. Selvfølgelig kører de pænt, og de er i stand til at holde længe, men de ryster ikke nogen fjer på nogen måde i nogen form eller form.

Praktisk set er C240’eren anstændig, komfortabel og i stand til at pakke 3 af dine venner og en anseelig del af deres bagage. Bagsæderne kan også foldes ned for at skabe endnu mere plads, og det er nemt at montere en babystol i anden sæderække på grund af de vidtåbne døre og tilgængelige Isofix-monteringspunkter.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes C240?

Hvis du kan lide bilen og gerne vil have den, bør du faktisk købe en, da den ikke er så dyr, men alligevel kører den ret godt, selv efter nutidens standarder. Du skal dog ikke gå ud og forvente, at du vil købe en hurtig bil eller en bil, der kan lide at tage sving hurtigt.

  Almindelige problemer med Mercedes W126

C240 kører ret seniorvenligt, hvilket betyder, at den er let for dig, og det eneste du vil gøre, mens du kører i C240, er at læne dig tilbage og slappe af.

Er C240 en sikker bil?

Mercedes C240 er faktisk en sikker bil, men ikke efter nutidens standarder. Bilers sikkerhedsstandarder er steget voldsomt i de seneste 10 år på grund af mange aktive sikkerhedsfunktioner, men de fleste biler fra begyndelsen af 2000’erne er kun udstyret med de mest grundlæggende softwaresikkerhedssystemer som f.eks. parkeringssensorer.

Alt i alt er C240 sikker, da den anvender masser af airbags og smart designede krøllezoner, der skal holde dig i sikkerhed i tilfælde af en kollision.

Hvad er forskellen mellem C240 og 2022 C-Klasse?

Alt er anderledes, da der er 20 års forskning og udvikling mellem disse biler. C240 er en bil fra en anden tidsalder, mens C-Klasse 2022 ligner en bil fra 2050. Den enorme udvikling, som bilerne har gennemgået i de sidste 20 år, er forbløffende, og det kan man se ret tydeligt, hvis man sammenligner den nye C-klasse med C240.

C240 er dog en smule mere taktil og tilfredsstillende at interagere med end den nye C-klasse. Den nye C-Klasse er så rumagtig, at den lidt mister Mercedes-bankboks-køreoplevelsen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z