2022 Porsche Macan vs Mercedes GLC

I de seneste år er der sket en stærk stigning i populariteten af små SUV’er/Crossover’er, så meget at disse kompakte “off-roadere” er blevet nogle af de mest populære biler på markedet. I betragtning af at både Mercedes og Porsche tilbyder stærkt konkurrerende biler fra dette segment, er det kun logisk at sætte dem op mod hinanden i en klassisk head-to-head-matchup.

I venstre hjørne står Porsche Macan på 4.350 pund, en Porsche SUV på entry-level niveau, der har til formål at tilfredsstille de mest krævende luksus crossover-købere derude. I det højre hjørne står Macans mest konkurrencedygtige rival, Mercedes GLC på 3.977 pund, der har til formål at underbyde Macan på prisen, men som tilbyder det samme niveau af luksuskvalitet.

Selv om GLC er i stand til at klare sig mod Macan, kan man roligt sige, at Macan er den ubestridte lille luksus-SUV/crossover, fordi den tilbyder de bedste drivlinjer, interiøret af højeste kvalitet, den mest dynamiske køreoplevelse og et begærligt Porsche-mærke.

Macan kommer med et pristillæg, men det er det værd, især når man tænker på, at Macan holder sin værdi meget bedre end alle sine rivaler.

2022 Porsche Macan – Den bedste kompakte luksus-SUV

2022 Porsche Macan starter ved 54.900 kroner, og den byder på en 2,0L 4-cylindret rækkemotor med 261 hk, der ikke er helt passende for et Porsche-mærke. Som sådan er det værd at opgradere til Macan S til 65.400 dollars, da den tilbyder en langt mere Porsche-agtig 2,9L twin-turbo V6-motor med 375 hk. Netop denne motor kan findes i den nye topmodel Macan GTS, der koster 79.990 dollars, og den yder 434 hk.

Porsche har besluttet at droppe Turbo-modellen for modelåret 2022, men de vil sandsynligvis snart introducere en helt ny Macan T-model. Macan ser ud og føles som en ægte Porsche skal, hvilket betyder, at den ser og føles dynamisk, eksklusiv og ekstremt veludviklet.

  Mercedes vs Lexus Vedligeholdelsesomkostninger

Man kan roligt sige, at Macan er en ægte Porsche, og at det ikke bare er en ombygget Audi Q5. I det øjeblik du træder ind i Macan, vil du blive mødt af et interiør af høj kvalitet, der måske ikke kan konkurrere med GLC’s interiør på designområdet, men det ødelægger GLC’s interiør fra materialekvalitetsaspektet.

Pålidelighed er også Macans stærke side, for den er meget mere pålidelig end GLC’en. Desuden holder Macan sin værdi betydeligt bedre sammenlignet med GLC, hvilket betyder, at den høje indgangspris faktisk er det hele værd i sidste ende.

2022 Mercedes GLC – Den mest populære kompakte luksus-SUV

Den trepunktede stjernes tiltrækningskraft er der næppe nogen, der kan bestride, og derfor er GLC en af, hvis ikke den mest populære kompakte luksus-SUV på markedet. GLC-serien starter med GLC300 til 43.850 kr. med en 2,0 l 4-cylindret turbo med 255 hk. Du kan opgradere til 4MATIC AWD-systemet for yderligere 2.000 dollars.

GLC300 er ikke i stand til at konkurrere med nogen Porsche Macan-model med hensyn til ydeevne ud over den helt nede på begynderniveau. Hvis du vil have en GLC, der kan konkurrere med Macan S og opefter, skal du gå gennem AMG-afdelingen til 60.000 $ og derover, men kun de toptunede GLC 63 non-S- og S-versioner til 76.900-84.500 $ er værdige til sammenligning.

Designmæssigt passer GLC’en perfekt ind i Mercedes’ SUV-linjeup, og den tilbyder mere lastrum end Macan. Det indvendige rum er relativt ens, og interiørdesignet i GLC virker mere spændende, men kvaliteten er langt fra lige så god som i Macan.

  Bedste olie til Mercedes C300

GLC fås med mere effektive motorer, men forskellene er ret marginale. Det er sikkert at sige, at den 4,0L BiTurbo V8-motor med 4,0L BiTurbo, der fås i GLC, er den bedste motorindstilling af dem alle, og det faktum, at GLC også fås som coupé, gør bestemt denne sammenligning meget mere interessant.

Konklusion – Macan er bedre

Prisforskellen mellem Macan og GLC er berettiget af et utal af forskellige årsager. For det første holder Macan sin værdi betydeligt bedre, hvilket betyder, at prisforskellen efter et par års ejerskab stort set forsvinder efter et par års ejerskab.

For det andet er Macan meget mere dynamisk, tilbyder materialer af højere kvalitet, fås med hurtigere motorer, leveres med AWD fra fabrikken, og Porsche PDK-dobbeltkoblingsgearkassen er den bedste på markedet. Pladsmæssigt er der ikke meget forskel på de to, da GLC tilbyder mere lastrum, mens Macan tilbyder mere plads til flere siddepladser.

Pålidelighedsmæssigt er det en klar sejr til Macan er det en af de mest pålidelige biler fra sit segment, mens GLC er middelmådig. Alt i alt virker Macan faktisk som et niveau over GLC’en.

FAQ-afsnit

Er Porsche Macan fra 2022 mere effektiv end Mercedes GLC?

Nej, det er den ikke. GLC’s motorsortiment er mere effektivt overalt, men den 4.0L BiTurbo V8-motor, der er den højeste i serien, er den mest tørstigste motor af dem alle. De to mest sammenlignelige motorer mellem de to er de 2,0L 4-cylindrede turbo-motorer med 4-cylindrede linjefødder.

Den 4-cylindrede 2,0L-motor i GLC’en er vurderet til 22 MPG i byen og 27 MPG på motorvejen, mens den i Macan er vurderet til 19 MPG i byen og 25 MPG på motorvejen. Disse forskelle er ikke store nok til, at de kan retfærdiggøre at kalde GLC for en virkelig mere effektiv bil, da den måde, du kører dem begge på, sandsynligvis enten vil understrege det eller gøre det overflødigt.

  Porsche 911 kopholder løsning

Holder Porsche Macan fra 2022 sin værdi bedre end Mercedes GLC?

Ifølge et par troværdige onlinekilder vil Porsche Macan sandsynligvis ikke miste mere end 45-50 % af sin oprindelige værdi i løbet af de første fem år af ejerskab, mens Mercedes GLC sandsynligvis vil miste mellem 50 % og 60 % af sin værdi.

Det er nok til at retfærdiggøre den prisstigning, der er nødvendig for at komme ind i Macan, især fordi Macan er sin pris værd.

Er Porsche bedre end Mercedes?

Tyskland er hjemsted for en hel del imponerende luksusbilmærker som Audi, BMW, Porsche og Mercedes. Det ser dog ud til, at Mercedes og Porsche er bare en lille smule mere eftertragtede i forhold til de to andre.

Mellem de to laver Porsche overlegent konstruerede biler, der kan konkurrere med Mercedes på luksus, men ikke på teknologi. Mercedes er et bedre luksusmærke, mens Porsche er det bedre sportsvognsmærke og det mærke, der generelt set laver biler af højere kvalitet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z