Er Kia Seltos en god bil?

Kia Seltos

Kia Seltos er en af de nyeste modeller fra Kia. Ligesom andre Kia SUV’er er Kia Seltos også pålidelig, rummelig, komfortabel og holdbar. Men er Kia Seltos en god bil?

Ja, Kia Seltos er en god bil. Det skyldes, at den er pålidelig, rummelig, overkommelig, kraftfuld, sikker og rummelig. På den anden side kan nogle mennesker finde den ubehagelig, hvis de søger en stor, avanceret, hurtigere og luksuriøs SUV.

Historik om Kia Seltos

Som tidligere nævnt er Kia Seltos en af de nyeste Kia SUV-modeller på markedet. Denne bil har været i produktion fra 2019 til dato. Det første modelår var til markedet i Mellemøsten, som er 2020 Kia Seltos. På den anden side er det første modelår for det nordamerikanske marked 2021 Kia Seltos.

Kia Seltos er en subkompakt crossover SUV med tre varianter. Den er større end Kia Soul, Stonic og Sonet, men temmelig meget mindre end Kia Sportage. Udover at have forskellige variationer tilbyder Kia også forskellige motorer, herunder 1,4-liters Smartstream G1.4 T-GDi I4-motorer med 1,5-liter, 1,6-liters og 2,0-liters Nu MPi I4-motorer.

Egenskaber ved Kia Seltos

Udseende

Kia Seltos har et elegant ydre og et komfortabelt interiør. Udvendigt er den fed, moderne og har et muskuløst design. Nogle af de bemærkelsesværdige udvendige funktioner er den gådefulde tiger næse-grill, LED-projektor 17-tommer alufælge, kromstriber, en integreret spoiler og tagrælinger.

Interiøret i Kia Seltos er også veludført med fremragende materialer, der gør den komfortabel og stilfuld. Nogle af de bemærkelsesværdige interiørfunktioner er kæmpe 10,25″ touch-infotainment, et 7″ digitalt display, kunstlæderbetræk, ventilerede sæder foran, et BOSE-lydsystem med 8 højttalere og et stemmestyret elektronisk soltag.

Kia Seltos leveres med en akselafstand på mellem 102,8 tommer og 104,3 tommer, en længde på mellem 169,9 tommer og 172,8 tommer, en bredde på 70,9 tommer og en højde på mellem 63,0 tommer og 64,8 tommer.

  Kia Telluride Pålidelighed

Ydeevne

Hvis du er på udkig efter en subkompakt SUV med høj ydeevne, er Kia Seltos ikke den bedste løsning. Ikke desto mindre yder denne bil fremragende sammenlignet med de fleste af sine konkurrenter. Bilen vil præstere forskelligt afhængigt af den motorindstilling, du vælger.

For eksempel leveres 2023 Seltos S IVT FWD med en 2,0-liters inline 4-motor, der yder op til 146 hk og 132 lb-ft drejningsmoment. Men hvis du vil have den bedst præsterende variant, kan du vælge 2023 Kia Seltos GTX Plus.

Komfort og lastrum

Kia Seltos er en meget praktisk bil, da den kan rumme op til fem personer. Desuden er kabinen rummelig og komfortabel. Derudover kommer den med masser af bagagerum, da den har et samlet rum på 26,6 kubikfod, som kan øges til 62,8 kubikfod med bagsæderne foldet ned. Derfor er Seltos en vidunderlig SUV til at rejse lange strækninger.

Sikkerhed

Et af salgsargumenterne for Kia Seltos er de førsteklasses sikkerhedsfunktioner, som denne bil er udstyret med. Denne SUV er udstyret med ABS & Driveline Traction Control, blind-spot collision-avoidance assist bagud, lane keep assist system, kollisionsbegrænsning og elektronisk stabilitetskontrol.

Brændstofeffektivitet

Kia Seltos er en meget effektiv bil, da den har en EPA-rating på 29 mpg i byen, 35 mpg på motorvejen og en kombineret 31 mpg. Så bilen vil ikke forbruge en masse brændstof som de fleste af sine konkurrenter.

Pris

Hvis du leder efter en pålidelig, praktisk, effektiv, komfortabel og overkommelig subkompakt crossover SUV, er Kia Seltos en god mulighed. Afhængigt af den variant, du vælger, skal du betale mellem 24.000 og 28.000 dollars.

  Kia Seltos Pålidelighed

FAQ

Er det værd at købe Kia Seltos?

Ja, Kia Seltos er værd at købe. Det skyldes, at den er overkommelig, effektiv, rummelig, meget avanceret, komfortabel og kommer med masser af sikkerhedsfunktioner. Desuden er denne bil pålidelig og praktisk. Men hvis du er på udkig efter en luksuriøs, stor og hurtig SUV, er dette ikke bilen for dig.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Seltos?

Kia Seltos er en af de bedste kompakte crossover-SUV’er på markedet. Den er overkommelig, effektiv og praktisk. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Nogle af disse problemer er knyttet til motoren, affjedringen, transmissionen og det elektriske system.

Hvis din Kia Seltos oplever et af de ovennævnte problemer, bør du få den repareret i tide for at undgå yderligere skader og dyre reparationer.

Hvor hurtig er Kia Seltos?

Kia Seltos er en ret hurtig bil. Den kommer med en topfart på 125 mph. I samme forbindelse tager det kun 8,6 sekunder at accelerere fra 0 til 60 mph. Selv om denne bil leveres med to motorvarianter, forventes denne kapacitet fra begge motorer. Dette omfatter de standard 2,0-liters og 1,6-liters motorindstillinger.

Hvad er det høje kilometertal for Kia Seltos?

Dette er et ganske udfordrende spørgsmål, da Kia Seltos ikke har været på markedet længe. Ikke desto mindre bør du, når du sammenligner Kia Seltos’ pålidelighed med andre lignende SUV’er fra Kia, såsom Kia Soul og Kia Sportage, forvente, at den kan holde et stykke tid, før den udvikler alvorlige problemer.

  Kia K5 Pålidelighed

Som følge heraf bør den høje kilometertal for Kia Seltos ligge på omkring 120.000 miles. Bemærk, at det også vil afhænge af modelår og variant.

Hvad er den bedste variant af Kia Seltos?

Den bedste Kia Seltos-variant er Kia Seltos GTX Plus. Det er den mest solgte variant, fordi den kommer med de bedste sikkerhedsfunktioner. Det er også en af de bedst sælgende Kia Seltos-varianter på markedet. Men hvis du vil have meget værdi for pengene, bør du overveje at få Kia Seltos HTK.

Kia Seltos HTK leveres med en kraftig motor, fremragende plads bagi, en lydløs kabine, et stort bagagerum og flere af de nyeste teknologier.

Bottom line

Kia Seltos er en fremragende bil for folk, der søger en smuk, kompakt, effektiv, rummelig, overkommelig, praktisk og pålidelig kompakt SUV. Men som forventet kommer Kia Seltos også med nogle tilbageslag, som kan håndteres i god tid for at undgå dyre reparationer på lang sigt.

Alt i alt er Kia Seltos en prisbillig og pålidelig bil. Den kommer også med den nyeste teknologi, og det er en dejlig familiebil, da den har rigelig kabine- og lastrum. Du skal blot sørge for at vedligeholde den ordentligt, så den holder og tjener dig bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z