Er Mercedes GT pålidelig?

Der er én ting, som vi straks skal få af vejen. En sportsvogn/superbil er en biltype, som der stort set ikke kan være råd til på nogen måde. Selv om det er en ekstremt pålidelig bil, vil den koste dig penge, uanset hvordan du ser på det.

Mercedes AMG GT er primært en 2-sædet sportsvognskoupé, der er designet til at konkurrere med Porsche 911, Audi R8 og Aston Martin Vanquish. Alle disse biler koster over 100.000 dollars og er brændstof-tørstige og koster mange penge at vedligeholde og forsikre.

Biler som disse har normalt en tendens til at kæmpe for at være lige så pålidelige som mere almindelige biler, men AMG er et mærke, der udsætter deres biler for strenge test for at gøre dem så pålidelige som muligt. Som sådan er AMG GT faktisk en pålidelig bil, når man tager i betragtning, hvad den er.

Mercedes er ikke det mest pålidelige mærke på planeten, men AMG GT er bedre end de fleste Mercedes-biler. Men hvis du vil bevare denne pålidelighedsrekord, skal du sørge for at vedligeholde AMG GT korrekt, selv om det koster en del flere penge.

Mercedes AMG GT – Pålidelighed og pålidelighed

En pålidelig bil er en bil, der er i stand til at yde igen og igen uden at efterlade dig strandet. Dette er lidt sværere med en performancebil, da de normalt bliver presset hårdere end mere almindelige Mercedes-modeller. For at opnå dette har disse biler en meget strengere politik, når det kommer til vedligeholdelse.

AMG GT bruger en 4,4L BiTurbo AMG-motor, som er bygget efter filosofien “én mand, én motor”, hvilket betyder, at kun de dygtigste og mest erfarne Mercedes-motormagere kan arbejde på disse motorer. De er håndlavede, hvilket betyder, at den kvalitetskontrol, de skal opfylde, er meget strengere end normalt.

  Hvad er bedst - S-klasse eller E-klasse?

Størstedelen af de komponenter, der findes i AMG GT, er testet til at modstå konstante laterale g-kræfter, hvilket betyder, at de er monteret lidt strammere sammenlignet med andre Mercedes-modeller. Alt i alt er AMG GT faktisk en pålidelig bil i betragtning af hvad den er, men ikke lige så pålidelig som Porsche 911.

Mercedes AMG GT – Garanti

Pålidelighed er kun delvist et problem, hvis du er dækket af en garanti, og de fleste superbiler/sportsvognsgarantier er kortere sammenlignet med mere almindelige biler. AMG GT leveres med en ubegrænset kilometer-/treårig garanti, der kan sammenlignes med alle andre high-end performance-biler.

Porsche, Jaguar og BMW tilbyder også den samme garanti, mens Audi tilbyder en 3-årig lang eller 60k mile garanti. I betragtning af at R8 er den direkte konkurrent til AMG GT, kan dette regnes som en fordel ved AMG GT.

Der er dog næppe nogen, der kommer til at krydse 60k mile-mærket i en superbil på tre år. Så i den virkelige verden er disse garantier identiske. Det er værd at nævne, at du skal være forsigtig, når det kommer til modifikationer, da mange af disse faktisk kan ugyldiggøre din garanti.

Som sådan skal du sørge for at kontakte din Mercedes-forhandler, hvis du overvejer at tuning din AMG GT.

Mercedes AMG GT – Service og driftsomkostninger

Biler som disse har strengere servicepolitikker, fordi de har en tendens til at blive kørt på en aggressiv måde ofte. Mercedes anbefaler, at du servicerer din AMG GT ca. hver 12.500 miles eller deromkring. Mercedes tilbyder en forudbetalt serviceplan til AMG GT, og du bør købe den, hvis du ikke planlægger at køre mere end 15.000-ish miles om året.

  Hvad er den bedste Mercedes til prisen?

Vedligeholdelsesomkostningerne er høje, og det er bare virkeligheden ved at eje en superbil. Et sæt dæk til AMG GT koster meget mere sammenlignet med mere almindelige Mercedes-modeller. AMG GT bruger en brændstof-tørstig 4,4L BiTurbo V8, som bruger mere olie, mere brændstof og mere af dine nerver, hvis noget går galt.

AMG GT koster også flere penge at forsikre, da delene ikke er nær så tilgængelige, og fordi disse biler ofte køres ved høje hastigheder. Sørg altid for at lægge et par tusinde dollars til side til eventuelle omkostninger i forbindelse med AMG GT’en.

Det er bare en realitet ved at eje en superbil, da de er meget mere sarte og opmærksomhedskrævende sammenlignet med mere almindelige biler. På den anden side har de fleste mennesker, der ejer superbiler, en tendens til at vedligeholde dem bedre end de fleste mennesker.

FAQ-afsnit

Er AMG GT det værd?

Hvis du er ude efter en 2-dørs superbil, der både ser godt ud og lyder godt, er AMG GT et godt køb. Ud af alle konkurrenterne føles AMG GT mest vild, fordi 911’eren er relativt tam uden at gå ind i GT-serien.

Audi R8 er en fantastisk bil, fordi den tilbyder en V8 med naturlig indsugning, men den er ved at være lidt oppe i årene, og den kan simpelthen ikke matche AMG GT, hvad angår ydeevne. Endelig er Aston Martin Vanquish en bil, der minder utroligt meget om AMG GT, fordi den bruger den samme drivlinje, men den koster også flere penge.

  Mercedes Sprinter Pålidelighed

Hvilken AMG GT-model er den bedste at købe?

Den bedste AMG GT-model at købe er AMG GT R, især i den Beast of the green heel green farve. Den ser simpelthen perfekt ud, da den ikke er så overdrevent dramatisk som AMG GT PRO eller den komisk udseende AMG GT Black Series.

De mere almindelige AMG GT-modeller er lidt for ordinære, når de placeres i nærheden af AMG GT R. Som sådan er GT R den perfekte balance mellem klassisk AMG-hooliganisme og sofistikeret Mercedes-design med den rette mængde power tillige.

Hvor længe kan en Mercedes AMG holde?

Hvis du passer ordentligt på den, bør din AMG GT kunne holde flere hundrede tusinde kilometer, hvis du passer ordentligt på den. Virkeligheden er, at de fleste af disse biler køres sjældent, da kilometertallet påvirker prisen alt for meget. Der er nogle mennesker derude, der er villige til at køre deres AMG GT’er, indtil hjulet falder af.

At dømme ud fra det indhold, som disse ejere har en tendens til at skrive online, burde AMG GT’en kunne holde længe, men kun med ordentlig vedligeholdelse og din vilje til konstant at bruge penge på den. Uanset hvordan man ser på det, er en superbil ikke skabt til daglige kørselsopgaver.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z