Hyundai i30 vs Mazda 3 – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i30 en god bil?

Den nuværende æra i bilindustrien er mest kendt for massiv interesse for crossovers og SUV’er, hvilket har nedtonet populariteten af andre segmenter som f.eks. hatchback-segmentet noget. Hvis vi parrer dette med det faktum, at hatchbacks aldrig rigtig har været populære i steder som USA, rejser det spørgsmålet, om en hatchback overhovedet er et godt valg i dag.

I det sidste års tid har brændstofpriserne imidlertid været støt stigende, efterfulgt af en voldsom prisinflation på varer og tjenesteydelser. Dette har haft en effekt på det globale bilmarked, da folk nu er lidt mere villige til at overveje en hatchback, fordi disse biler har tendens til at være brændstofeffektive og også billige at køre.

Hyundai i30 og Mazda 3 er de to sværvægtere i segmentet for prisbillige hatchbacks, fordi de er virkelig populære blandt både velhavende og økonomiske købere. Begge disse tilbyder mange fordele, men ikke for mange ulemper. Så, Hyundai i30 vs Mazda 3 – Hvilken er bedre?

Begge disse kommer med effektive og kraftfulde motorer, de er rimeligt praktiske og ser godt ud. Den indvendige teknologi er på niveau med de nyeste biler på markedet, mens pålideligheden er så stærk, som den kan blive. Men hvilken af dem er samlet set det bedre valg? Sørg for at læse artiklen, og find ud af det!

Hyundai i30

Med en startpris på omkring 20.000 kroner er Hyundai i30 bestemt et rigtig godt tilbud. Du kan vælge mellem to forskellige motorer, en mindre 1.0L 3-cylindret rækkemotor med 120 hk eller en større 1.5L 4-cylindret rækkemotor med 160 hk. FWD er den eneste mulighed, du kan få med i30, men du kan vælge mellem en 6-trins manuel eller en 7-trins DCT-automat.

  Hyundai Elantra Pålidelighed

Hvis du virkelig mener det alvorligt med ydeevne, bør du også overveje i30 N, som er den topspecificerede i30-model, der har op til 275 hk. Designmæssigt ser den almindelige i30 relativt tam ud både indvendigt og udvendigt, mens i30 N ser meget mere seriøs ud, især hvis du køber den i dens karakteristiske blå farve med alle de ekstra bits ovenpå.

Pålideligheden er virkelig god med alle i30-modellerne, da i30 virkelig er en af de mest pålidelige biler i dette segment. i30 kører på en normal måde, hvilket betyder, at den ikke er noget særligt, bortset fra i30 N selvfølgelig. Værdierne på disse er stærke på de fleste markeder, fordi de ikke afskrives så hurtigt.

Praktiskheden er på niveau med andre biler fra dette segment, men nogle personer klagede dog over, at bilen mangler plads i anden sæderække.

Mazda 3

Startprisen for en Mazda 3 med basisspecifikation er mere eller mindre den samme som for i30, hvilket betyder, at der ikke er nogen overraskelser her. Motormæssigt kan du vælge mellem en 2,0L 4-cylindret benzinmotor med 4 cylindre med mellem 122 og 180 hk eller en 1,8L 4-cylindret dieselmotor med 116 hk. En manuel 6-trins manuel gearkasse er standard, men du kan vælge en 7-trins automatisk DCT-boks.

FWD er også det eneste valg for Mazda 3, ligesom det er tilfældet med Hyundai i30. Designmæssigt ser Mazda 3 virkelig autentisk ud, hvilket fortsætter inde i Mazda 3. Køreoplevelsen er til den sportslige side, men Mazda tilbyder ikke en dedikeret performance-version af Mazda 3.

  Er Hyundai Accent en god bil?

Pålideligheden er fremragende, på niveau med i30. Den praktiske anvendelighed er lidt mere begrænset, da Mazda 3 tilbyder hele 100 liter mindre bagagerum end i30. Alt i alt er pladsen, der tilbydes med Mazda 3, ikke så dårlig, men i30 er helt klart bedre i den henseende.

Bedømmelse – Mazda 3 er bedre

Først og fremmest er begge disse hatchbacks geniale til det, de gør, fordi de ikke springer noget over. De er begge prisbillige, veludstyrede, sikre, effektive og relativt komfortable og praktiske. Men Mazda 3 tager den for mig, fordi den er en meget mere engagerende bil at køre, og interiøret føles simpelthen bedre bygget og med materialer af højere kvalitet.

Desuden er det udvendige design ikke rigtig en konkurrence, fordi det nye Mazda-designsprog passer perfekt til Mazda 3’s størrelse. Vi skal dog nævne, at Hyundai har mere effektive motorer, men Mazda-motorerne er kraftigere, bortset fra i30 N selvfølgelig.

Hyundai er også den mere praktiske bil af de to. Uanset hvad, kan du ikke træffe en forkert beslutning her, da begge er fremragende.

FAQ sektion

Hvorfor skal jeg købe Hyundai i30 frem for Mazda 3?

Du bør købe Hyundai i30 frem for Mazda 3, hvis du ønsker en mere praktisk bil, en bil, der er lettere at bruge, og en bil, der passer bedre til din families behov. I30 er den lidt nyere bil her, hvilket betyder, at den også giver bedre MPG-resultater.

  Hyundai Tiburon Pålidelighed

Hyundai i30 er en bil, der passer til flere brugsscenarier end Mazda 3, men Mazda 3 dominerer Hyundai i30 i visse, meget vigtige scenarier.

Hvorfor skal jeg købe Mazda 3 frem for Hyundai i30?

Hvis du sætter pris på performancekørsel, godt udseende, materialer af høj kvalitet og gode køreegenskaber, så er Mazda 3 bilen for dig. Designmæssigt er Mazda 3 ganske enkelt mere autentisk, mere levende og langt mere målrettet end i30. I30 er bare så god, at den ser ret kedelig ud ved siden af Mazda 3.

Stærkere basismotorer, mere responsivt styretøj, bedre standardudstyr og flere muligheder at vælge imellem – alle disse grunde er med til at gøre, at du bør købe Mazda 3.

Er Hyundai i30 mere sikker end Mazda 3?

Både Hyundai i30 og Mazda 3 er 5-stjernede biler, når det kommer til kollisionsreglerne. Det betyder, at du heller ikke kan træffe en forkert beslutning her. Vi skal dog nævne, at både Mazda 3 og Hyundai i30 også får masser af sikkerhedsudstyr direkte fra fabrikken.

Du bliver dog nødt til at bruge flere penge, hvis du vil have, at disse skal være så sikre, som de kan være.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z