Er Ford B Max en god bil?

Ford B Max

Ford B Max er en kompakt MPV med skydedøre og mangel på B-stolper. Derfor er det en dejlig og enkel bil at køre og have det sjovt med. Men er Ford B Max en god bil?

Det afhænger af, hvad du leder efter i en bil. Ford B Max er en god bil for folk, der ønsker en pålidelig, økonomisk, overkommelig og praktisk bil. Men hvis du er på udkig efter en højtydende, adræt og sofistikeret bil, er dette ikke en bil for dig.

Ford B-Max’s historie

Ford B-Max er en mini MPV, der har været i produktion hos Ford fra 2012 til 2017. Denne bil blev specifikt fremstillet af Ford Europa. Desuden er denne bil baseret på Ford Fiesta, og dens vigtigste konkurrenter er Nissan Note, Fiat 500L og Citroen C3 Picasso.

Derudover kommer Ford B Max med 5-dørs. Oven i det har den tre benzinmotorer og to dieselmotorer. Selvfølgelig er dieselmotorerne kraftigere end deres benzinmodstykker. Så hvis du vil have bedre ydeevne, skal du overveje at vælge den 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motor med 1,6 liter.

Det er også vigtigt at bemærke, at Ford B Max ikke længere er i produktion. Ford indstillede denne model i 2017. Så hvis du vil have en Ford B Max-model, skal du kigge efter en brugt kvalitetsmodel på markedet.

Funktioner af Ford B-Max

Udseende

Når det kommer til udseendet, er Ford B Max ikke blandt de flotteste biler i sin klasse. Bilen har et simpelt udseende, men interiøret er okay. Interiøret kunne også have været bedre, hvis Ford havde brugt kvalitet og tiltalende materialer. Alt i alt ser bilen godt ud både indvendigt og udvendigt, men den er ikke så tiltalende.

  Ford Mustang Pålidelighed

Ydeevne

Ford B Max er ikke bygget til ydeevne. Uanset det har den stadig forskellige motorindstillinger for folk, der ønsker den bedst præsterende bil i serien. Desuden har den tre trims, som omfatter Studio, Zetec og Titanium trims.

Titanium-trimmerne er den bedst præsterende variant med et maksimum på 103 hk og en topfart på 112 mph, ad den kan accelerere fra 0 til 60 på 11,7 sekunder. Ikke desto mindre er den også den dyreste.

Komfort og lastrum

Selv om denne bil er en MPV, kan den rumme op til fem personer. Ja, den er mere rummelig, end de fleste tror. Oven i købet kommer den med rigelig lastrum, og dette kan øges ved at klappe bagsæderne ned. Den kommer med 318 liter, men dette kan udvides til 1.386 liter, når sæderne er klappet ned.

Dette er dog ret mindre sammenlignet med konkurrenter som Citroen C3 Picasso med 500 liter, før sæderne er klappet ned.

Brændstofeffektivitet

Ford B Max er en meget effektiv bil. Du kan dog endda stadig spare flere penge ved at vælge modellerne med Ecoboost-motor. For eksempel kommer 1,6-liters benzinmotor med en rating på 44,4 mpg, mens 1,4-liters benzinmodellen har en rating på 47,1 mpg.

Hvis du derimod vælger 1,6-liters Ecoboost-motoren, får du 55,4 mpg og 57,5 mpg for 1,4-liters Ecoboost-modellen.

Pris

Dette er en af de billigste og mest økonomiske mini MPV’er, som du kan finde på markedet. Så hvis du ønsker at bruge mindre på en bil til overkommelig pris, er Ford B Max det ideelle valg. Og da Ford ikke længere laver nye Ford B Max-modeller, må du nøjes med en brugt enhed. Priserne ligger mellem 14.000 og 25.000 dollars.

  Ford Maverick Pålidelighed

FAQ

Er Ford B-Max værd at købe?

Ja, Ford B Max er værd at købe, hvis du ønsker en overkommelig, økonomisk, billig og sjov bil at køre. Den er også pålidelig og holder godt på sin værdi. Denne MPV kan dog være uinteressant for personer, der søger en hurtigere, højtydende eller luksuriøs bil. Desuden er bagdørene tunge at flytte, hvilket kan være uegnet til børn.

Hvad er de almindelige problemer med Ford B-Max?

Hvis du planlægger at købe en Ford B-Max, skal du kende nogle af de problemer, som du vil støde på undervejs. Almindelige problemer med Ford B-Max er problemer med batteridræn, problemer med styresystemet, elektriske problemer, DPF-problemer, problemer med automatisk gearkasse og defekte bagruder.

Er Ford B-Max større end Ford Fiesta?

Selv om Ford B-Max er baseret på Ford Fiesta-platformen, vil du blive overrasket over, at den er større. Ford B-Max kommer med en akselafstand på 98,0 tommer, en længde på 160,5 tommer, en bredde på 68,9 tommer og en højde på 63,1 tommer.
På den anden side har Ford Fiesta en akselafstand på 98,1 tommer, en længde på 160,2 tommer, en bredde på 70,2 tommer og en højde på 59,0 tommer. Som du kan se, er Ford B Max lidt længere end Ford Fiesta, mens Ford Fiesta er bredere. Desuden er Ford B Max også højere eller højere end Ford Fiesta.

  Ford Mustang Shelby GT500 Pålidelighed

Hvor hurtig er Ford B-Max?

Ford B-Max er ikke en højtydende bil. Så hvis du er på udkig efter en hurtigere bil, er dette ikke en god mulighed. Den hurtigste Ford B-Max, som er 1,6-liters Titanium-modellen, har en topfart på 112 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 på 12,1 sekunder. Det er ganske hurtigere end basismodellen, som tager 13,8 sekunder at accelerere fra 0 til 60 mph.

Hvilken motortype bruger Ford B-Max?

Ford B-Max bruger forskellige motorer. Den har tre benzinmotorer og to dieselmotorer at vælge imellem. Benzinmotorerne er 1,0-liters Ecoboost turbo I3-, 1,4 Duratec I4- og 1,6 Duratec I4-motorerne. Dieselmotorerne er 1,5-liters Duratorq I4 TDCi-motorerne og 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motorerne.

Konklusion

Ford B Max er en lille, rummelig, økonomisk, pålidelig og praktisk bil. Den er også billig at vedligeholde, men mangler fart og kvalitet. Som de fleste biler har den flere problemer, som brugerne skal forvente at skulle forholde sig til, f.eks. problemer med automatgearkassen, problemer med styresystemet, DPF-problemer og elektriske problemer.

På trods af at Ford B Max har nogle mangler, er det en fremragende bil og meget billig at have. Takket være den billige vægtafgift og den fremragende brændstofeffektivitet. Det er en god familiebil og en god daglig chauffør.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z