2022 Audi Q5 vs Porsche Macan

Der er en grund til, at Audi Q5 2022 er en af de mest populære Audi SUV’er. Den tilbyder en perfekt balance mellem plads og størrelse, mens den også tilbyder alt det, du forventer af en Audi. De topholdige Q7 og Q8 SUV’er er meget dyrere og er enorme, mens Q3 ikke er af lige så høj kvalitet, samtidig med at den også er trang indvendigt.

Porsche Macan er baseret på den samme platform som Q5, men Macan er 100 % en ægte Porsche, fordi den er den mest dynamiske og køreglade kompakte luksus-SUV i luksusklassen på markedet, bortset fra Alfa Romeo Stelvio, naturligvis.

Q5 føles meget mere seniorvenlig, fordi den er skræddersyet til komfort, brugervenlighed og praktiske forhold, mens Macan føles meget mere ungdommelig, mere spændende og mere engagerende at køre. Det er sikkert at sige, at begge disse kompakte luksus-SUV’er er fantastiske, men Macan synes at tilbyde meget mere.

Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da Macan starter ca. 10.000 dollars mere, men prisforskellen kan faktisk være berettiget for dem, der leder efter en kompakt og dynamisk SUV, der kan klare både snoede veje og skolekørsel og samtidig bevare en langt bedre værdi efter et par års brug.

2022 Audi Q5 – Den bedste familie-SUV fra Audi

2022 Audi Q5 starter ved 43.300 kroner for 45 TFSI, 54.600 kroner for hybrid 55 TFSI e og 63.300 kroner for SQ5. Basismodellen 45 TFSI får en 2,0L 4-cylindret motor med 245, mens 55 TFSI e får den samme motor, men derudover med en elmotor, der giver tilsammen 362 hk.

Topmodellen SQ5 får en lækker kompressor V6-motor med 350 hk, som kan drive SQ5 fra 0-100 km/t på ca. 5 sekunder. 55 TFSI e har på papiret flere kræfter, men SQ5 slår 55 TFSI e fra 0-100 km/t med ca. 0,3 sekunder.

  Den bedste Audi-model til en familie

Alle Q5-modeller leveres med Audi’s legendariske Quattro AWD og Audi’s trofaste S-Tronic-gearkasse. Designmæssigt ser Q5 afdæmpet, stilfuld og high-end ud. Modeller udstyret med S-Line-pakke ser lidt mere sporty og spændende ud, men langt fra lige så spændende som Macan.

Q5 føles behagelig at køre, fordi den ikke nyder at blive kørt på en aggressiv måde. Q5 tilbyder også en smule mere plads end Macan.

2022 Porsche Macan – Den mest dynamiske kompakte luksus-SUV i kompakt form

Porsche Macan starter ved 54.950 kr. for den 4-cylindrede 2,0L-model med 261 hk i indgangsniveau. Macan S starter ved 65.400 dollars, og den kommer med en twin-turbo V6, 375 og Porsches fantastiske PDK-gearkasse. Macan GTS koster 79.900 dollars, og den kommer også med den samme motor, men effekten er hævet til 434 hk.

Porsche har endnu ikke offentliggjort 2022 Turbo Macan, men det er sikkert at sige, at Macan Turbo kommer til at koste mere end 80.000 dollars og sandsynligvis kommer til at tilbyde mindst 450 hk. Alle Macan-modeller kommer også med AWD, og Porsche PDK-gearkassen er en af de bedste DCT-gearkasser på planeten, og 0-60 mph-tiderne er hurtigere end SQ5 for alle modeller undtagen Macan på begynderniveau.

Macan ser ud og føles meget mere spændende, fordi den er lavet til en mere præstationsorienteret fører. Interiørmæssigt føles Macan af højere kvalitet, selv om designet er flot, er det ikke så teknisk avanceret som det i Q5. Macan leveres endnu ikke med et fuldt digitalt instrumentpanel.

  Audi Q8 Pålidelighed

Alt i alt føles Macan meget mere dynamisk og sjov at køre, samtidig med at den er lige så komfortabel som Q5. Macan er ikke så rummelig eller familievenlig som Q5, fordi Q5 prioriterer disse faktorer højt.

Konklusion – Macan er en bedre bil

Audi Q5 er en dejlig bil at rejse i, og det er der næppe nogen, der kan være uenige i. Men Macan føles simpelthen mere indtagende og mere speciel, samtidig med at den også tilbyder materialer af højere kvalitet, et mere premium badge og et flottere ydre design.

Macan kan fås med motorer med over 400 hk, der er tunet til performancekørsel, mens SQ5, der ligger i toppen af serien, egentlig ikke er så dynamisk eller spændende. Q5 er en bedre familie-SUV, fordi den føles mere støjsvag ved højere hastigheder, især sammenlignet med Macan-modeller med større fælge.

Q5 er også mere rummelig og mere effektiv, hvilket får os til at foreslå, at du bør købe Q5, hvis du ønsker en familie-SUV, der gør alting godt, og som er af typen “all-around”. Macan føles dog som et mere premiumprodukt, den har mere karakter, er meget mere eftertragtet og holder samtidig sin værdi meget bedre.

FAQ-afsnit

Er Audi Q5 mere effektiv end Porsche Macan?

Audi Q5 er faktisk mere effektiv end Macan over hele linjen, både fordi den tilbyder mere økonomiske motorer, og fordi den fås med en hybrid-drivlinje. Du kan ikke købe en hybrid-Macan, og det ser ud til, at Porsche har planer om at indstille ICE Macan-modellerne til fordel for en komplet EV-udskiftning.

  Hvad er de bedste bilvaskprodukter til Audi?

For at sætte det hele lidt i perspektiv er Macan på begynderniveau vurderet til 21 MPG, mens Q5 på begynderniveau er vurderet til 25 MPG. Disse forskelle er måske ikke så overdrevne, men de har en tendens til at blive gradvist større med de dyrere modeller.

Er Porsche Macan mere ønskværdig end Q5?

Porsche Macan er faktisk meget mere eftertragtet end Q5, da den sandsynligvis er den mest eftertragtede kompakte luksus-SUV, der findes. Det skyldes, at Macan tilbyder et mere premium badge, og at den føles meget mere speciel at køre.

Yngre kunder værdsætter biler som Macan meget mere, og derfor synes Macan at samle meget mere interesse end Q5. Desuden har folk, der køber Q5’er, en tendens til at beholde dem i længere tid sammenlignet med dem, der køber Macan.

Holder Porsche Macan bedre værdi end Audi Q5?

Som nævnt er Porsche Macan en del dyrere sammenlignet med Q5, men Q5 har en tendens til at miste værdi meget hurtigere end Macan. Det betyder, at Macan burde kunne bevare sin værdi bedre, hvilket i sidste ende kan føre til en billigere ejeroplevelse efter et par års brug.

Macan er en sand værdimester, når det gælder bevarelse af værdien, selv om den koster en del mere fra starten.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z