BMW X6 VS Porsche Macan – hvilken er bedst?

En kompakt SUV giver en større tilstedeværelse på gaden end en hatchback eller sedan. Samtidig er den mere praktisk og giver mere opbevaringsplads, end en sedan ville gøre. Hvis du er på udkig efter en luksuriøs kompakt SUV, er BMW X6 og Porsche Macan nogle af de populære modeller. Men hvilken af dem er bedst?

BMW X6 tilbyder mere komfort og luksus, og den er mere praktisk end Porsche Macan. Mens Porsche Macan giver bedre køreegenskaber, ydeevne og er mere stilfuld. Desuden er Porsche Macan lidt billigere, men med lignende funktioner og kapacitet.

Alt i alt er disse to biler enestående, og det vil afhænge af, hvad du ønsker i en kompakt SUV. De er fremstillet af materialer af høj kvalitet og har topklasse teknologi og sikkerhedsfunktioner. Med denne sammenligning vil du være i stand til at fortælle, hvilken bil der passer til ikke kun dit budget, men også til dine behov.

Hvilken bil er bedst – Porsche Macan eller BMW X6?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW X6 ser fremragende ud i forhold til de tidligere modeller. Porsche Macan ser dog stadig mere flot og adræt ud end den nyeste BMW X6. Den kommer med fremragende funktioner som sideblade med 3D-strukturelement, front med integrerede luftindtag i karrosserifarve, LED-baglygter og 19-tommers alufælge.

På trods af at Porsche Macan kan prale af et traditionelt, men fortryllende design, ser BMW X6 også elegant ud med et skråt tag, panoramasoltag, stor nyregittergrill, adaptive forlygter og 20-tommer fælge. Så begge SUV’er vil efterlade folk hypnotiserede, når de passerer forbi.

Porsche Macan har måske et usædvanligt ydre, men BMW X6 har et mere avanceret og luksuriøst interiør. Desuden er BMW X6’s interiør meget attraktivt og avanceret. Det er også mere rummeligt end Porsche Macans interiør.

  BMW 4-serie Gran Coupe Pålidelighed

I modsætning til BMW X6 har Porsche Macan bevaret de fleste af sine gamle funktioner fra den tidligere model, hvilket gør den noget uattraktiv. Porsche har f.eks. ikke udskiftet instrumentklyngen med en ny digital enhed. Dette får bilen til at se forældet ud, sammenlignet med BMW X6 med de nyeste funktioner.

Porsche Macan er noget mindre end BMW X6. Den har en akselafstand på 110,5 tommer, en længde på 186,1 tommer, en bredde på 76,1 tommer og en højde på 63,8 tommer. Omvendt har den større BMW X6 en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer.

Ydeevne

Med hensyn til ydeevne skiller Porsche Macan sig ud. Selv om BMW X6 har nogle kraftfulde trimmere, kan den ikke måle sig med den mere sportslige Porsche Macan. Ikke alene yder Porsche Macan exceptionelt godt, men den er også lettere at håndtere på grund af sit lettere design.

Porsche Macan har tre udstyrsniveauer, som omfatter base, S og GTS. Basismodellen leveres med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor, og den yder maksimalt 261 hk og 295 lb-ft drejningsmoment. Den har også en topfart på 144 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 5,8 sekunder.

Den anden trim, som er Porsche Macan S, er udstyret med en 2,9-liters twin-turbo V6-gasmotor med twin-turbo, der yder maksimalt 375 hk og et drejningsmoment på 383 lb-ft. Den har også en topfart på 160 mph og kan bevæge sig fra 0 til 60 på kun 4,4 sekunder.

  BMW VS Cadillacs pålidelighed - hvad er bedst?

Sidst, men ikke mindst, er Porsche Macan GTS udstyret med en 2,9-liters twin-turbo V6-gasmotor med twin-turbo, der yder op til 434 hk og 405 lb-ft drejningsmoment. Desuden kan den accelerere fra 0 til 60 på 4,1 sekunder og har en topfart på 167 mph. Bemærk, at topfarten og accelerationen kun opnås med Sport Chrono-pakken.

BMW X6 præsterer måske ikke lige så fremragende som Porsche Macan, men den er stadig meget kraftfuld og fremragende i ydeevne. BMW X6 fås med tre udstyrsniveauer, som omfatter sDrive40i, xDrive40i og M50i. Jo højere trimniveau, jo dyrere bliver den.

BMW xDrive40i leveres med en 3,0-liters inline-6-gasmotor, der yder op til 335 hk og 330 lb-ft drejningsmoment. Den har en topfart på 151 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 5,3 sekunder. Det er hurtigere end Porsche Macans basistrim.

BMW M50i er derimod udstyret med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med to turboer, der yder maksimalt 523 hk og 553 lb-ft moment. Den har også den samme acceleration som Porsche Macan, da den klarer 4,1 sekunder fra 0 til 60 mph. Den har dog en lavere topfart på 155 mph, hvilket gør den ret langsom.

Pris

Porsche Macan er ret billigere sammenlignet med BMW X6. Basismodellen af BMW X6 koster 67.300 dollars, mens den avancerede trimmodel koster 86.200 dollars. På den anden side koster Porsche Macans basismodel 54.800 dollars, mens den mere avancerede trim koster 79.800 dollars.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW X6 eller Porsche Macan?

Porsche Macan er hurtigere end BMW X6. Nærmere bestemt er Porsche Macan GTS-trimmeren hurtigere end BMW X6 M50i-trimmeren. Selv om disse biler tager 4,1 sekunder til at accelerere fra 0 til 60, har Porsche Macan en topfart på 167 mph, mens BMW X6 kun kan nå op på 155 mph.

  BMW ix3 VS Tesla Model Y - Hvilken er bedst?

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW X6 eller Porsche Macan?

Ingen af disse biler er billigere at vedligeholde. Da begge biler er kompakte luksus-SUV’er, er de noget af en hovedpine, når de går i stykker. Ikke desto mindre er Porsche’er typisk billigere at vedligeholde end BMW’er. Derfor skal du forvente at bruge lidt mere på BMW X6 end Porsche Macan.

Er Porsche Macan og BMX X6 prisen værd?

Ja, disse to fremragende tyske maskiner er hver en dollar værd, der bliver brugt på dem. SUV’erne er smukt designet og kommer med luksus- og sikkerhedsfunktioner i topklasse. De er også kraftfulde og vil konkurrere rimeligt med enhver high-end kompakt SUV.

Udgifterne til reparation og vedligeholdelse kan dog være høje. Desuden er deres startpris ret høj, hvilket kan afskrække nogle interesserede købere.

Resumé

Porsche Macan og BMW X6 er to fremragende kompakte SUV’er med luksuriøse funktioner og fremragende præstationer. Ikke desto mindre er Porsche Macan den bedre bil, da den er nemmere at håndtere, hurtigere og mere flot. Mens BMW X6 er ideel til dem, der kræver en luksuriøs, avanceret, rummelig og mere praktisk kompakt SUV.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z