Er Audi bedre end Jaguar?

Audi og Jaguar er to stærke bilproducenter, så det kan være svært at vælge den bedste af dem begge. Begge biler har deres egne områder, hvor de udmærker sig. Hvilken en der er bedst for dig, afhænger mest af dine behov og præferencer.

Audi er komfortabel, mere sikker og skriger af stil. Prismæssigt er Audi en bedre mulighed end Jaguar. Men når det gælder ydeevne og sprød kørsel, tager Jaguar føringen. Jaguar har også et bedre udseende og tilbyder længere garantier end Audi.

Audi vs. Jaguar: Hvem tager føringen?

Jaguar er mere førerorienteret, da den giver en bedre kørefornemmelse, et godt design og mere udvidet garanti end Audi. Jaguars er dog dyre sammenlignet med Audis. Audi vinder også med hensyn til teknologi og komfort. For at finde en balance vil vi analysere to populære modeller fra begge mærker.

2020 Audi A6 vs. 2020 Jaguar XF

XF har en kraftigere motor

Audi A6 og Jaguar XF er begge luksuslimousiner. Jaguar XF’s højeste trim udnytter en V6-kompressormotor med AWD, som sender 380 hk gennem en otte-trins automatgearkasse. Den klarer 0-60 mph på 5 sekunder. Til sammenligning sender den valgfrie 3.0 turboladede V6 i Audi A6 335 hk gennem en 7-trins dobbeltgearkasse og klarer 0-60mh på 5,1 sekunder. Dermed er XF altså foran med hensyn til motoren.

Audi A6 interiør tager føringen

Selv om Jaguar XF tilbyder et plysset interiør, er det ikke lige så æstetisk som Audi A6, hvilket sætter A6 i spidsen, når det gælder interiør. Med hensyn til komfort og kvalitet er A6 i front. Den har bløde, justerbare sæder integreret med fine træsorter og metaller sammen med sine massagesæder. Armlænet i XF virker for smalt i forhold til A6. Alt i alt er A6 mere komfortabel end XF.

  BMW Z4 VS Jaguar F Type - hvilken er bedst?

A6 tilbyder mere benplads og hovedplads, selv for høje personer. På den anden side, selv om XF har anstændige bagsæder med tilstrækkelig benplads, synes hovedpladsen at være et problem for høje personer. XF har dog mere lastrum end A6.

Audi A6 tilbyder et skarpere og mere attraktivt interiør, mens XF har et mørkt interiør. XF’s infotainment blev opdateret ved hjælp af en 10-tommers skærm. Den er dog ikke lige så luksuriøs som Audi A6’s 10,1-tommers skærm, der har mange funktioner og er mere responsiv. Der er i øvrigt flere skærmindstillinger til A6.

Audi A6 er mere sikker

Du finder mange sikkerhedsfunktioner i Jaguar XF og Audi A6. Eksempler er blandt andet surround view monitor, heads-up display, automatisk bremsning, blind-spot overvågning og lane departure warning. Men mens de fleste er standard i A6, er mange af dem dog ekstraudstyr i XF.

XF har heller ikke en kollisionstest til rådighed, i modsætning til A6. Så mens vi er sikre på sikkerheden i A6, er vi ikke sikre på, hvordan XF vil reagere i en kollision.

Pris og garanti

Et område, hvor Jaguar slår Audi, er i kategorien garanti. Mens XF tilbyder fem år eller 60.000 miles garanti, er A6’eren kortere. Den tilbyder fire år eller en garanti på 50.000 mil.

Når du vælger den højeste udstyrsudgave og tilføjer ekstraudstyr, skal du sandsynligvis bruge op til 80.000 dollars for Jaguar XF. I modsætning hertil koster A6’s højeste trim med et godt antal funktioner 71.000 dollars.

Generelt set er det på det punkt, hvor A6 udmærker sig mest, at den er teknisk og komfortabel. Til gengæld har XF bedre ydeevne og tilbyder en længere garanti.

2021 Audi A5 vs. 2021 Jaguar F-Type

F-Type er hurtigere og stærkere

Audi A5 og Jaguar F-Type tilbyder den samme komfort. F-Type tilbyder flere motorvarianter, hvor den højeste trim har en 5,0-liters cylinder, der sender 575 hk gennem en 8-trins automatgearkasse.

  Audi S5 Sportback Pålidelighed

På den anden side har Audi A5 enten en benzinmotor eller en mild elektrisk hybridmotor. A5’s 2,0-liters 4-cylindrede motor sender hele 261 hk gennem en 7-trins automatgearkasse. Dette er endnu mindre end motorkapaciteten i basismodellen Jaguar F-Type, så F-Type har en større hastighed end A5.

Lignende interiør og bevægelse

Manøvreringen på begge modeller er sprød, da de begge har den samme venderadius. Interiøret er pjusket, hvilket gør dem begge på samme niveau. De har begge en infotainmentskærm, bløde lædersæder og materialer af høj kvalitet. A5 har dog et mere tiltalende interiør.

Hvis du taler om længde, vil du finde A5 nyttig. Begge kabiner har dog komfortable sæder med tilstrækkelig benplads og hovedplads. Men så har XF bedre benplads foran, mens A5 tilbyder bedre hovedplads foran.

A5 er en bedre familiebil

A5 er dog slankere og har en større siddepladskapacitet end F-Type, hvilket gør A5 til en perfekt bil til dem, der skal chauffere andre. Dens slankhed gør også, at den er nem at få plads på enhver parkeringsplads, selv hvis den er overfyldt

Begge mærker tilbyder flere imponerende sikkerhedsfunktioner. Der er advarsel ved vognbaneafkørsel, automatisk bremsning, overvågning af blinde vinkler og meget mere Mens nogle funktioner er standard, er andre valgfrie. Audi A6-købere nyder godt af en garanti på fire år eller 50.00 miles. I modsætning hertil har F-Type en højere kilometertal- og tilbyder køberne en garanti på fem år eller 60.000 km.

A5 er mere overkommelig

Når det gælder prisvenlighed, vil du være tilfreds med Audi A5. A5 har en startpris på 48.000 USD, mens F-Type sælges mellem 61.000 og 100.000 USD.

  Bedste bremseklodser til audi a6

Sammenfattende kan man sige, at F-Type er din fangst, hvad angår ydeevne. Reparationsomkostningerne er også lavere for F-Type, da den er under garanti i en længere periode. Pris, interiør og plads holder dog A5 på toppen af F-Type.

FAQs

Skal jeg købe en Audi eller Jaguar?

Audi’er er komfortable, stilfulde, mere tekniske og billigere end Jaguarer. Jaguars har dog et mere imponerende udseende. Og hvad angår ydeevne, vil du kunne lide den atletiske karakter af en Jaguar. Derudover er Jaguar-reparationsomkostningerne lavere sammenlignet med Audi, da de tilbyder en mere udvidet garanti. Så er du på udkig efter en flot performancebil eller en komfortabel, mere overkommelig luksusbil?

Hvor længe holder Audi’er og Jaguarer?

Audier kan typisk få op til 150.000 til 200.000 miles. Hvis du kører mindre end 14.000 km om året, kan du bruge en Audi i op til 10-15 år. På den anden side er Jaguars bygget til at holde lidt mindre på 125.000 til 150.000. Men med den rette vedligeholdelse kan man komme op på op til 200.000 miles.

Audi og Jaguar, hvilken er mest pålidelig?

Audi’er er mere pålidelige end Jaguarer. Jaguarer har en tendens til at gå ofte i stykker og kræver mere vedligeholdelse end Audi’er. Men vedligeholdelsesomkostningerne for Audi’er synes at være til den højere side, da de tilbyder en kortere garanti end Jaguars.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z