2022 Audi Q5 vs Jaguar F Pace

Jaguar F Pace har aldrig været nær så populær eller eftertragtet som Audi Q5, men den seneste facelift-version af F Pace håber at ændre det. Det er faktisk en vanskelig opgave, da Q5 er og altid har været en af de mest populære luksus executive mid-size SUV’er i luksusklassen.

2022 Jaguar F Pace virker velsagtens som et mere autentisk valg sammenlignet med Q5, da den synes at tilbyde mere karakter, men Q5 føles som en mere komplet pakke. Teknologimæssigt er de ret ens, selv om Audi synes at have en overlegen fordel.

Alt i alt hører de begge til i afdelingen for kompakte/mellemstore SUV’er, mens F Pace også er Jaguars flagskibs-SUV med den højeste rækkevidde. Audi tilbyder også den gigantiske Q7 og den mere stilfulde Q8, som begge er i en helt anden liga sammenlignet med F Pace.

Det er svært at udpege en klar vinder mellem disse to, men Audi virker en smule mere velafrundet. F Pace er en enorm opgradering i forhold til ældre Jaguar-produkter, både hvad angår pålidelighed og teknologi, hvilket betyder, at Jaguar er på rette vej mod at rivalisere med den udøvende tyske luksustrio.

2022 Audi Q5 – Audi’s luksus SUV i mellemstørrelse

Audi Q5 45 TFSI på basisniveau starter ved 44.100 kr. for den 2,0 l 4-cylindrede turbomotor med 4 cylindre, der er koblet til en 7-trins S-Tronic DCT-gearkasse og det permanente Audi Quattro AWD-system. Q5 55 TFSI e hybrid Q5 koster 55.400 USD, og den højeste Audi SQ5 koster 56.995 USD.

55 TFSI får den samme 4-cylindrede motor på 2,0 liter kombineret med en elmotor til en samlet ydelse på ca. 362 hk, mens entry-level 45 TFSI får 265 hk. Den øverste SQ5 er faktisk en lille smule mindre kraftfuld sammenlignet med 55 TFSI e, selv om SQ5 er hurtigere og mere spændende at køre takket være en 3,0 l kompressorudladet V6’er.

  Passer Mercedes hjul til Jaguar

Designmæssigt er Q5 en klassespiller, da den virker både raffineret og underspillet. Men hvis det generer dig, og du vil have din SUV til at se ud, som om den mener det alvorligt, bør du vælge S-Line-pakken. Interiørmæssigt ser Q5 gradvist luksuriøs ud, da den er foret med materialer af høj kvalitet og dejlige bredskærme.

Q5 byder på meget plads, hvilket betyder, at den slår F Pace både med hensyn til siddepladser og lastrum. Q5 er også en smule mere rolig og behagelig at køre og er mere pålidelig.

2022 Jaguar F Pace – Det britiske alternativ

Indgangsversionen af Jaguar F Pace starter ved 50.900 kroner for den mere fornuftige 2,0L 4-cylindrede turbomotor med 246 hk. F Pace fås også med en 3,0L V6 med 335 hk, en 3,0L V6 hybrid med 395 hk og den absolut latterlige 5,0L V8 med naturlig indsugning med 542 hk, som koster mere end 85.000 dollars.

F Pace leveres også med en relativt smidig og hurtigt skiftende DCT-gearkasse og firehjulstræk. Den faceliftede F Pace fra 2022 er langt fra den gamle model, da F Pace nu kan konkurrere med Q5, GLC og X3 både med hensyn til teknologi og luksus.

F-Pace ser mere spændende ud end Q5, især hvis du vælger den ildsjælende SVR-model. Interiørmæssigt ligner F-Pace mere en Range Rover end den gamle F-Pace, og mange mener, at den ser meget bedre ud sammenlignet med Q5.

  Audi S4 Pålidelighed

Køremæssigt er det F Pace, man skal have, fordi F Pace ikke er lige så sammensat som Q5. Det er rigtigt, at F Pace føles mere karakterfuld og autentisk, især nu, hvor det faktisk er en god bil.

Konklusion – Audi Q5 er stadig bedre, men den nye F Pace er en kæmpe opgradering i forhold til den gamle

Q5 er stadig bedre, men F Pace kan nu mere end nogensinde konkurrere med Q5, GLC og X3. Q5 er mere raffineret, mere komfortabel, mere rummelig, mere praktisk, og den tilbyder en højere generel byggekvalitet.

F Pace SVR er den mest vanvittige præstationsmodel ud af flokken, og SQ5 er ikke nær så spændende eller sjov at køre. Dette er dog det eneste segment, hvor F Pace slår Audi komfortabelt. I næsten alle andre segmenter er det en klar sejr til Audi’en.

FAQ-afsnit

Er Audi Q5 mere pålidelig end Jaguar F Pace?

Jaguars er bredt kendt for deres dårlige pålidelighedsresultater, men det gælder mest ældre Jaguar-modeller. Nyere Jaguars er meget bedre, og F-Pace er mere eller mindre lige så pålidelig som Q5. Ifølge nogle få pålidelighedsundersøgelser placerer F Pace sig faktisk højere end Q5.

Uanset hvad er begge disse i bedste fald middelmådige, når det gælder pålidelighed, især sammenlignet med SUV’er bygget af Lexus. Men hvis du gør dit hjemmearbejde hele tiden, og du vedligeholder disse biler korrekt, vil de sandsynligvis holde dig længe.

  Bedste luftfiltre til B7 Audi

Er Audi Q5 mere sikker end Jaguar F Pace?

Både Jaguar F-Pace og Audi Q5 er 5-stjernede crash-klassificerede biler, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om sikkerheden på nogen måde. De er begge udstyret med alle mulige aktive softwaresikkerhedssystemer, som kan holde dig sikker i de fleste situationer.

Men hvis du ønsker at udstyre din Q5 eller din F Pace fuldt ud med alt det nødvendige sikkerhedssæt, skal du betale en hel del penge, så meget, at det endda gør det muligt for dig at købe SUV’er i den højere ende.

Har Audi Q5 en bedre gensalgsværdi i forhold til Jaguar F Pace?

Det afhænger af, hvilken trimning du vælger og hvilken motor du vælger, da disse er tæt på hinanden, når det gælder gensalgsværdi. Jaguar kommer faktisk med højere forudsagte tal for gensalgsværdien ifølge et par troværdige online-kilder.

Forskellene her er relativt marginale, hvilket betyder, at det gør lidt til ingen forskel, og gensalgsværdien er mere forbundet med, hvor godt du vedligeholder din bil, hvor ofte du servicerer den, og hvor godt du bevarer den indvendige og udvendige tilstand.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z