Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 – Hvilken er bedst?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Kompakte crossovers er blevet de nye største hits i bilindustrien, fordi de kombinerer mange fordele uden alvorlige ulemper. Til at begynde med er en kompakt crossover højere oppe fra jorden, hvilket giver dig en bedre kørestilling, mere udsyn og mere anvendelighed. De kommer også med rigelig plads, stil, teknologi og ønskværdighed.

Hyundai Tucson og Mazda CX-5 er de to sværvægtere i dette segment, hvilket betyder, at disse to er nogle af de mest populære biler på markedet som helhed. De ser godt ud, de kører godt, de er pålidelige, effektive og relativt overkommelige, men hvilken af dem skal du købe? Så Hyundai Tucson vs Mazda CX5 – Hvilken er bedst?

Når det kommer til motorvalg, følger Tucson den moderne effektive og sofistikerede motorformel, som består af benzin- og hybridmotorer. CX-5 på den anden side findes også i dieselvarianter, men der findes endnu ingen CX-5 hybridmodeller med hybridmotor. Begge kan fås med AWD som ekstraudstyr.

Køreoplevelsen er ens, men CX-5 føles dog en smule mere dynamisk. Pålideligheden er fremragende med begge disse, da Mazda og Hyundai er kendt for at lave nogle af de mest pålidelige biler på markedet. Praktiskheden er også rigtig god, men Tucson er den lidt mere rummelige bil samlet set.

Hyundai Tucson

Den nuværende Hyundai Tucson repræsenterer et stort spring i forhold til den tidligere model, da Hyundai holdt op med at tilbyde dieselmotorer, og fordi designet af Tucson er fem skridt foran den tidligere model. Du kan forvente at betale mindst 27.000 dollars for Tucson, mens pænt udstyrede hybridmodeller kan koste dig omkring 10.000 dollars mere.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Du kan vælge mellem to motorvarianter, en lille 1,6L 4-cylindret benzinmotor med 150 hk eller den 230 hk/265 hk hybride 1,6L 4-cylindrede motor, der fås i både HEV- og PHEV-form. FWD er standard, men du kan opgradere til AWD, hvis du ønsker det. De fleste Tucson-modeller på de fleste markeder får automatgear, mens nogle også tilbyder en manuel gearkasse. MPG er vurderet til 29MPG kombineret, mens hybridmodellen kan opnå op til 40MPG.

Designmæssigt er Tucson et virkelig stort spring frem for den tidligere model takket være futuristisk udseende forlygter og lige så futuristiske designelementer. Interiøret er virkelig flot indrettet og er fyldt med masser af teknologi, især de to bredskærmsskærme. Tucson kører på en normal måde, da den ikke forsøger at være sportslig så meget.

Pålideligheden er fremragende, som det er tilfældet med de fleste nye Hyundai SUV’er. Praktiskheden er også rigtig god, da Tucson kan rumme op til fire personer uden problemer. Som prikken over i’et får Tucson også et af de største bagagerum i dette segment.

Mazda CX-5

Den nuværende Mazda CX-5 har været på markedet i et par år, hvilket betyder, at den kan købes for omkring 26.000 kroner, mens veludstyrede modeller vil koste dig omkring 37.000 kroner. Du kan vælge mellem to benzinmotorer, en mindre 2,0L 4-cylindret motor med 165 hk eller en kraftigere 2,5L 4-cylindret motor med 194 hk. Du kan også få CX-5 med en 2,2L 4-cylindret dieselmotor med 4 cylindre og 184 hk.

FWD er standard, men du kan opgradere til AWD, hvis du ønsker det. CX-5 fås også med en automatgear på de fleste markeder. Når det kommer til designet, kan vi sagtens sige, at CX-5 er blevet rigtig godt ældre, da det nuværende Mazda-design virkelig står rigtig godt over for tidens tand. Interiøret ser også pænt ud, men det viser lidt mere sin alder.

  Er Hyundai Genesis en god bil?

Pålideligheden er også god, intet mindre end fremragende. Det er køreoplevelsen, hvor CX-5 gør en forskel, da den er en af de mest dynamiske crossovers i dette segment. Den kommer til kort, når det gælder indvendig plads, og den nominelle brændstofeffektivitet for CX-5 ligger i bedste fald på omkring 30 MPG.

Bedømmelse – Hyundai Tucson er bedre

Selv om CX-5 er en fantastisk SUV, tager Tucson den, fordi den er en nyere model og er på linje med de nyeste tilbud fra dette segment. CX-5 mangler visse funktioner, især i den teknologiske afdeling, hvor Tucson tager den med lethed. Vi skal også nævne, at der ikke findes nogen CX-5 hybridmodeller på markedet.

Tucson tilbyder mere plads og et flottere ydre og indre design. CX-5 er den med bedre køredynamik, men Tucson formår at slå den, når det kommer til komfort. Vi kan sagtens sige, at Tucson tager den, men vi bliver nødt til at vente og se, før Mazda kommer med næste generation af CX-5, da det bliver en rigtig interessant sammenligning.

FAQ-sektion

Er Hyundai Tucson mere sikker end Mazda CX-5?

IIHS har vurderet både CX-5 og Tucson med den højeste “Top Safety Pick Plus”-udmærkelse, hvilket betyder, at de begge er fremragende, når det gælder sikkerhed. Vi skal dog nævne, at CX-5 klarer sig lidt bedre, når det kommer til torsoskader og forlygterteknologier i alle varianter, mens Tucson er bedre med ADAS, og påmindelser om sikkerhedssele.

  Hyundai Venue Pålidelighed

Vi kan sagtens sige, at det er hals og hals mellem disse to, da både Hyundai og Mazda har formået at perfektionere kunsten at lave sikre og holdbare biler.

Er Hyundai Tucson en bedre familiebil end Mazda CX-5?

Hyundai Tucson er mærkbart større end CX-5, hvilket betyder, at den tilbyder mere plads overalt. Vi skal også nævne, at Tucson primært er designet til familiebrug, mens CX-5 ikke er lige så familieorienteret. Det betyder ikke, at CX-5 ikke er en god familiebil, men snarere at Tucson er bedre.

Er Hyundai Tucson mere pålidelig end Mazda CX-5?

Ifølge J.D. Power fik Tucson en 88/100 pålidelighedsvurdering, mens Mazda CX-5 fik en 81/100 pålidelighedsvurdering. Begge disse vurderinger er fremragende, og forskellene er ikke væsentlige, men de italesætter faktisk, at Tucson er lidt mere pålidelig som helhed.

Tucson er dog stadig alt for frisk til at se, hvor godt den vil klare sig med pålideligheden på lang sigt, men det burde ikke være et problem, da de fleste Hyundai-modeller har tendens til at være konsekvente i den henseende.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z