Kia Seltos – Almindelige problemer & fejl

Kia Seltos

Kia Seltos er en dejlig, prisbillig og effektiv kompakt crossover SUV. Den er også sikker, rummelig og komfortabel. Kia Seltos kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Men hvad er de almindelige Kia Seltos-problemer?

Almindelige problemer med Kia Seltos er knyttet til motoren, transmissionen, affjedringen og det elektriske system. Nogle af de specifikke problemer er gearkassefejl, problemer med at skifte gear, olielækager, bilen går i stå, bilen kan ikke forlade parkeringsskiftet og mange flere.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Seltos?

Problemer med transmissionen

Et af de mest almindelige problemer, som Kia Seltos-ejere bør være klar til at håndtere, er problemer med transmissionen. Nogle af de almindelige transmissionsproblemer er problemer med at skifte gear, bilen mister kraft og dårlig acceleration. Det gode er, at alle disse problemer kan løses af en professionel mekaniker.

En bruger oplyste, at motoren i Kia Seltos sputter, når du starter bilen, og hvis den har stået i tomgang i flere timer. Brugeren tilføjede også, at transmissionen sidder fast i et bestemt gear. En anden bruger klagede over, at gearkassen gik ud efter at have tilbagelagt 7.100 miles.

Hvis du har problemer med transmissionen på Kia Seltos, bør du få bilen undersøgt og repareret af en professionel mekaniker.

Problemer med motoren

Selv om Kia Seltos er en pålidelig bil, har den stadig flere problemer. Nogle af problemerne er knyttet til motoren. Kia har udsendt en tilbagekaldelse for flere Kia Seltos-modelår på grund af forkert varmebehandlede stempelolieringe. I tilbagekaldelsen står der: “En beskadiget motor kan gå i stå, hvilket øger risikoen for en ulykke. Desuden kan olien løbe ud på varme udstødningskomponenter, hvilket øger risikoen for brand.”

  Kia Forte Koup Pålidelighed

Nogle af de berørte Kia Seltos-modelår er 2020- og 2021-modelårene. Bemærk, at dette problem normalt opstår, når de berørte biler rammer over 24.000 miles. Så hvis du køber en brugt Kia Seltos modelår 2020 eller 2021, skal du sikre dig, at ejeren har fået løst problemet.

Problemer med affjedringen

Kia Seltos’ affjedring er også kritisk, da den bestemmer, om bilen kører jævnt eller ej. Nogle brugere har rapporteret, at de har hørt en dunkende lyd fra den bageste passagerside. Dette kan skyldes en dårlig fjeder eller støddæmper. I nogle tilfælde kan en dårlig affjedring være forårsaget af et slidt kugleled.

Kia har dog ikke anerkendt denne fejl endnu. For at løse dette problem skal du tage din bil til en professionel mekaniker for at udskifte de dårlige dele. Før du konkluderer, at et af de ovennævnte problemer er årsagen til den dårlige affjedring, skal du dog sikre dig, at dine Kia Seltos-hjul er korrekt justeret.

Problemer med det elektriske system

Kia Seltos elektriske system er meget afgørende, da det kan være afgørende for, om en bil er god eller dårlig. Mange Kia Seltos-ejere har rapporteret om forskellige elektriske problemer med denne bil. Et af de almindelige elektriske problemer har at gøre med telefonforbindelse med Android eller Bluetooth til håndfri betjening.

Flere brugere har klaget over, at hvis de ringer med deres telefon, mens de er forbundet med Android eller Bluetooth auto, vil den ikke tillade dem at bruge håndfriheden. Dette skyldes, at når de foretager et opkald, vil den time to gange og afbryde forbindelsen til systemet, og kan kun udnytte telefonens højttaler.

  Kia Niro EV Pålidelighed

Et andet almindeligt elektrisk problem med Kia Seltos er en servicebulletin #TSB_ELE198, der angiver, at der kan være problemer med Blind Spot Collision Warning, som kræver en opdatering af softwaren.

FAQ

Er Kia Seltos pålidelig?

Ja, Kia er blandt de mest pålidelige mainstream-biler på markedet. Kia Seltos er ikke en undtagelse. De fleste pålidelighedsagenturer, såsom J.D Power, har givet Kia Seltos en pålidelighed over gennemsnittet. For eksempel giver J.D Power Kia Seltos en bedømmelse på 4,0 ud af 5,0. Det er bedre end de fleste af konkurrenterne i klassen af kompakte SUV’er.

Hvor længe holder Kia Seltos?

Selv om Kia Seltos har været på markedet i mindre end 4 år, har den vist sig at være en pålidelig bil. Derfor kan Kia Seltos holde i mere end 200.000 miles, hvis den vedligeholdes og køres korrekt. I nogle tilfælde kan brugerne endda opnå mere end 250.000 miles.

For at dette kan ske, skal ejeren dog vedligeholde bilen korrekt og praktisere gode kørevaner. Hvis ikke, kan det være, at bilen ikke engang holder i mere end 150.000 miles.

Efter hvor mange kilometer begynder Kia Seltos at få problemer?

Som de fleste pålidelige biler bør Kia Seltos ikke registrere mange problemer, hvis den vedligeholdes korrekt. Ikke desto mindre bør brugerne være klar til at håndtere et mindre problem som f.eks. et tændrørskifte efter at have tilbagelagt omkring 40.000 miles. Hvis du vil undgå de fleste mindre problemer, bør du overholde Kia’s planlagte vedligeholdelsesservice.

  Kia Spectra5 Pålidelighed

Hvad er det mest pålidelige Kia Seltos-modelår?

Da Kia ikke har været på markedet i en lang periode, er det en stor udfordring at vælge det bedste modelår. Det skyldes, at den kun har tre modelår, herunder 2020, 2021 og 2022 modelår. Men hvis du vil have den bedste Kia Seltos-variant, er Kia GTX Plus den bedste. Takket være de mange forskellige sikkerhedsfunktioner, som denne bil kommer med.

Er det dyrt at vedligeholde en Kia Seltos?

Nej, det er langt billigere at vedligeholde Kia Seltos end de fleste af dens konkurrenter. Det skyldes, at den har en årlig vedligeholdelsesomkostning på omkring 450 dollars. Når du sammenligner med de gennemsnitlige omkostninger til vedligeholdelse af en standardbil, vil du opdage, at det er langt billigere at vedligeholde Kia Seltos.

Afsluttende tanker

Alt i alt er Kia Seltos en vidunderlig kompakt crossover SUV med topklasse sikkerhedsfunktioner. Den er også rummelig, økonomisk overkommelig, pålidelig og effektiv. Men hvis du planlægger at investere i denne SUV, er det vigtigt at kende de problemer, du kan støde på, og undgå dem eller tage sig af dem på forhånd.

Og da Kia Seltos stadig er en ny bil, kan der blive opdaget flere problemer, efterhånden som den får flere kilometer på sig. Alt i alt er det en fantastisk bil fra et topbilmærke.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z