BMW Z4 VS Jaguar F Type – hvilken er bedst?

Jaguar er et kendt britisk luksusbilmærke, mens BMW er et af de førende tyske luksusbilmærker. Begge mærker producerer nogle af de bedste luksuscabrioletter på markedet. Men hvilken cabriolet er bedst mellem BMW Z4 og Jaguar F Type?

BMW Z4 er lettere at håndtere med mere bagagerum. Den er også brændstoføkonomisk og mere økonomisk end Jaguar F Type. På den anden side er Jaguar F Type mere komfortabel, kraftigere og hurtigere end BMW Z4. Ikke desto mindre er Jaguar F Type langt dyrere end BMW Z4, hvilket gør den uden for rækkevidde for de fleste mennesker.

Hvilken bil er bedst – Jaguar F Type eller BMW Z4?

Udvendigt og indvendigt udseende

En ting, der altid skiller sig ud ved cabrioleter, er deres slanke og stilfulde design. Både Jaguar F Type og BMW Z4 er smukt designet og fortryllende. Selv om Jaguar F Type har et flottere udvendigt design, er BMW Z4 ikke langt fra.

Nogle af de funktioner, der skiller sig ud fra Jaguar F Type, er pixel LED-forlygterne med signatur DRL og LED-baglygter. Disse to lygter smelter sømløst ind i bilens aerodynamiske linjer. Ikke desto mindre er BMW Z4’s ydre også charmerende med sin traditionelle nyregittergrill og det bageste trekvartssyn.

Ikke desto mindre er interiøret i Jaguar F Type og BMW Z4 også fascinerende og i topklasse. Så det kan være en smule udfordrende at vælge den ene frem for den anden. Jaguar F Type leveres med lette sæder, der sidder godt fast. Interiøret er også eksklusivt med intuitive betjeningselementer, og instrumenterne er klare og enkle.

BMW Z4’s interiør er også fremragende med tilstrækkelig plads til fører og passager. Ligesom i Jaguar F Type er betjeningselementerne godt arrangeret, og der er brugt førsteklasses materialer. Det, der skiller sig ud i BMW Z4’s interiør, er Vernasca-lædersæderne og det soft-touch SensaTec-trimmede instrumentbræt.

  BMW 328i vs 428i: Hvilken er bedre?

Disse cabrioleter er næsten af samme størrelse både udvendigt og indvendigt. BMW Z4 har en længde på 170,7 tommer, en bredde på 73,4 tommer, en højde på 51,4 tommer og en akselafstand på 97,2 tommer. Jaguar F Type har derimod en længde på 176 tommer, en bredde på 75,7 tommer, en højde på 51,5 tommer og en akselafstand på 103,2 tommer.

Jaguar F Types er altså lidt større end BMW Z4. Interiøret i begge biler er rummeligt, men Jaguar F Types har rimelig meget mere benplads.

Ydelse

Selv om BMW’erne er nogle af de bedst præsterende biler på markedet, er Jaguar F Type langt bedre end BMW Z4 i denne sammenligning. Begge biler fås med to udstyrsniveauer, men selv basistrimmen af Jaguar F Type er mere kraftfuld og dyrere end den avancerede BMW Z4-trim.

BMW Z4 har sDrive30i med en 2,0-liters inline-4-gasmotor, der yder op til 255 hk og 295 lb-ft drejningsmoment. Den anden trim, som er den kraftige M40i, kommer med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med op til 382 hk og 368 lb-ft drejningsmoment.

I modsætning til BMW Z4, der leveres med en inline-4- og inline-6-motor, leveres den nyeste Jaguar F-typer kun med en 5,0-liters kompressormotor med V-8-motor med kompressor. Basistræningen (P450 cabriolet) af Jaguar F Type leveres med en 5,0-liters kompressor-kompressor V-8-motor, der yder op til 444 hk og 427 lb-ft drejningsmoment.

Derimod er den højere ende af Jaguar F Type, som er P450 R-Dynamic Convertible, udstyret med en 5,0-liters supercharged V-8-motor med firehjulstræk og et firehjulstræk. Bemærk, at basismodellen af Jaguar F Type er udstyret med baghjulstræk. P450 R-Dynamic Cabriolet yder op til 575 hk og et drejningsmoment på 516 lb-ft.

  Er en brugt BMW i3 et godt køb?

Med disse data står det klart, at BMW Z4 ikke er meget for Jaguar F Type med hensyn til ren kraft og ydeevne. Desuden har Jaguar F Type en topfart på 186 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 3,5 sekunder. Det er bedre end BMW Z4 med en topfart på 155 mph og kan bevæge sig fra 0 til 60 på 3,9 sekunder.

Pris

Med den kraft og de funktioner, som Jaguar F Type kommer med; dens høje pris er berettiget. Basismodellen af Jaguar F Type har en grundpris på 73.000 dollars, mens high-end modellen har en startpris på 83.000 dollars. På den anden side er BMW Z4 meget billigere med en basismodel til 49.800 USD og en high-end model til 63.600 USD.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW Z4 eller Jaguar F Type?

Jaguar F Type er langt hurtigere end BMW Z4. Ikke alene accelererer den hurtigere fra 0 til 60 mph, men den har også en tophastighed på 186 mph, sammenlignet med BMW Z4’s 155 mph. Jaguar F Type kan accelerere fra 0 til 60 på 3,5 sekunder, mens Z4’eren tager op til 3,9 sekunder.

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Jaguar F Type eller BMW Z4?

De fleste luksusbiler er dyre at vedligeholde. I dette tilfælde vil Jaguar F Type være dyrere at vedligeholde end BMW Z4. Det skyldes, at den går oftere i stykker end BMW Z4. Desuden er Jaguar F Type også mindre pålidelig end BMW Z4.

  Hvilken bil ejer får flest piger - BMW eller Mercedes?

Er Jaguar F Type værd at købe?

Det afhænger af, hvad du søger. Hvis du ønsker en luksuriøs cabriolet med stor kraft og fart, vil du elske Jaguar F Type. Men hvis du ønsker en økonomisk bil med slanke greb, er dette ikke bilen for dig. Desuden er den ikke billig, så folk på et budget bør kigge andre steder hen.

Hvorfor mister Jaguars og BMW’er hurtigt værdi?

Både Jaguar og BMW leaser deres biler. Så når leasingperioden er slut, finder mange biler vej ind på markedet, hvilket får deres priser til at falde drastisk. Derudover mister disse biler hurtigt værdi på grund af deres høje udgifter til reparation og vedligeholdelse.

Resumé

Hvis du vil have en kraftfuld, komfortabel og hurtigere luksus-cabriolet, er Jaguar F Type et godt bud. Men hvis du vil have en luksuscabriolet med mere bagagerumsplads, bedre håndtering og mere økonomisk, er BMW Z4 det bedste valg. Alt i alt yder begge biler exceptionelt godt og er luksusbiler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z