2022 Audi Q5 vs Mercedes GLC

Audi Q5 2022 er Audis mellemstore luksus SUV, der henvender sig til dem, der ønsker en komfortabel og luksuriøs bil uden at ville skille sig ud. Mercedes GLC 2022 er den direkte konkurrent til Q5, men den nuværende GLC er ved at være lidt oppe i årene, og den nye skulle snart følge efter.

I verdenen af mellemstore luksus executive SUV’er i luksusklassen har du valget mellem Q5, GLC, BMW X3, Volvo XC60 og Porsche Macan. Q5 og GLC ser ud til at være de mest populære muligheder i øjeblikket, så det giver god mening at sammenligne dem.

Q5 er en afdæmpet udseende familie-SUV, der er pakket med materialer af høj kvalitet og masser af teknologi. Q5 fås i tre forskellige drivlinier, og den er på linje med alle de andre SUV’er fra Audis katalog. GLC ser lidt mere attraktiv ud takket være en genkendelig Mercedes-grill.

GLC fås også i et par forskellige drivlinier. Q5 er en lille smule mere effektiv, mens GLC er lidt sjovere at køre. Alt i alt er begge to gode muligheder for premium executive SUV’er, men GLC’en synes at være en smule mere eftertragtet.

2022 Audi Q5 – Den kompakte/mid-size luksus-SUV

Audi Q5 45 TFSI starter ved 44.100 kr. for Premium-pakken og den 4-cylindrede 2,0L 4-cylinder med 261 hk. Premium Plus 45 TFSI starter ved 49.100 dollars, mens Prestige-modellen med fuld udstyrsudstyr 45 TFSI starter ved 54.800 dollars, og den er det bedste valg i Q5-serien.

Q5 tilbydes også som 55 TFSI e-hybridversion, der udnytter den samme 2,0L 4-cylindrede motor og en elmotor til en kombineret effekt på 362 hk. 55 TFSI e starter ved 52.00 kroner, og Prestige-modellen koster 62.350 kroner. Topmodellen SQ5 får en 3,0L supercharged V6-motor med 350 hk og en pris på 53.900 dollars, og den topper på 65.700 dollars for Sportback-versionen.

  Hvilke Mercedes har skudsikre ruder?

Audi Q5 ser og føles førsteklasses ud både indefra og udefra. Interiøret i Q5 synes at være lidt bedre bygget sammenlignet med GLC, fordi der er materialer af højere kvalitet overalt, især på modellerne med Prestige-pakke.

Q5 er ikke lige så rummelig som GLC, men den tilbyder et lidt større lastrum. Alle Q5-modeller leveres med Audis Quattro AWD fra fabrikken, mens du skal betale ekstra, hvis du vil have AWD på GLC’en.

2022 Mercedes GLC – Mercedes SUV-udbuddet sweet spot

Siden GLC udkom første gang, har den altid været en af de bedst sælgende Mercedes-modeller. Nu nærmer GLC sig slutningen af sin levetid, og en ny model følger snart efter, så vi kommer sandsynligvis til at se den nye GLC blive den mest populære Mercedes SUV med tiden.

GLC-serien starter med GLC300 og dens 2,0L 4-cylindrede rækkemotor med 255 hk og en pris på 43.850 dollars. Det virker som om Q5 er lidt dyrere fra starten, men Q5 får Quattro som standard, og du skal betale 2.000 dollars ekstra for 4MATIC med GLC’en.

For 59.900 kr. kan du opgradere til GLC 43 AMG med en 3,0L BiTurbo V6 og 385 hk, mens den højeste model, GLC 63 AMG S Coupé, byder på en 4,0L BiTurbo V8 til 84.500 kr. GLC’en ser lidt mere tiltalende ud sammenlignet med Q5, fordi Audi har besluttet at gøre Q5’eren lidt mere underspillet.

  2022 Mercedes GT vs Audi R8

GLC tilbyder en lille smule mere plads indvendigt, og den føles lidt mere spændende at køre. GLC 63 får en V8, mens der ikke er en V8 i Q5-serien. GLC mangler dog bag Audi, når det gælder lastrummet og kvaliteten af de indvendige materialer, mens interiørdesignet er sammenligneligt med Q5.

Konklusion – Det er uafgjort, begge disse SUV’er er fantastiske

Både Q5 og GLC skal snart udskiftes, hvilket betyder, at de er på et nogenlunde sammenligneligt niveau, når det kommer til de fleste egenskaber for premium executive SUV’er. Hvis du har planer om at trække med din SUV, er Q5 bedre, da den har en betydeligt bedre maksimal trækkapacitet.

Q5 slår GLC’en, når det gælder kvalitet og lastrum, mens GLC’en slår Audi’en, når det gælder ydeevne og indvendigt rumfang. Det ser ud til, at Q5 er en lille smule mere effektiv, men forskellene er marginale.

Alt i alt er begge disse SUV’er fantastiske, hvilket betyder, at du ikke vil blive skuffet over nogen af dem. Chancerne er, at din mærkeloyalitet sandsynligvis kommer til at spille en stor rolle, når du skal beslutte dig mellem disse to.

FAQ sektion

Er Audi Q5 mere pålidelig end GLC?

Både Q5 og GLC tilbyder sammenlignelige niveauer af pålidelighed, hvilket betyder, at de er mere eller mindre middelmådige. Det er en klassisk historie om tyske luksusbiler, da de ikke er de mest pålidelige biler på markedet, men de holder længe, hvis de vedligeholdes korrekt.

  Mercedes Benz CL-klasse Pålidelighed

Q5 bør koste dig omkring 12.000 dollars de første 10 år, mens GLC’en koster lidt mere at vedligeholde, omkring 14.000 dollars.

Er Audi Q5 mere effektiv end GLC?

Audi Q5 er vurderet til 23MPG i byen og 29MPG på motorvejen, mens GLC er vurderet til 22MPG i byen og 28MPG på motorvejen, hvilket betyder, at disse to er næsten identiske. Den højeste AMG 63 GLC-motor er den mindst effektive motor af dem alle, men en V8-motor har mange andre fordele.

Alt i alt er disse to biler ret sammenlignelige, når det gælder effektivitet, og den måde, du kører dem på, er vigtigere end de anførte MPG-resultater.

Er Audi Q5 mere ønskværdig end GLC?

Audi Q5 er en af de mest eftertragtede Audi-modeller, både fordi det er en Audi, og fordi det er en SUV. GLC er dog mere eftertragtet, da det ser ud til, at Mercedes-mærket spiller en stor rolle. Det ser ud til, at Mercedes formår at sælge langt flere GLC-modeller sammenlignet med Q5.

Selv om GLC sælger bedre, giver mange kundetilfredshedsundersøgelser en lille fordel til Q5, når det drejer sig om, hvor længe ejerne har tendens til at beholde Q5’eren sammenlignet med GLC’eren.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z