Kia EV6 – Almindelige problemer & fejl

Kia EV6

Kia EV6 er en komplet elektrisk kompakt crossover SUV. Siden sin debut i 2022 har Kia EV6 været en af de mest populære og bedst sælgende helt elektriske kompakte crossover-SUV’er. Men som alle biler står denne model også over for flere problemer. Ikke desto mindre, hvad er de almindelige problemer med Kia EV6?

Almindelige problemer med Kia EV6 er svigtende moonroof, bremseproblemer, strukturelle problemer, problemer med forruden, synlighedsproblemer, afvisninger fra Kia-forhandlere og problemer med kørsel med ét pedal. Bemærk, at disse er de første problemer, der bemærkes, og flere kan dukke op, efterhånden som bilen får flere kilometer.

Hvad er de almindelige problemer med Kia EV6?

Bremseproblemer

Det mest almindelige problem på Kia EV6 er bremseproblemer. Det første bremseproblem er at rulle baglæns. Når bilen standser, mens den kører op ad en bakke, ruller den baglæns, når bremsepedalen trykkes ned. Dette sker på trods af, at bilen har bremsekraft nok til at standse, men den vil stadig rulle baglæns.

De andre bremseproblemer er nødbremser og parkeringsbremser. Uanset bremseproblemerne kan du stadig få din mekaniker til at reparere dem.

Fejlslagent moonroof

Dette tilfælde er ikke særlig almindeligt på de fleste Kia EV6-modeller, men nogle få personer har klaget over det. En bruger rapporterede, at deres moonroof eksploderede under kørsel. Heldigvis havde føreren lukket solskærmen, så glassene ikke væltede ned på dem og forårsagede alvorlige konsekvenser. Dette tilfælde er dog ret isoleret, og Kia har endnu ikke udsendt en tilbagekaldelse eller indrømmet, at problemet eksisterer.

Problemer med forrude/synlighed

Problemer med forruden skyldes et defekt varme- eller ventilationssystem. Brugerne fortæller, at temperaturen falder til under 40 grader, når systemet holder op med at fungere. Systemet bliver derfor tåget, og det fører til næsten ingen synlighed. Dette er et meget alvorligt problem, som kan føre til dødsulykker og personskader.

  Kia Niro - Almindelige problemer & fejl

Før du løser problemet, kan du konstant tørre forruden ren med en klud. Som de fleste problemer på denne liste har flere brugere klaget, men Kia har endnu ikke udsendt en tilbagekaldelse.

Strukturelle problemer

Et andet almindeligt problem med Kia EV6 er strukturelle problemer. Mange brugere har klaget over, at bagklappen er forkert justeret. De fleste af dem mener, at dette er et sikkerhedsproblem, men Kia har endnu ikke udstedt en tilbagekaldelse. Brugerne anfører, at den del af karrosseriet, som hængslerne er forbundet med, ikke er stærk nok til at åbne og lukke den tunge, ubalancerede bagklap.

Så hvis de forsøger at lukke den skævt justerede bagklap, som den er konstrueret i øjeblikket, forårsager den skader. Ikke desto mindre findes dette problem i udvalgte Kia EV6-modeller. Mange ejere har forsøgt at justere bagklappen, men det er ikke lykkedes. Den bedste løsning er at udføre karrosseriarbejde, hvilket Kia kan gøre, hvis de tilbagekalder de berørte biler.

Problemer med kørsel med ét pedal

Dette er et andet problem, som nogle Kia EV6-brugere har registreret. En bilist oplyste, at nødbremserne aktiverede sig, når han kørte i et-pedal-tilstand og kom til standsning. Dette er meget risikabelt, da føreren bag dig kan pløje ind i din bils bagende.

De fleste brugere løste dette problem ved at deaktivere den manuelt. Dette er en stor udfordring, da uerfarne chauffører ikke ved, hvad de skal gøre. Desværre har Kia endnu ikke tilbagekaldt biler med dette problem. Som et resultat heraf. Brugerne er nødt til at løse problemet på egen hånd.

  Kia K5 Pålidelighed

Kia-forhandlerafvisninger

Den 25. maj 2022 udstedte Kia en tilbagekaldelse efter at have identificeret en sikkerhedstilbagekaldelse, der var knyttet til motorkøretøjers sikkerhed. Da Kia EV6 er udstyret med en Shifter Control Unit (SCU) og en motor til aktivering af en parkeringskloak, kan SCU’en frakoble parkeringssystemet, hvis der er spændingsudsving. Mange brugere har rapporteret, at dette sker, når bilen er slukket og parkeret.

Desuden forårsagede dette problem, at bilen rullede væk, hvilket øgede risikoen for ulykker og personskader. Derfor har Kia givet sine forhandlere tilladelse til gratis at opdatere softwaren til Shifter Control Unit. Mange Kia EV6-ejere klagede derimod over, at forhandlerne var langsomme til at reagere på serviceanmodninger, hvilket forsinkede reparationen.

FAQ

Er Kia EV6 en pålidelig bil?

Ja, Kia EV6 skulle være en pålidelig bil. De fleste pålidelighedsagenturer forventer, at Kia EV6 har en pålidelighed over gennemsnittet sammenlignet med andre nye biler. Denne forudsigelse er baseret på Kia’s historie. Desuden producerer Kia nogle af de mest pålidelige biler på markedet.

Er det dyrt at vedligeholde Kia EV6?

Nej, det er meget billigt at vedligeholde Kia EV6. Dette er på linje med de fleste helt elektriske biler. Kia oplyser, at det i gennemsnit vil koste anslået 3.960 dollars på vedligeholdelse af Kia EV6 i over 5 år. På samme måde vil den kun kræve ca. 1.120 $ i planlagt servicevedligeholdelse. Dette hjælper brugerne med at spare omkring 70 % sammenlignet med benzindrevne rivaler.

  Kia Niro Pålidelighed

Hvor mange kilometer holder en elektrisk Kia?

Kia EV6 er den elektriske Kia med den bedste rækkevidde og batterikapacitet. Så afhængigt af hvilket udstyrsniveau du vælger, kan bilen tilbagelægge mellem 230 og 310 miles. Derfor skal du forvente mindst 300.000 til 400.000 miles ud af batteriet ved ca. 1.500 opladningscyklusser.

Hvor meget koster det at oplade Kia EV6?

Omkostningerne afhænger af, hvor du oplader bilen. Hvis det er derhjemme, vil det tage ca. 16 pence/kWh, hvilket vil føre til en omkostning på 4,5 pr. kilometer. Hvis det derimod er en offentlig ladestation, vil det tage ca. 30 p/kWh at lade 80 % op, hvilket vil føre til 8,3 omkostninger pr. mil. Derfor er det langt billigere at lade op derhjemme end ved en offentlig ladestation.

Resumé

Kia EV6 er en enestående helt elektrisk crossover SUV. Den ser spektakulær ud med moderne funktioner og en stor rækkevidde. Desuden er den meget populær og effektiv. Det er dog afgørende for brugerne at kende nogle af de problemer, som de vil støde på undervejs. Og efterhånden som bilen bliver ældre, kan der blive opdaget flere problemer.

Alt i alt er dette en flot, slank, praktisk og effektiv bil til folk, der ønsker en fantastisk helt elektrisk crossover SUV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z