Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er den bedst sælgende Hyundai-elbil, mens Kia EV6 er den bedst sælgende Kia-elbil, hvilket betyder, at disse to er i front i branchen, der kigger mod en lysere og kulstoffriere fremtid. I denne artikel vil vi sammenligne Hyundai Ioniq 5 vs. Kia EV6 og fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om dem.

Ved slutningen af denne artikel vil du have en bred forståelse af, hvad du får med hver af dem, og hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Vi er nødt til at nævne, at disse to deler mange dele med hinanden, da de er en del af samme gruppe. Begge er baseret på Hyundais nye Electric-Global Modula Platform (E-GMP).

Som sådan vil vi fokusere mest på forskellene mellem de to, men vi vil også dække alle de nødvendige specifikationer. For det amerikanske marked er EV6 en smule billigere end Ioniq 5, men Ioniq 5 leveres med flere funktioner fra fabrikken, hvilket udligner spillereglerne en hel del.

Alt i alt vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om batterierne, elmotorerne, teknologien, rækkevidden, pålideligheden, prisfastsættelsen, designet og den praktiske anvendelighed i netop denne artikel. Så bliv hængende, hvis du er på markedet for en af disse.

Drivlinjen

Både Ioniq 5 og EV6 tilbydes med enten FWD- eller AWD-konfigurationer. Basismodellerne kommer med 167 hk, modellerne i mellemklassen har 225 hk, mens topmodellerne med to motorer har 320 hk med AWD som standard. EV6 har dog en fordel her, da den også fås i EV6 GT-versionen, som med 576 hk er langt den kraftigste model af de to.

  Hyundai i30 vs Mazda 3 - Hvilken er bedst?

Når det gælder batteristørrelse, fås både Ioniq 5 og EV6 med mindre 55 kWh-batterier og større 77 kWh-batterier, og begge leveres med en indbygget 11 kW-oplader. Du kan forvente at oplade begge batteristørrelser med denne oplader på mellem 6-8 timer. Men hvis du kan finde en 350 kW DC-snellader, kan begge batterier genoplades på mindre end 20 minutter.

EV6 har en højere estimeret rækkevidde over hele linjen, men forskellene er minimale. Som sådan kan du forvente omkring 232 miles for standard EV6 og 220 miles for Ioniq 5. Ioniq 5 med lang rækkevidde kan køre 305 miles, mens EV6 med lang rækkevidde kan køre op til 310 miles.

Design og kørsel

Hvad angår det udvendige design, ligner Ioniq 5 en retro-futuristisk bil fra 70’erne, hvilket er en tilvænnet smag for mange, men ingen kan sige, at Ioniq 5 ikke ser autentisk og cool ud. EV6 er på den anden side slankere og mere sporty-looket, hvilket er et plus for de fleste bilister i disse dage. Ioniq 5 føles mere luftig indvendigt og har ikke nogen midterkonsol, mens EV6 føles nedtrykt og har en svævende midterkonsol.

Når det kommer til kørsel, føles EV6 som en mere målrettet model, da den både er hurtigere og håndterer bedre. På den anden side føles Ioniq 5 mere poleret på en måde, der føles mere komfortabel og afslappende. Kia’en vil sandsynligvis være mere populær blandt yngre bilister, der ønsker mere dynamik og smidighed, mens Ioniq 5 er en mere afslappet cruise-agtig oplevelse.

  Kia K900 Pålidelighed

Teknologi og plads

Hvad angår teknologi og specielle funktioner, skal vi dog nævne, at begge modeller kommer med en 12,3″ touchscreen-skærm, der både rummer førerdisplayet og midterdisplayet. Begge er næsten identiske, når det kommer til funktioner, bortset fra et par småting. Ioniq 5 leveres med en lille magnettavle, som du kan sætte ting op på som på et køleskab.

Kia EV6 kommer med flere funktioner til en lavere pris end Ioniq 5. Det betyder, at du kan få mere ud af dine penge med EV6, hvis du går efter modeller i den højere ende. Ioniq 5 tilbyder 4 tommer mere inden for sin akselafstand, hvilket betyder mere benplads både foran og bagpå med tilføjelse af mere hoved- og skulderplads samt. Ioniq 5 tilbyder også tre flere kubikfod i sit bagagerum og bagagerum.

Prisfastsættelse

Hvad angår prisfastsættelsen, er Kia EV6 lidt billigere med bar udstyr, men er dyrere i den øverste ende. Med tre standardudstyr over hele linjen er priserne næsten identiske med priser mellem 41.000 og 53.000 kroner, bortset fra EV6 GT, som skulle koste en del mere.

Bedømmelse

Hvis du er mere til at købe en familiebil, en bil, der vil prioritere plads, komfort, støjsvaghed, brugervenlighed og praktisk anvendelighed, er Ioniq 5 det bedre valg. Hvis du derimod kan lide sportsinspireret design, en mere fokuseret køreoplevelse og en lidt bedre effektivitet, er Kia EV6 det rigtige valg.

  Hyundai Kona - Almindelige problemer & fejl

FAQ-afsnit

Er Hyundai Ioniq 5 mere sikker end Kia EV6?

Hvad angår sikkerhed, er der meget lidt, der adskiller de to modeller, da de begge er udstyret med alt, hvad du kan forvente af en 2022 EV. Dette omfatter AEB, blindvinkeladvarsel, parkeringssensorer fortil til bagtil, overvågningssystem for føreropmærksomhed, advarsel om krydsende trafik bagtil og en hel masse airbags.

Hvor lang er ventelisten til Hyundai Ioniq 5?

Hvis du er interesseret i at købe Hyundai Ioniq 5, skal du være forberedt på at vente mindst 6-18 måneder, før du får en, da disse biler er meget efterspurgte over hele verden, og den nuværende mangel på mikrochips og problemerne med forsyningskæden hjælper bestemt ikke.

Hvor lang er ventelisten på Kia EV6?

Det ser ud til, at du kan få Kia EV6 lidt tidligere end Hyundai Ioniq 5, men dette kan ændre sig hele tiden. Som sådan kan du forvente at skulle vente mindst 6-12 måneder på en, men det vil sandsynligvis ændre sig i de kommende måneder, som det plejer at gøre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z