Kia Niro – Almindelige problemer & fejl

Kia Niro

Kia Niro er en prisbillig, brændstofbesparende, kompakt og komfortabel crossover SUV. Den er også miljøvenlig, da den har hybrid-, plug-in hybrid- og batterielektriske modeller. Men hvad er de almindelige problemer med Kia Niro?

Almindelige problemer med Kia Niro er tab af bremsekraft, motorproblemer, overophedning af elektrisk relæ, koblingsaktuator lækker olie, transmissionsproblemer og tab af elektrisk servostyring. De fleste af disse problemer kan undgås med god pleje og vedligeholdelse af Kia Niro.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Niro?

Overophedning af elektrisk relæ

Dette er et af de største problemer, som Kia Niro brugere har klaget over. Dette problem kan dog kun findes i udvalgte Kia Niro-modelår. De mest berørte modelår er 2016, 2017 og 2018 Kia Niro-modelårene.

Dette problem er hovedsageligt forårsaget af, at hovedrelæet i strømrelæenheden har utilstrækkelige forbindelser mellem dets kontakter. Som følge heraf kan dette føre til en kortslutning eller forhindre bilen i at starte og dermed øge risikoen for brand og ulykker.

Kia tilbagekaldte disse modeller, og problemet blev løst.

Koblingsaktuator lækker olie

Et andet problem, der fik Kia til at tilbagekalde nogle modelår, er koblingsaktuatoren, der lækker olie. Dette problem er almindeligt i Kia Niro-modelårene fremstillet mellem januar og december 2017. Problemet skyldes, at der løber olie ud på strømelektroden i den hydrauliske koblingsaktuator. Dette kan forårsage en kortslutning, som kan forårsage brand.

Heldigvis tilbagekaldte Kia også alle modelårgange med dette problem, og problemet blev afhjulpet.

Tab af bremseevne

Bortset fra de tilbagekaldelser, som Kia har udstedt, er der andre problemer, som man skal bekymre sig om, tab af bremsekraft. Dette problem er almindeligt i nogle 2017-, 2018- og 2019-modeller af Kia Niro Hybrid. Nogle brugere har rapporteret om manglende tryk fra bremsepedalen, når pedalen er trykket ned.

  Kia Spectra Pålidelighed

Desværre har Kia aldrig accepteret dette problem, og der er aldrig blevet udstedt en tilbagekaldelse. Mange brugere med dette problem fandt dog ud af, at den bageste fleksible bremseledning på højre bagende var løs på et punkt, hvor den er fastgjort til ledningen. Besøg en mekaniker for at løse dette problem.

Motorproblemer

Motorproblemer er også almindelige på Kia Niro Hybrid. Nogle brugere har rapporteret, at deres biler ikke kan starte under 10 grader. Den nemmeste måde at vide, om du har fået et motorproblem på din Kia Niro, er ved at observere motorlampen på instrumentbrættet.

Andre Kia Niro-motorproblemer omfatter en tilstoppet injektor, defekt lambda, dårlig positionssensor og et snavset partikelfilter. Hvis du har et af ovenstående problemer, skal du besøge en professionel mekaniker, som kan hjælpe dig med at løse dem.

Tab af elektrisk servostyringshjælp

Dette problem er almindeligt i 2017 Kia Niro-modelårene. Brugere rapporterede et fuldstændigt tab af elektrisk servostyringsassistance. De fleste af dem rapporterede, at de havde et pludseligt og totalt tab af servostyring, hvilket gjorde styringen temmelig udfordrende ved lavere hastigheder.

Heldigvis var kun 135 biler berørt, og Kia foretog en tilbagekaldelse. Det blev opdaget, at disse biler havde et defekt motordrevet servostyringsstik. Kia udskiftede dette gratis for de berørte modeller.

Problemer med transmissioner

Kia Niro har også transmissionsproblemer. Mange brugere har klaget over at have forsinket acceleration og frokost fremadrettet. Dette problem er forbundet med Kia Niros drivlinje. Desuden er dette problem almindeligt i modelårene 2017 til 2019.

  Kia Carnival Pålidelighed

Brugere af de ovennævnte modelår rapporterede, at de havde dårlig acceleration og rykkende eller frokostende fremadrettet, når de skiftede. Selv om dette er tegn på en dårlig transmission, er transmissionen ikke defekt, men dårligt indstillet. Dette skyldes, at Kia Niro anvender en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling, som er dårligt justeret.

FAQ

Hvor pålidelig er Kia Niro?

Kia Niro er en af de mest pålidelige hybrid-SUV’er på markedet. I 2018 kårede Consumer Reports Kia Niro som det mest pålidelige køretøj. Desuden vurderede J.D. denne bil til at have en pålidelighedsscore på 78 ud af 100, hvilket er exceptionelt. Så alt i alt er Kia Niro en pålidelig bil.

Hvor længe holder Kia Niro?

Kia er et af de mest pålidelige bilmærker på markedet. Så hvis Kia Niro er godt vedligeholdt, bør den holde i mere end 200.000 miles eller 13 år. Med korrekt vedligeholdelse vil Kia Niro ikke registrere nogen større reparationer i løbet af denne periode.

Er Kia Niro dyr at vedligeholde?

Da Kia Niro er en hybridbil, er omkostningerne til vedligeholdelse af den betydeligt lavere. De anslåede omkostninger til vedligeholdelse af en Kia Niro ligger på mellem 95 og 2307 USD. På årsbasis ligger omkostningerne på omkring 142 dollars. Med en sådan omkostning er det langt billigere at vedligeholde Kia Niro end de fleste af dens konkurrenter.

Hvor meget koster det at udskifte et Kia Niro EV-batteri?

Den gennemsnitlige pris for udskiftning af et Kia Niro hybrid højspændingsbatteri ligger på mellem 5.575 og 5.617 USD. Desuden vil arbejdsomkostningerne ligge mellem 158 og 200 dollars, mens delene vil koste omkring 5.417 dollars. Bemærk, at dette ikke er inklusive skatter og gebyrer. Desuden kan omkostningerne være høje i betragtning af din placering og modelåret for Kia Niro.

  Kia Rondo Pålidelighed

Holder Kia Niro tandremme længe?

Desværre har de fleste Kia Niro’er ikke tandremme, men tandkæder. Ja, de fleste Kia Niro tandkæder holder. Ikke desto mindre skal du, for at Kia Niro tandkæden kan holde længe, vedligeholde bilen korrekt og sikre, at olieskiftet udføres som anbefalet af producenten.

Konklusion

Nu hvor du kender nogle af de almindelige problemer, som Kia Niro står over for, er det vigtigt at passe godt på bilen, hvis du vil have den til at holde. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan Kia Niro holde i mere end 200.000 miles eller 13 år uden større reparationer. Alt i alt er Kia Niro en prisbillig, effektiv, pålidelig og sjov bil at køre.

Dens bremsesystem er dog ikke det bedste, og motoren er ikke af den bedste kvalitet. Men du vil alligevel nyde denne bil, især hvis du ønsker den som daglig chauffør eller i byen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z