Hyundai i10 vs Fiat Panda – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hvis du er interesseret i at købe en lille bybil, er du virkelig forkælet med valgmuligheder. Disse typer af biler var ikke rigtig de mest populære biler på markedet, men takket være moderne prisinflation, stigende brændstofomkostninger og mangelproblemer virker biler som disse som et sikkert bud. Dette skyldes, at disse har tendens til at være billige på flere måder end én, hvis de går i stykker, er det normalt ikke dyrt at reparere dem.

Både Fiat og Hyundai har en langvarig tradition, når det gælder fremstilling af kompakte bybiler. Hyundai i10 blev udgivet tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer. Den seneste model af i10 kom ud til modelåret 2019/2020 og fås i et par forskellige versioner og motorvalg.

Fiat Panda har eksisteret i godt 40 år, og i den tid har Fiat kun udskiftet Panda’en fire gange. Begge sælger rigtig godt over hele verden, men de er ikke så ens, som man umiddelbart skulle tro.

I denne artikel vil vi sætte disse to små biler i et direkte opgør og fortælle dig, hvorfor den ene er bedre end den anden. Så, Hyundai i10 vs Fiat Panda – Hvilken er bedst?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en af de billigste biler i dette segment, hvilket til dels er grunden til, at den er så succesfuld, som den er. Til at starte med kommer den nyeste i10 kun med benzinmotorer. En mindre 1,0L 3-cylindret motor med 67 hk eller 100 hk eller en større 1,2L 3-cylindret motor med henholdsvis 87 hk. Alle i10-modeller leveres med en FWD-opsætning, en manuel gearkasse er standard, mens en automatisk gearkasse er en mulighed.

  Hyundai Elantra GT Pålidelighed

Designmæssigt ser den nyeste i10 meget mere autentisk ud end de tidligere generationer, hvilket bestemt er en god ting, da i10 aldrig har været kendt for sit udseende. Interiøret er pænt indrettet med alt det, man kan forvente af en bil i dette segment. Køreoplevelsen er ikke særlig dynamisk eller komfortabel, hvilket betyder, at den er passende for sin klasse.

Pålidelighed er der, hvor i10 gør det bedste indtryk, da den er en af, hvis ikke den mest pålidelige subkompakte hatchback derude. Værdi er også en vis fordel ved i10, da disse har en tendens til at bevare værdien bedre end de fleste biler i dette segment. Praktiskheden er på niveau med resten, men i10 tilbyder mere plads end de fleste sammenlignelige biler.

Fiat Panda

Fiat Panda koster næsten det samme som i10, hvilket betyder, at nogle Fiat Panda-modeller er billigere, og flere er dyrere, det afhænger alt sammen af motor, udstyr og trim. Fiat Panda-motorudvalget er endnu enklere end i10, da Panda’en leveres med enten en hybrid 1,0L 3-cylindret 3-cylindret motor med 70 hk eller en 0,9L 3-cylindret turbomotor med turbolader med 85 hk.

De fleste Fiat Panda-modeller er FWD-modeller, mens nogle endda kan fås med et AWD-system. En manuel gearkasse er standard, mens automatiske Dualogic Fiat-gearkasser er valgfri. Designmæssigt kommer Fiat Panda aldrig til at vinde nogen priser, men den vil heller ikke støde nogen, fordi den har en tendens til at falde ind i sin baggrund.

Køreoplevelsen er anderledes sammenlignet med de fleste biler i dette segment, da Pandaen også formår at være en anstændig off-roader. Pålideligheden er ikke helt så god, hvilket betyder, at i10 ødelægger Panda i dette segment af testen.

  Bedste dæk til Fiat 500

Værdierne på disse er gode, men de har en tendens til at falde ret meget i værdi. Den praktiske anvendelighed er rigtig god med Panda, da der er plads nok til selv voksne. Uanset hvad er det ikke derfor, Fiat Panda findes, hvilket betyder, at du ikke bør købe den, hvis du har tendens til ofte at transportere personer.

Bedømmelse – Hyundai i10 er bedre

Hyundai i10 er den bedre bil her, fordi den tilbyder en mere sammenhængende og afrundet oplevelse sammenlignet med Panda, som tilbyder meget på visse områder, men taber stort på andre. Motormæssigt er i10 bedre, da den er kraftigere, mere effektiv og endnu mere sofistikeret. Designmæssigt ser Panda’en underlig ud for de fleste, mens i10’eren ser forglemmelig ud, så der er ingen vindere her.

Interiøret er en anden historie, for i10 ser moderne og velindrettet ud, mens Panda ikke er helt så godt udstyret. Fiat Panda har en mindre bagagerumskapacitet, men det er nemmere at læsse den end i i10 takket være dens firkantede form og bredere åbning. Pladsen på bagsædet er sammenlignelig, i10 har mere benplads, mens Panda har mere hovedplads.

Prismæssigt er de mere eller mindre identiske, men med hensyn til pålidelighed er i10 langt bedre. Alt i alt har i10 ganske enkelt flere ting, der taler for den, mens Panda er bedre for dem, der ønsker en mere eventyrlysten bil med AWD.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i10 mere effektiv end Fiat Panda?

  Er Hyundai Nexo en god bil?

Med Fiat Panda kan du i bedste fald forvente at få omkring 40-45MPG, hvilket bestemt er et passende resultat for enhver bil, men i10 kan give op til 50-55MPG, hvilket er et bedre resultat samlet set. Test i den virkelige verden har vist, at i10 kan komme tæt på omkring 50 MPG, mens Fiat Panda i bedste fald når op på omkring 41 MPG. Uanset hvad, er i10 en mere effektiv bil i næsten alle miljøer.

Er Hyundai i10 mere sikker end Fiat Panda?

Fiat Panda er ikke den sikreste bil på markedet, hvilket er ret indlysende, hvis du kigger på, hvilke karakterer den har fået hos EuroNCAP. Fiat Panda er ret dårlig, når det gælder sikkerhed for børn i bilen og sikkerhedsassistentsystemer, især sammenlignet med næsten alle 2022-biler.

I10 er på den anden side meget bedre end Fiat Panda, uanset trim eller udstyrspakke.

Er Hyundai i10 mere komfortabel end Fiat Panda?

Ja, Hyundai i10 er en mere komfortabel bil end Fiat Panda. Mange mennesker kritiserer Fiat, fordi de aldrig rigtig bragte Pandaen ind i det 21. århundrede. Alle aldrig Fiat Panda-modeller er mere eller mindre de samme biler, hvorfor Fiat ikke engang er i stand til at ændre køreoplevelsen for meget.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z